Macbook gimire/egyetemre

Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok gimisként és azt szeretném kérdezni hogy szerintetek infó érettségihez mennyire lenne jó? Fontos az időt állóság és azért a megjelenés is és a teljesítmény(nem igazán játékhoz). Tetszik az operációs rendeszr most állnék át. Ti ajánljátok vagy esetleg egy prémiumabb Windows?
Köszi a válaszokat

Gimiben tök mindegy, ami kell, van windowsra és macre is. Annyi előnye lehet később ha ezzel akarsz foglalkozni, hogy a cégek többségénél Mac-elet használnak a fejlesztők manapság, ergo ha addigra megszokod, az nem árt.

1 Like

Ha van otthon egy valamire való PC, akkor az tökéletes, nem kell mellé laptop. Középiskolában fixen nincs szükség laptopra, egyetemen is csak azért vesznek sokan, mert vagy koleszba költöznek, vagy albérletbe, de mivel nem tudod előre, hogy mit hoz az élet nem nagyon tudsz ennyivel előre gondolkodni.

De ha mindenképp laptopban gondolkodunk, akkor is jó szinte bármilyen, ami elviszi a word / exelt, hiszen ez a követelmény az érettségin. Annyi, hogy ha nem gamingre kell, akkor ne gamer laptopot vegyél értelemszerűen. Nézd a súlyát és az akkumlátor kapacitását, mert ilyen felhasználásnál ezek fontosak.

2 Likes

Kolis vagyok már most gimiben. Nagy ritkán játszok, de akkor is otthonról rendes otthoni PCről így a laptop már csak munkára kéne ezért is gondolkoztam a Macen. Gaming laptopon nem is gondolkoztam.
Köszi a választ.

Tényleg minden? Mert még csak az elején vagyunk infóból aztán így nemtudtam hogy később lesz-e windows specifikus, mert elméletből tudom, hogy van.
Köszi a választ

Nézz meg egy érettségi feladatsort, ott látni fogod mik lesznek.

2 Likes

Az OE BGK-ra járok gépészmérnöki karra, és mi használtunk pár olyan programot az évek alatt, pl 3D tervezés/CAD tervezés alatt Inventort (erről tudom biztosra) ami nem volt mac-re és van pár ismerősöm, akik Macbookot használnak, és ilyenkor windows-t kellett rakni a macre, hogy tudják használni. Nem mondom, hogy nem ajánlom, de ütközhetsz problémákba az egyetemi évek alatt vele.

1 Like

Erettsegiig nem igazán lesz olyan, amit egy MacBook-n ne tudnál gond nélkül megoldani, egyetemen akadhat, de ott is elég ritka. Az ilyentől meg végképp nem kell félni, egy virtuális gép használata megold minden gondot.

1 Like

Köszi a választ, hasznos infó volt.