Macrozás a PUBG-ban

A kérdésem az lenne hogy ha veszem egy macros egeret és be állítom hogy kis delay-el úgy lőjön mintha csak single-ben lenne de még is a kis delay miatt nagyon gyorsan és pontosan lő a fegyver lásd : https://www.youtube.com/watch?v=JvkeEZizCr0 akkor szabályt szegek és kaphatok bant? (de csak az egér tulajdonságait használom ki ) a PUBG -ben

Mivel nem csalsz, (esl, faceit se tiltja) így nem, a hardveres dolgok sose voltak csalások, csak a konzolos világban… Ezért nem lehet pl macrozni a legtöbb kontrollert.
Nekem is vannak hasonló macroim… Bár ezzel úgy vagyok hogy amit te megtudsz csinálni, márpedig egy lassú pötyögtetést mindenki meg tud tanulni, addig oké…
Ha valami olyanra akarsz mint anno volt a csgo bug vagy nem tudom, mikor a tec-9 marha pontos volt túrás közben… És ráadásul úgy lőtt ahogy nyomogattad a gombot, na én akárhogy próbáltam nem bírtam elég gyorsan nyomogatni a gombot ezért kicsit hátrányban voltam, ezért csináltam macrot hozzá és jó lett, az más hogy szinte sose használtam… De ha véletlenül kezembe került jó hogy volt macro.

Viszont nem minden fegyverhez ugyanakkora delay kell, azzal számolnod kell, és ha valaki megjelenik hirtelen a közeledben, akkor nehéz lesz atvaltani a gyors tüzelésre úgyhogy javaslom hogy ezt inkább tanuld meg

1 Like

ahogy @gambleneverdie is írta, a makrózás nem csalás. Ha a játék exploitjait kihadználod, ill. ha külön chatet használsz, akkor az csalás és instant ban. Tudtommal bármilyen konzolt használhatsz irányításra, akár guitar hero-t is.

Nemtudom már kinél hallottam, de van akinek be van állítva az egér egyik gombja, amit ha megnyom, akkor az M16 burst módban, három sorozatot enged el egymás után.
Ahogy írták fentebb, ez nem cheat.

Nekem is volt egy valag macrom, csgo-hoz bunny hop, tec9 push, deagle-höz a gyors váltós, hogy ne kelljen megvárni a recoilt… (mint a happy 5kill-ben), stb stb… Ezek nem csalások mert lényegében a te általad lenyomott gombok idejével játszol csak. Most a játéknak tök mindegy hogy honnan megy a bevitel… Ha olyan gyorsan le tudnád nyomni a gombokat akkor macro se kellene, de tized-század másodpercek alatt nem tudod…

@nope_cheeseman
Egyedül azt tudom hogy a kontrollereket nem lehet mert ott elég nagy előnyhöz lehet jutni egy macroval… Ezért nem lehet. Van egy szabály a konzolos esportokra ami ezt kimondja… És ezért csak programozni lehet a kontrollereket, ha olyat veszel… De azzal csak ugye megduplazni tudod a gombot attól függően hogy mire van szükséged.
Úgymond bindelni tudod az extra gombokat

1 Like

Ha itt részt veszel/tervben van, hogy részt veszel az esetleges későbbi TheVR PUGB versenyeken, ott nem igazán tudom, hogy makrózhatsz-e, ezt inkább @sonziii néni és/vagy Azmoilleusz @azmo36 majd megmondja, ők a szabályok értelmi szerzői. Amit itt belinkeltél, az külső script, ami ahogy olvastam a weboldalukat, extra segítséget ad, így az a script már kérdéses.

Macrozni lehet, barmikor barhol, mert az eger csak arra kepes amire te is kepes lennel.De a kérdés, hogy megéri?

Gondolok itt arra, hogy az en szemelyes velemenyem az, hogy felesleges. Nem biztos, hogy minden helyzetben tudod ugy kontrollalni, ahogy azt kellene vagy, ahogy azt szeretned lovesnel.

En kb 6 eve jatszok FPS jatekokkal, es ha szukseges, akkor tudok ugy loni mintha macroval tennem, es emiatt tudom is kontrollalni, tehat annyit lovok ki amennyit akarok, es ahogy akarom.

Persze biztos meglehet szokni, de hidd el biztosabb az ha nem hasznalod.

UI: PUBG-zek en is (Top 100)

Nem találkoztam még olyan játékkal, ahol a makrózás csalásnak minősülne.
Ettől függetlenül szerintem önbecsapás a makrózás. Inkább törekedj arra, hogy megtanuld ezeket, lehet hogy több idő, de hosszútávon jobban jársz vele.

