Macbook pro 2013 Late vagy Air 2015 Early

Sziasztok!
Adott lenne a címben említett két gép, a következő spec-el:
Pro:I5 2.4Ghz, 4gb ram, 128gb ssd, intel iris, magyar bill, 178 ciklus, 170 ezer Ft
Air: I5 1.6Ghz, 8GB Ram, Intel 6000, 128gb ssd, magyar bill, 263 cilus, 160 ezer Ft

Melyiket lenne érdemesebb választani?Árba mind a kettő belefér a keretembe. Alap felhasználásra kell (Office,Film,Net stb.) ,néha hordoznám egyetemre, néha külső megjelenőre kötném. Mennyi a különbség üzemidőben a kettő között? (Órára kb). Jobban választás lenne a pro, dacára annak hogy régebbi?
Tudom ,hogy a 4gb ram kevéske a Prónál, de azt szerintem (Amennyiben lehetséges), kicserélném 8gb-re
Előre is köszi!

Air, a 4 gb ram a Pro-ban már semmire nem elég manapság.

1 Like

De bővíteném 8gb-re, ha lehetséges.

Hát ha van kedved ezzel szórakozni, neten szétszerelési útmutatókat keresni, aztán vadászni ramot, akkor hajrá. Nyilván a Pro erősebb, de amire neked kell, szerintem tök felesleges.

Valamint azért mindkettővel úgy számolj, mivel használt, és rég nem garis, hogy ha holnapután tönkremegy, akkor kuka. Javíttatni ezeket gazdasági totálkár kategória.

1 Like

Egyik se. Ekkora keretből inkább nézz mást szerintem. 2 másodperces keresés után Acer Swift 1 nem tűnik rossznak. A Macbook-nak nem bővíthető a memóriája tudomásom szerint,

1 Like

Retina display előttieket lehetett még otthon viszonylag egyszerűen, kb mint egy sima laptopot:

Retina macbookokban nem lehet ram-ot cserélni, bővíteni. Az alaplapra van integrálva. Egyedül ssd-t lehet cserélni bennük.
Én keresnék a helyedben egy 8 GB ram-al szerelt 2013 vagy újabb pro-t. Air nem rossz, de kevés port, rossz kijelző, én nem vennék olyat.
Mondom ezt egy 2013-as 8GB ram-os pro felhasználóként