TheVR Fórum

London 2038

Sziasztok!
Egy régi játék, a Hellgate: London újraélesztéséről van szó. Jó ha már az elején leszögezem, hogy ez egy privát szerver lesz, aminek jelenleg az alpha tesztelése zajlik, nem tudom ilyesmikkel is foglalkoztok-e. Az alapjáték a Stonehenge kiegészítővel együtt már teljesen játszható állapotban van.
A játékot eredetileg a Flagship Studios készítette akik a Blizzard North (Diablo2) fejlesztői közül váltak ki. A hamarosan 10-edik évét betöltő játékot koncepciójában a Divisionhöz tudnám hasonlítani, bár bizonyos területeken ennél többet is ajánl.

Hogy miért ajánlok egy közel 10 éves játékot:
-Mint említettem ez a játék annak idején minden tekintetben meghaladta a korát, ezért talán mai szemmel nézve is érdekes játékmenetet biztosít.
-Random dungeonök, igazi Diablos feeling
-Random itemizáció upgradelhető, modolható fegyverek, szintén Diablos hagyaték
-Nem túl távoli jövőben játszódó poszt apokaliptikus arpg…nem sok ilyenről tudok, általában klasszikus középkori vagy nagyon futurisztikus témát választanak a fejlesztők.
-Mutass még egy játékot amiben zombik, démonok, veszedelmes bestiák és Lovecraftet idéző groteszk lények egyszerre vannak jelen, és ezeket karddal, mágiával vagy akár modern fegyverekkel is szétszedheted.
-És nem utolsó sorban anno ennek a játéknak a játékosbázisát nagyrészt a németek és a magyarok tették ki, megtiszteltetés volna ha a magyar vonal újratoborzásában Ti segédkeznétek!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődéseteket ezen az oldalon találtok információt az alpha teszthez való csatlakozáshoz:
http://www.hellgateaus.info/forum/hellgate-london-general/hellgate-revival-relaunch/

Discordon engem (Alternalo) vagy Omerta-t kell keresni (főprogramozó), és intézzük az accountokat.

Természetesen bárki aki olvassa ezt, és érdekli a játék, van lehetősége regisztrálni alpha tesztre a discordon közzétett regisztrációs lapon, ezek után 1-2 hetente hullámokban szokott történi a behívás.

Végezetül egy kép a játékból:

2 Likes

Egy kis update, gameplay videokkal!

Drónos mérnök
A drónt többféleképp is tudod fejleszteni, lőfegyver illetve közelharcra (kardok használata) de kombinálhatod is a kettőt. Mehetsz tank, dps de support irányba is. A mérnököt további botok segítik a harcban, ezekből az egyik legnépszerűbb a Haste Bot, ami az egész csapat támadási sebességét megnöveli ha benne állsz a hatósugarában.

A zenéért előre is elnézést :smiley:

Légicsapásos mérnök drón nélkül
Két fajta botot használok az egyik felgyorsítja a támadásokat, a másik lassítja az ellenfelek mozgását. A robbantások viszonylag nagy aoe támadások, könnyen halad sok trash mob között is. Az Escape skill egy időre elrejt a mobok elől.

Lövöldözős Pengemester
Ez egy spéci buildje az amúgy 2 karddal hadakozó kasztnak, kifejezetten templomos frakción belül elérhető gyorstüzelő kézifegyver van felmodolva különböző úgynevezett onhit novával, aki játszott már CoC buildet PoE-ban az pontosan tudja miről van szó, a lényeg, hogy minden találatkor van bizonyos esély hogy egy nova kirepül belőled, ezzel sebzed meg a körülötted lévőket. Sok ilyen modot felhasználva gyakorlatilag minden lövésed után megtörténik, iszonyú pusztítást végezve ezzel.

Evoker
Végezetül az evoker kaszt, itt haverommal mentünk neki a játék főbossának, ami az elérhető maximális szint felett van 12 szinttel, emiatt elég nehéz ellenfélnek számít, de meglepően könnyen vettük az akadályt :wink:
Az evokert egyébként rendkívül sokféle módon lehet fejleszteni, elsősorban a jó aoe dps miatt szeretik játszani.

Csoportos öldöklés a németekkel

Úgy általában a kasztokról:

Három frakció van, a Kabalista, a Templomos és a Vadász, mindegyikhez 2 class tartozik, a Kabalistához az Evoker és a Summoner, ez utóbbi a nevéből is adódóan különböző démonokat és elementálokat tud magához hívni.