A legtöbb esetben igazat adok nektek. De!
Vannak olyan esetek amikor nem tudsz… Egyszerűen képtelen vagy 10ms-en belül lenyomni egy bal click+ q+q kombinációt… Ennek köszönhetően a lövés hangját hallod csak, de a tüzet már nem látod mert már veszi elő a fegyvert…
Ez egy példa…
Vagy amikor nem tudsz olyan gyorsan lőni mert nem tudod lenyomni olyan gyorsan sokszor, fizikailag képtelen vagy rá, akkor mit csinálsz?
Az ilyen esetekre jó ha van… Persze, az hogy lassan pötyögtessen, vagy rövid burst leadása legyen azt célszerű megtanulni, de az olyan dolgok amikre fizikailag képtelen vagy, azokat jó ha tudod macrozni

@gambleneverdie biztos van ertelme persze valamelyik jateknal, de itt szerinem felesleges, meg M16 al is teljes mertekben az

Persze. Alapból pubg-ben nem látom értelmét…

Ennyi hülyeséget rég olvastam. Undorító dolog makrózni. PUBG-ben folyamatosan tlaálkozom vele hogy AK-val full automatán pontosan lőnek 200m fölött is akár, és nekem esélyem sincs versenyezni ellene.
Ez ugyanolyan csalás mint egy aimbot, vagy WH, vagy akármi más ami előnyhöz juttat. Az hogy az egeredből jön, kurvára mindegy.
Remélem bannolják az összes embert aki makrózik.

7 Likes

Én konkrétan még nem is hallottam ilyenről, lehet én vagyok lemaradva.
Videók alapján viszont egy ritka gusztustalan dolog főleg egy kompetitív játékban.
Nem véletlenül van a játékban compensator, meg a különböző gripek, hogy csillapítani lehessen a recoilt, nem az, hogy 0 cuccal megszünteted.
Nevezhetjük akárminek, ha a játék alap mechanizmusát megkerülöd, tök8 milyen módszerrel az csalás, ha tetszik ha nem, én azonnal küldeném a reportot ilyen 0 recoilos emberkékre.
Pl pubg-ben a bugok szándékos kihasználása is bannal jár, mint amikor valakiknél nem látszódtak a házak és autóval áthajtottak ott ahol elvileg az ember a házba elbújt, a másiknál meg a mező közepén volt és elütötte autóval… Ezt egy streamer sorozatosan kihasználta és bannolták.
Igen, biztos, hogy az ilyet elnézik, amikor még a játék glitcheket sem szabad kihasználni.

6 Likes

https://youtu.be/G5qERHuvm3U. Ennyi a vèlemènyem. Ez nem macro recoil macro akár hogy is hívják ez egy cheat hack . Normál játèkosok akik nem is hallottak még erről nem tudják hogy kell beállítani stb veszik el a játék élményét … M249 is amit leművel a videóban 0 recoilja van a fegyvernek szinte.

Akkora csalás hogy már a pokolba kívánom az összes makrós embert. Hisz te előnyt szerzel a többi játékossal szemben nem is keveset. Tanulj meg játszani csalás nélkül egyenlő esélyekkel. Mi az hogy amíg nekem visszaránt a fegyver lövés közben addig neked marad ott ahol van ahová célzol? Nem csalás? Nem csalás az hogy fedezék mögül TE aki makrózol 2x gyorsabban nézel ki és lősz mint én aki nem makrózik? Akkora bant adnék aki használja hogy az életben nem játszana semmilyen online játékkal.

3 Likes

Ahelyett, hogy a fejlesztők torkának esnénk egymás torkának esünk.
A fejlesztő lusta rendesen megírni a fegyverek működési tulajdonságait/fizikáját. Mozgások fizikáját. Helyette eseményeket írt. Persze az eseményeket meg el lehet küldeni egymás után macrozva is.

Én is láttam pofátlan videókat. De eszembe sem jut a gyereket hibáztatni aki a sciptet használja. Az a fejlesztő, aki ilyeneket megenged magának nem érdemli meg, hogy eladásai legyenek.
(mondom ezt fejlesztőként)

“Csalás kihasználni egy nyilvánvalóan fejlesztői lustaságot… hibát”
Kicsit pontatlanul sikerült idéznem

DE a kérdés, hogy hol lesz a határ?
Mi számít fejlesztői lustaságnak?
Optimalizációs hibák?
Több az FPS és az meg is van jelenítve, amivel előnyre tesz szert. Az etikátlan?
Több monitor? (extra széles látószög?)

Ha valakinek kevesebb a késés? Jobb net.

