MacOS Mojave boot probléma


#1

Üdv mindenki!

A segítségeteket szeretném kérni!
Egy kis háttértörténet a dologhoz :slight_smile:
Tehát a tegnapi napon, mint (szinte) minden nap fogtam magam és bementem dolgozni. Vittem magammal jó szokásomhoz híven a 2015-ben gyártott Macbook Pro-mat, ami 8gb rammal és 256 GB SSD-vel van szerelve. Kvázi a 8 órából 4-5-öt használtam, szokás szerint pörgött rajta az Illustrator és Indesign. Aztán hazamentem, és itt volt a baj :smiley:
Mikor itthon bekapcsoltam a kis gépet, az alma logóig eljutottunk, aztán a felvillanó töltő körnél elakadt… próbáltam várni, de nem egy óra várakozás után sem jutottunk egyről a kettöre…

Újratelepítést próbáltam, de nincs elég hely a gépemen :D…

Akinek van tippje kérem ne tartsa magában, mert a mai napon nem tudom a napi feladataimat ellátni :frowning:


#2

formázás, újratelepítés


#3

Mindenképp raeroszakolnam azt a reinstallt, hogy ne essen ki több idő. Másképp szervíz, de az időben tuti hosszadalmasabb lesz.


#4

Sajnos nem úszod meg, hogy újra telepítsd. Érdemes egy SMC resetet és egy PRAM resetet csinálni, bár szerintem már ott tart a dolog, hogy nem fog segíteni rajta. Meg lehet próbálni még Safe Modeban booteolin.
Ha készült róla TimeMachine backup akkor szerencséd van, ha nem akkor Cmd+R lenyomásával indításnál ha nem ment el az SSD akkor még ki tudod nyerni az adatokat. Illetve ugyan itt Cmd+R menüben érdemes megpróbálni “megjavítani” az SSD-t, fogsz találni egy disk utility menüpontot.
Egyébként Macet nem igazán szokás ki/be kapcsolni.