Lötyög a videókártyám ventije

Sziasztok! Van egy XFX RX 580 4GB Oc+ os videókártyám aminek a ventije 1-2 hete el kezdett lötyögni. Ezt úgy kell értelmezni hogy a venti a helyén van ,de lötykölődik a helyén. Én még hőmérséklet változást nem tapasztaltam , a gond csak azzal van hogy zavar hogy lötyög ,illetve ennek van egy halkan hallhaltó hangja. Félek hogy valami baja lesz. Ti mit gondoltok. Nem merek Warzone-t játszani ,mert féltem a VRAM chipeket amiket ha jól tudom az a venti is hűt.
Q&A: Az első venti lötyög.
A kártya 2 ventis.
A 2. ventivel nincs baj.

hogy kell elképzelni ezt a lötyögést?

Legjobb lenne fotó/ videó, ahol leírod nyilakkal mellé, vagy mutogatás mellett elmondod mire gondolsz.

1 kedvelés

Szia!

Akkor rendeld is meg az újakat:

1 kedvelés

Nem olyan nagy dolgot kell elképzelni . A lényeg hogy ugye pörög a venti,és amikór pörög az egyik fele megy le föl kb 2mm.

Erre én is gondoltam. A baj ezzel csak az hogy tudom hogy hogy kell és mint ,csak nem merem vagyon szét szedni mert nem csináltam még ilyet. Felkereshetnék egy szerelőt,de ahol élek ott nem nagyon foglalkoznak videókártyákkal.

Azt még felhoznám hogy ezt nem mindig csinálja. Amikór akarja akkor abba hadja és normálisan képes menni.

No offense, csak szúrja a szemem:

amikor

hagyja

Mindenképp rendeld meg a csere ventilátorokat, ha úgy látod, hogy nem üzemszerűen működnek/működik. A szereléstől nem kell félni, de ha nem vagy biztos magadban, akkor keress egy műszerészt, finom elektronikával foglalkozó embert, rádióamatőrt, etc. Valamelyik biztos, hogy van a környékeden. Ha még ilyen emberek sincsenek, akkor pedig el kell vinned vagy postáznod valakihez, aki ért hozzá. @DDarkness videokártyákat javít, szóval neki ez kisujjból megy. Akár én is kicserélném, van tapasztalatom (és természetesen finom elektronikai szerszámaim), csak az időm nem biztos engedné. (nem a szerelést, mert az max. 20-40 perc, hanem a postára szaladgálni, csomagolni, etc.)

Megjavítani így is - úgy is meg kell, legyen megrendelve a venti szett. (nem két nap alatt fog ideérni)
Ha pedig minden kötél szakad, akkor Te is simán kicseréled, nem egy nagy dolog :slight_smile:

Sőt, megnéztem ezt a videót (ha minden igaz akkor Te kártyád hűtője is ilyen), pofon egyszerű:

1 kedvelés

Kösz a segítséget. Még bírja a venti , hosszabb működés után normálisan kezd működni. Amint rosszabb lesz a helyzet cserélem le . Megjegyezném hogy ez nem az első XFX rx 580-as videókártyám. Volt egy pont ilyen , annak is ugyan az a ventije romlott el, nem vettem észre és le esett a venti. Pont akkor kaptam meg a gépet, úgy örültem neki mint kisgyerek karácsonykor. És mivel az az 1 szem venti nem tudta lehűteni a VRAM chipeket ezért a Warzone alatt max grafikán pukkant egyet,jött a füst és volt kártya ,nincs kártya. Szerencsém volt, hogy az eladó akitől vettem a kártyát kicserélte egy ugyan ilyenre. A mostani gépemmel rengeteget tanutam meg a PC-ről. Mivel egy nagyon rossz tápom volt ,ezért az is rontott a teljesítményen.

Miért akarod megvárni a bajt?
Megrendeled
cseréled
nem jut a korábbi sorsára

2 kedvelés

Fogadd meg @P_D_1 javaslatát, én is ezt javasolnám.
Ha már említetted a tápot, akkor elmondod, hogy jelenleg mi van a gépben? Akár egy teljes konfignak is örülnénk, hátha van még gyenge láncszem. Ill., a házra és a ventikre is kíváncsi lennék.

1 kedvelés

Mert jelenleg nincs lehetőségem rá. Se pénzem. Én Erdélyben élek ,és itt Romániában tudnék rendelni ventit, igaz dupla áron mint amit Aliexpres ről tudnék,de legalább ez hamarabb megjönne.

De miért nem redeled aliról?

2 kedvelés