Jobb egér? Etikátlan?
Egéralátét, mert más az asztalon játszik?
DPI váltásra képes egér kihasználása a pontos célzáshoz?
Az egérre rakni billentyűket, hogy jobban kézre álljon?
Több gombot egyszerre/egymás után az egéren lenyomni?
Ezeket ismételni? (és már el is jutottunk a legutáltabb célzásos “csaláshoz”)

Jobb billentyűzet? (anti ghosting?) Etikátlan?
Kifejezetten játékra kitalált más elrendezésű billentyűzet?
Egymás mellé rakni az egyszerre használt gombokat? (ugrik guggol)
Több gombot egy gombra rakni? (egyszerre ugrik guggol)
Ismételni gombnyomásokat? (és már el is jutottunk a legutáltabb célzásos “csaláshoz”)

Persze az egésznek (szerintem) sportértéke, akkor lenne ha mindenki azonos hardverrel játszana. De ez erősen az álmodozás kategória.

A cheatet azért el lehet különíteni az “etikátlanságtól”, de még a cheese-től is kvázi minden kompetitív játékban.

A jobb hardver szvsz sehol nem etikátlan online compban, mert akkor az internetkapcsolattól kezdve mindent lehetne hibáztatni, még azt is hogy valakinek nem tudom 3x évesen nincs olyan reflexe mint 18 évesen… Hivatalos esport versenyen meg van LAN meg ugyanolyan hardver, ahol számít is. Otthonról meg tök mindegy, mert ha annyira nagyon számít a win, odaadhatod bárkinek az accod, hogy játsszon vele, tonnaszám van ilyen szolgáltatás, megélnek belőle egész jól.

A makro meg ugyanolyan tisztességtelen előny, mint a maphack, autoaim stb, mert jóval nagyobb előnyt ad mint mondjuk +40 fps. Az ilyen dolgokat az adott játékot játszó online közösség szerintem elég jól el tudja különíteni.

Kicsit máshonnan látom. És én még mindig a hol húzzuk meg a határt kérdésre térnék vissza.
Egy mesterlövész puskánál ha a célzás egyúttal DPI váltást is jelent. Az egy macro.
Ahogy az ugrik guggol.
A tüzel lebukik/feláll (vagy mit tom én. tényleg nem játszom ennyit ilyenekkel)
Nálam az, hogy pontlövő automata lesz az egyes lövésből ugyanolyan, mint az előző pár eset. (bár eléggé durva)
Vagy a megszakított folyamatok, amikor a több kiadott parancs miatt gyorsabb tárazás stb lesz.

Mind mind programozói hiba. Ha fegyverviselkedést írnának, akkor az egyes lövés ismétlése olyan viselkedést eredményezne, mint az automata mód.
Ha a felhordás egy fizikaibb esemény lenne, akkor a korrekciója sem lenne makrózható.
Ha a mozgásoknál folyamatokat nem eventeket írnának, akkor nem lehetne félbevágni egy PL tárazást.
Ha ezeket az alapvető hibákat nem javítják, akkor a játékuk nem éri meg a pénzt. (ugyanolyan játszhatóság tönkretevő bug, mint a talajon átesés) Szerintem itt a macrokat írók/használók felelőssége, bűne, eléggé vitatható. (ha emiatt korrigálnák a hibákat, akkor talán nekik köszönhetően még javulna is a játékélmény. persze tudom, hogy a fejlesztők le se…)

Én ezeket messze nem keverném össze a játék kódjába, adatfolyamba stb való beavatkozással. Azoknál a felelősség már szerintem is kettős. A csaló is szemét. És a cég(játékgyártó, üzemeltető) is, ha nem tesz meg mindent a kiszűrésükért.

Nagyon egyszerű: ahol az adott fejlesztő/kiadó meghúzza, ott lesz.

Amit leírsz, mind igaz, ettől függetlenül hibátlan játék sosem volt, és sosem lesz, azt hogy mi számít csalásnak, pedig a játék szabályzata dönti el. Innentől kezdve nem vita kérdés hogy a macro csalás e. Ha a szabályzat szerint tilos, akkor az, ha nem, akkor nem.

Mindenki szemét, aki egy közös játékban nem tartja be a közös játékszabályokat.

1 Like

Pontosan, a határ ott van ahol a játék kódja véget ér. Minden 3rd party app, ami beavatkozik a játékmenetbe csalásnak minősül. Még akkor is ha a játék tele van imba/broken cuccokkal, mechanizmusokkal. Aki csal meg az akkor is csalna ha a játék hibátlan lenne amúgy, de ő megtehetné.

Visszatérve a macro meg egy olyan dolog amire a gyártó jó eséllyel már nem tud reagálni csak úgy egy patch vagy hotfix keretében. Ahogy mondtad, ha egyszer olyan mód van írva a kód, hogy makróval viszonylag manipulálható a játékmenet, más nem nagyon marad mint tiltani.