M.2 ssd nem látható

Üdv a mindeneknek!

Adott egy Asrock B450 Pro4 alaplap, benne egy Ryzen 5 2600-as processzor. Emellett egyedüli háttértárnak bent van egy samsung 256Gb m.2 ssd (MZ NTE2560). A problémám pedig a következő, miszerint se a BIOS, sem a telepítő nem látja az ssd-t.
Bárkinek van estleg ötlete, hogy mi lehet a probléma?

A felső M.2 portba raktad holott az alsóba kellett volna.

2 dolog jut eszembe hirtelen:

  1. Ugye a felső csatlakozóba tetted (a procihoz közelebbi?)
  2. Több alaplapnál be kell állítani hogy a csatlakozó Sata3 vagy PCIe módban menjen. A te meghajtód SATA3, tehát azt ellenőrizd hogy a biosban erre van e állítva az a csatlakozó.

Meg tudnád nekem mondani, hogy miértoda kellett volna tennem?

Igen, s máris nézem a beállítását


Ezt látom háttértár konfigurációjánál.

Köszönöm, valóban ez volt az! Csak nem akartam előszőr szétszedni a gépem…

1 kedvelés

Első hogy ránéztem az SSD-re, azt írták hogy SATA3 alapú, aztán megnéztem hogy az alaplap melyik M.2 slotja tud SATA3 módot. A második. Ebből arra tippeltem, ezek szerint helyesen, hogy a felsőbe tetted.

Yupp, mostmár csak az a problémám, hogy nem engedi telepíteni az ssd-re a windowst. Látja, meg ki tudom választani, de azt írja, hogy nem talált rendszerpartíciót. Ilyenkor mi a teendő?

Valószínűleg nem GPT-re van formázva (asszem az kell a windowsnak). Érdemes lenne berakni egy másik gépbe, és formázni, vagy ha a telepító engedi, akkor ott.

Formáztam, de még mindig nem engedi

MBR-el sem jó?

Na ezt nem értettem. Kifejtenéd kérlek?

A Windows csak GPT partíciós formátummal tud elindulni elméletileg. Van egy másik gép vagy akár laptop a közeledben amin Windows 10 van és van rajta egy kompatibilis M.2 csatlakozó?
Talán ez segíthet:

Sajnos nincs egyik sem

A videó sem használt?

De, hálistennek, s már a telepítés utolsó fázisában járok. Mégegyszer köszönöm mindkettőtök segítségét, de főleg a tiédet @marcimine!

1 kedvelés

Szívesen. :slightly_smiling_face:
@lengyelb zárható

1 kedvelés