A Templomosokhoz tartozik a Pengemester, aki alapvetően két kardos melee dps kaszt, legjellemzőbb skilljei hasonlóak a Diablo2 barbárjának skilljeire, pl Double Swing és a Whirlwind. A D2 barbárral ellentétben ez nem egy tank, bár megfelelő aurákat használva egész jó védelmet lehet kiépíteni neki. A másik kaszt a frakción belül a Guardian, aki viszont kifejezetten tank és healer, de a fent bemutatott Blademaster buildet nyugodtan rá lehet vetíteni a Guardianra is ha dps-elni akarunk, sőt ő még rendelkezik is egy buffal amitől még hatékonyabb lesz.

Végül, de nem utolsó sorban a Hunter frakció, fő feladatuk a support és a távolsági single target dps, de van mód légicsapást hívni ami elég jó aoe, valamint a Marksman kifejezetten criticalos és lőszermódosított buildjével elég szépen lehet takarítani a trash mobokat is.

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését ill. kérdésetek van írjatok :stuck_out_tongue:

Sziasztok!

Újabb update, képgalériával:

Készülget a weboldal is! Hamarosan open alpha fázisba érünk, én még bízom benne hogy néhány Borderlandset, Warframet vagy Divisiont játszó játékosnak sikerül felkeltenem az érdeklődését a játék iránt…ne feledjétek ez a játék most lesz 10 éves, de olyan feature-k vannak benne amik csak most kezdenek bejönni az új arpg-kbe.
A Divisionös tárgybontás meg craftolás ebben már benne volt, a Diablo3-as paragon rendszerhez hasonló rank rendszer már benne volt, random map generálás mint a Diablo2-ben és az instanced loot rendszert is elsők közt ebben láttam (tehát nem fogtok összeveszni azon ki mit vett fel, mert mindenki csak a saját holmiját látja). Nem bindelnek a cuccok, szabadon tradelhető szinte minden, van fix áras market is ennek megkönnyítésére.
https://london2038.com

Végül egy kis gameplay, ezúttal az Abyss fejezethez tartozó főboss :slight_smile:

1 Like

Üdv! Már csak az lenne a kérdésem (mivel kb mindent leírtál a játékról. kivéve a story-t persze, de az nem baj) Hogy ugyanaz mint eddig is volt, vagy tartalmaz új, esetleg zavaró elemeket? Az igazság az hogy nem igazán vagyok ebben a játékban újonc, (az újságírók által elkaszált alapjátékal is játszottam, ami mint tudjuk csak limitált példányszámban volt elérhető, nomeg a golbal szerveren is még évekkel ezelőtt!) tehát így ismerem a játék elemeit. Többnyire Hunter classban játszottam mérnök és mesterlövészként is. Továbbá a kabalista classban az idézővel. Templomos meg sose voltam. A játék még most is hiányzik, miután bezárt a bazár “végleg” warframe-es lettem. Igazából még annyit még akartam jegyezni hogy nem akkora se a Magyar se a Német bázis (összeadva sem!) hogy legyen egy pici érdeklődés is az idegen játékosok részéről. Sajnos ez van. Amikor játszottam a t3fun global szerveren akkor alig láttam valakit a menedékhelyeken/kisvárosokban (kinek hogy tetszik) persze nekünk veteránoknak megér még pár kört barátom! :slight_smile:

Neked talán mond valamit, ha azt mondom a privát szerver az a Flagship által TCv4-ként titulált teszt szerver változata, tehát Stonehenge mellett Abyss is benne van, de ez nem teljesen ugyanaz a verzió ami a Global-ban volt.
Tokyio nincs benne, se a Second Attack, viszont a Second Attack bossai (amik eredetileg Abysshoz voltak tervezve) visszakerültek eredeti helyükre.
Ahhoz képest hogy alpha állapotban van a szerver meglepően stabil, és olyan hibák is ki lettek javítva amit se a Flagship se a T3Fun nem javított ki ezáltal sokkal kevésbé lagol a játék mint régen. Nincs fps drop mint Globalban. Van 64bit támogatás és dx10 mód is mint az eredetiben.
A mérnök nem olyan op mint globalban, azt az állapotot nem is akarjuk már visszaállítani viszont amint bétába lépünk a class balancera nagyobb hangsúlyt fektetünk (ebben aktívan részt veszek majd a fejlesztőcsapattal együtt)
Van pár új unique cucc, setek nincsenek, van egy “új” tárgyminőségi szint (TCv4-ben tervezték de Globalba nem került be) a Double-Edged, aminek a lényege, hogy rolloz egy mythic tulajdonságot a tárgyra cserébe valami negatív statot is kapsz rá, viszont sokkal sűrűbben esik mint egy mythic. Ja igen, és a Globallal ellentétben itt bárhol eshet és bármiből lehet mythic minőségű cucc, de ezek ritkábbak mint egy unique.
Sok ehhez hasonló kisebb-nagyobb eltérések a Globalhoz képest.
Nanoforge-al pl fixen tudod max 10x erősíteni a cuccokat, nem törik, nem failel soha.
Na mindegy meg se próbálom mindet felsorolni mert valamit úgyis kihagynék, meg akkor már nem is lenne érdekes :slight_smile:

Ha gondolod gyere és próbáld ki, szívesen látnánk a klánunkban.
Ahogy te is írtad ez már egy rétegjáték, 100-nál több embert a szerveren nem nagyon fogsz látni, 3-4 embert szoktam esténként látni a klánunkból, de azzal pont megvan egy csapat amivel lehet farmolgatni valamit. A hangulat szokás szerint kiváló, családias :slight_smile:

A Warframet én is kipróbáltam de sose tudott úgy beszippantani mint ez, abból is meg a többi hasonló játékból is mindig hiányzik nekem valami, ami ebben megvan, aztán folyton hazahúz a szívem :slight_smile:

Hali! A hétvégén Londonban voltunk és eszembe jutott, milyen jó kis játék volt ez, tök jó volt a “helyszíneken” mászkálni élőben. Aztán gondoltam nosztalgiából megnézem az intrót, és meglepődve láttam, hogy a játék újra él. Regeltem is, a DVD-t is sikerült előbányászni a fiók mélyéről, úgyhogy most mát egy lvl14 guardiannal nyomom… :slight_smile: Sosem próbáltam a kasztot, de eddig bejön. Olvastam a miniguideot és a shield throw buildre megyek. Jó az magasabb nehézségi szinten is?

Ha béta fázisba kerül a játék, a karakterek megmaradnak?

Köszi!

Szia, még egy wipe biztosan lesz alphaból bétába lépéskor (ez nem a közeljövőben fog megtörténni). A shield throw egész a játék végéig használható, bár elég gear függő, hogy mennyire fogsz sebezni vele.
Ajánlom hogy use ratet és range modokat használj vele. A range növeli a teljes utat amit a pajzs bejár a pattogással együtt is, így több targetet tudsz vele eltalálni, illetve bossnál ha megfelelő szögben dobod lefelé, a pajzs akár “bele is ragadhat” és amíg az útja végére nem ér sebezni fog.
Ha még nem találkoztál velünk a játékban keress minket BKV Ellenorok klánnévvel játszunk, jelenleg a legaktívabbak Zobe, Ovoneni őket kérd meg hogy felvegyenek a klánba.
Most hétvégén ráadásul 40%-al több xp-t kapsz, van egy ilyen event.

Köszönöm! A shield throwt nem tudom felvenni, valami Orbital stabilizer kell hozzá? Azt hol lehet szerezni?
A use rate az, hogy legyen gyorsabb a használata?
Attributumokat hogyan érdemes osztani?

nagyon köszi még1x!!

Skill scrollt (ami feloldja a skillt) abyssban találsz teljesen random vagy meg lehet venni ah-ból Charing Cross, Templar Base és Stonehengen elérhető terminálon keresztül.
Use rate a skillek cooldownját csökkenti.
Attributum az érdekesebb kéréds, alapvetően kétféle megközelítés van, az egyik a nyers erő (szinte minden str-re minden más hogy hordani tudd a cuccokat) vagy az ilyen nagyon endgame build hogy minden accura (crit damage bonus) szerezni egy Moorgoth shieldet (max 2 slotos) tenni bele valami faj elleni crit chancet és maxolni a shield throwt.
min 50% cc erre jön a ccm (crit chance multiplier), modonként max kb 35% amivel eléggé fel tudod húzni pl demon vagy spectral ellen. Aztán mehet a cdb (crit damage bonus) szarásig.

Tauntokkal egyelőre ne küzdj, mert a mostani buildben gyengék. Majd jobbak lesznek egy későbbi patchben.

Steamen nov 15-től elérhető lesz a Hellgate: Tokyo (lényegében a Global kliens) single player változata. Részleteket nem tudni egyelőre.

Sziasztok,
sajnos a korábbi accountommal nem tudtam belépni, ezért most erről írok, elindult végre a beta, a karakterek többet nem lesznek törölve.

Regisztrálni a már fent említett linken tudtok, viszont már sokkal gördülékenyebb, azonnal használható lesz.

Az eredeti (nem steames) játékkal kell rendelkezz hogy játszani tudj, a patcheléshez ezt a leírást kell követned:

Az eredeti játék beszerzéséről neked kell gondoskodni!

Egy kis kedvcsináló kezdésnek :slight_smile: