Ma van a születésnapja / évfordulója


#1

Ide minden nap be lehetne írni az aktuális nap legfontosabb eseményeit. Ma van a szülinapod? Történt valami fontosabb dolog ezen a napon? Ne tartsd magadban , “engedd ki” ide / nekünk ! Hadd lássuk mi is !
A Magyar Televízió 1982 november 30. -án megkezdte a Képújság rendszeres kísérleti adását. [képújság --> akkori internet:]
Ma (a mai napon / november 30) született Billy Idol ,Ben Stiller ,Antal Nimród és Ridley Scott is. Tudtad?
A szülinaposoknak jó étvágyat a tortához ! BBenSSti


#3

december 1-
Oké, csak lazán ! Híres szülinaposok :
Woody Allen, Treat Williams, Charlene (Lucy Ewing) Tilton, Richard Pryor, :birthday:#4

december 2 -
Híres / hírhedt emberek, +érdekességek :
Pablo Escobar (valaminek a királya) -t rendesen “elkapta” egy amerikai-kolumbiai elit alakulat. (egy nappal a szülinapja után…)
Edmond Rostand -ot dec.2. -án a spanyolnátha vitte el. Ő írta a Cyrano de Bergerac -ot 1897 -ben.
Megjelenik a QuickTime / Apple első verziója 1991 (december 2) Neked volt ilyen a gépeden ?
1971 -ben, ezen a napon -leszállt a Marsra a Marsz–3 szovjet űrszonda. (ha minden igaz) Ez volt az első landolás a bolygó felszínén.


#5

december 3
1992 – Neil Papworth brit mérnök elküldte az első rövid szöveges üzenetet (SMS / Short Message Service) a távközlés egyik történelmi lépéseként.
Nino Rota - ezen a napon született Milánóban. A Keresztapa(1972) és a '68 -as (Franco Zeffirelli) Rómeó és Júlia -című filmhez ő szerezte a zenét.
+Daryl Hannah (Pris / Blade Runner) és Ozzy Osbourne is ma ünnepel. Tortát nekik ! :birthday:


#6

Az első olyan December 3.-i nap amikor a TheVR videót töltött fel a csatornára.
2013. December 3.


#7

Hahó ,itt van december 10. -e !
A mai napon ünnepli születésnapját -
Kenneth Branagh (1960- ) aki rengeteg jó filmben tevékenykedett.
V.Henrik (W.Shakespeare) 1989 / forgatókönyvíró + a rendező is ő. Szerepelt még a '94 -es Frankenstein -filmben is .Ő volt Victor Frankenstein (+Robert De Niro, Helena Bonham Carter, Ian Holm, John Cleese…)

Paksi Endre (1958- ) is ma bulizik; talán ma is elénekli a “márhívót” , és Michael Clarke Duncan (John Coffey / Halálsoron) -is ma ünnepelne.


#8

a mai nap ( december 13) fontosabb eseményei:
Amy Lee (Evanescence) ma szülinapos. :birthday:

…és egy szomorú dolog: Warrel Dane (Nevermore) - átköltözött a túlvilágra pár órával ezelőtt. R.I.P.#9

,hogy mi fontos történt ezen a napon ? december 16 -
Ludwig van Beethoven , (Sir)Arthur C. Clarke ,Waszlavik László , Koltai (bakter) Róbert , Billy Gibbons / ZZ Top - ők a mai születésnaposok. :birthday: :alien: :musical_keyboard: :steam_locomotive: :cowboy_hat_face:Oh jee -


#10

Hali !
A Wright fivérek / 1903 dec.17 - “ezen a napon emelkedtek először a levegőbe, mindketten kétszer. Az első repülés során Orville 39 métert repült 12 másodperc alatt, és egy, azóta híressé vált fényképen is megörökítették. A nap negyedik repülése volt az egyetlen, amelyet valójában irányítani is tudtak, Wilbur 279 métert repült 59 másodperc alatt.” -wiki aa1024px-Wrightflyer2

Milla Jovovich - boldog (zombimentes) szülinapot !:birthday: + :broccoli: - :parasol_on_ground:

± The Walking Dead (tv / 2010-2013) Laurie Holden - :birthday:


#11

Vajon mi a közös -Keith Richards, Steven Spielberg, Ray Liotta, Brad Pitt, és Christina Aguilera -ban?
Igen, ők mind december 18.-án születtek. (nem ugyanabban az évben) Boldog születésnapot nekik !

