TheVR Fórum

M.2 SSD probléma

Hali.
Nagyjából másfél éve használok egy M.2-es WD SSD-t (wdc wds240g2g0b-00epw0). (Ha fontos, akkor egy Gigabyte b450 Aorus Elite lappal.) Pár játékot tároltam csak rajta.
Kb egy hete enyhe géptakarításra adtam a fejem. Semmi extra, csak a VGA-t vettem ki is kifújtam a port a házból. Az SSD-t nem távolítottam el. Erre nagyjából egy hét után, pénteken feltűnt, hogy nem látja a Windows ezt a meghajtót. Vezérlőpultban a tárólóhelynél látszódott, csak formázatlan lemezként. Megnéztem Hard Disc Sentinelel is, ott is látszódott, csak az nem, hogy mennyi szabad hely van rajta. Szétszedtem újból a gépet, most ezt az SSD-t is kiszedtem, kicsit lepucolgattam, megnéztem a csatlakozónál is a port, aztán újból összeraktam. Változatlan volt a helyzet. Mivel sok minden amúgy sem volt rajta, rávettem a tárólóhelynél a formázásra magamat. Minden fasza lett. Szombaton tettem rá két játékot. amikkel játszottam is, szóval működött. Viszont ma, hétfőn feltűnt, hogy megint nem látja az SSD-t… Ugyan az a helyzet. Ráadásul elvileg üres is, legalább is ezt mutatja a vezérlőpultban.
Mi lehet a probléma?
Bárminemű válaszotokat előre is köszönöm! :slight_smile:
Pár kép:


Ha ennyit szarakszik, akkor küldd vissza garanciális javításra. Ha pedig másikat szereznél be, inkább Crucial MX500, Kingston A2000 vagy Samsung EVO sorozatból válassz. Jól látom, hogy két HDD van csak ezen kívül a gépben?

3 Likes

Köszi!
Papírjait sikeresen elhagytam, szóval akkor inkább váltás lesz.
Illetve akkor valószínűleg az SSD a hibás, nem pedig az alaplap, ugye? :sweat_smile:
(Nope, még van a 2 HDD-n kívül egy Crucial SATA-s SSD is a rendszernek.)

Kérhetsz bármikor számla másolatot a kereskedőtől akitől vetted. Just an FYI.

Nagyobb oldalaknál meg elérhető e-számlaként, meg a garijegy is.

3 Likes

Biztosra nem tudom neked megmondani, hogy SSD vagy M.2 csati hiba. Ha van esetleg lehetőséged kölcsön kérni másik SSD-t, akkor próbáld meg azzal kizárni.

1 Like

Köszi skacok.
Akkor előhalászol, hogy honnan is van, megpróbálkozók vele.
Másikat meg sajnos nem tudok kölcsönbe kérni, meg oda sem tudom adni ezt senki, hogy nála hogy muzsikál. :confused:
Tegnap megint leformáztam, adtam neki nevet, de melóból hazajőve megint eltűnt…