és emlékezzünk meg Joseph Barbera -ról (2006 dec.18.-án hunyt el) aki William Hanna -val megalapította a Hanna-Barbera rajzfilmstúdiót 1957-ben. Rengeteg vicces/kedves/aranyos rajzfilmmel ajándékoztak meg minket. https://hu.wikipedia.org/wiki/Joseph_Barbera


#12

január 5 .-én Robert Duvall és Clancy(Kurgan)Brown ünnepel; -születésnapot. (más hírességek is, de én csak a szimpatikusabbakat írtam ide) :horse: :birthday: :crossed_swords:


#13

január 6
A mai napon született : Bacsó Péter (A tanú / 1969 :house:) , Malcolm /AC :zap: DC) Young ,
Január 6.-án (1938) Samuel Morse nyilvánosan bemutatta a vezetékes(!) távírót. (adattovábbítás nagy távolságra) “A lehető legegyszerűbb egydimenziós (soros) átvitellel működik. Morse olyan egyszerű kódrendszert dolgozott ki és szabadalmaztatott (morzekód), amely megtanulható, emberi aggyal (megfelelő sebességhatárok között) kódolható, dekódolható (a kézíráshoz hasonlóan). Adáshoz elegendő egy nyomógomb, kapcsoló. Eredetileg a vevőoldalon óraművel húzott papírszalagra elektromágneshez kapcsolt íróeszköz rajzolja a vett kódokat; elegánsan megoldva a vett üzenet dokumentálását.” -wiki

Az Óz, a csodák csodája (:tornado::rainbow::dog2::lion::fairy::high_heel::crystal_ball: … )The Wizard of Oz (1939) -című film rendezője Victor Fleming ezen a napon hunyt el. Akárcsak a szegedi születésű Körmendi János -akinek (főleg az idősebbek) elég sok vidám percet köszönhettünk.


#14

január 7

Először a híres / hírhedt szülinaposok: Lewis Hamilton , Gervai Péter (-a Magyar Wikipédia alapítója) , Adolf Zukor (https://hu.wikipedia.org/wiki/Adolf_Zukor) , és Ganxsta Zolee … :birthday:

Ezen a napot távozott valamelyik másik dimenzióba - Nikola Tesla


#16

január 14 -
1945 -ben ezen a napon robbantották fel a visszavonuló német katonák a Petőfi (akkor : Horthy Miklós) hidat.
+ma van Nagy Feró, Zakk Wylde és Dave Grohl születésnapja. Boldog szülinapot !


#17

Hú skacok ,a mai napon (jan 16) meglehetősen vad dolgok (illetve: a dolgok megalkotói) születtek …
Vad(M.W.)Katalin, Kabir(Sandokan)Bedi, John(TheThing)Carpenter :birthday:

Ha szeretnél még vacsorázni -akkor ne kattints a lenti videóra ! :]


#18

jan. 20 -
Ma ünnepelné a születésnapját Madách Imre (író), Federico Fellini (rendező). “Fellini filmjeiben a valóság, az emlékek és az álmok sajátos módon olvadnak eggyé. Művei az emberi kiszolgáltatottságot, képmutatást, ostobaságot és kisszerűséget szeretetteli, gyakran harsány humorral jelenítik meg. Talán nincs is még egy olyan rendező a filmvilágban, akinek alkotásai annyi személyes élményből és emlékből épülnének fel, mint Fellinié.” -wiki ;
+Ezen a napon távozott az élők sorából - Audrey Hepburn ,és Johnny(igazi Tarzan)Weissmuller . “A gyerekkorában sokat betegeskedő, légzési problémákkal küszködő vézna kisfiú orvosai javaslatára kezdett el úszni. 190 centis, 95 kilós óriássá nőtt, és kiváló sportolói adottságai hamar kiderültek.” -w.


#19

Jan. 22 / 1823 -ban ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt; -ennek emlékére van ma (1989 -től) a magyar kultúra napja.
Ha van ideillő versed akkor varázsold ide !
Juhász Gyula - Milyen volt…

…és ha minden igaz akkor ma lett 1 éves a VR -Fórum :birthday::clinking_glasses::lollipop::champagne::tada:

https://forum.thevr.hu/t/1-eves-lett-a-forum/27426


#20

Jan.22.
Ma van Heath Ledger halálának 10. évfordulója.
Isten nyugosztalja.:cry:


Minden tiszteletem az övé!


#22

január 26 -
Eddie Van Halen - születésnapja. “Zenekarával a Van Halennel 1978-ban adta ki első lemezüket, mellyel megváltoztatta a rockgitározás arculatát. Stílusa meghatározta a 80-as évek rock/metal gitározását, számos követője akadt, de hatása még ma is jelentős.” -wiki https://hu.wikipedia.org/wiki/Eddie_Van_Halen

-Boldog szülinapot neki ! :birthday: :guitar:#24

Happy Birthday Frank Darabont
image