Magas élettartamú telefon

Sziasztok!

Az alábbi specifikációval keresnék új készüléket:

  • Árkategória: Maxium 70.000 Ft
  • Hol venném meg: Szolgáltató független telefon érdekelne.
  • Hosszú/Rövid táv: Nagyon hosszú táv, legalább 3-4 év. A mostani 6 éves telefonomat is csak azért cserélném le, mert az újabb applikációkhoz egyszerűen nem elég az 5-ös verziójú Androidom :slight_smile:
  • Mire használnám: Első sorban telefonálásra, egyszerűbb játékokra, videó nézésre, navigációra, igazából semmi túl hardver igényes dologra nem.
  • Mekkora készülék lenne megfelelő számomra: Átlagos méret lenne az ideális, de ebben sem vagyok válogatós, ha kényelmesen lehet rajta üzenetet írni akkor tökéletes.

Igazából szeretnék egy egyszerű telefont a pénzemért amivel nem kell sokat szervízbe járni, tehát megbízható és strapabíró, bár valószínűleg tokban fogom tartani.

A javaslataitokért és ötleteitekért előre is hálás köszönet!

Én hozzátennék és vennék egy 2022-es iPhone SE-t.
Simán kapni fogja még 3-4 évig a szoftverfrissítéseket, és ez az ami Andorid oldalon a legjobban hiányzik.

Andoidok közül nem tudnék olyat mondani, ami 70-ért megfelel az elvárásaidnak, leginkább abból a szempontból, hogy 1, max 2 évnél tovább kapna updateket.

3 kedvelés

xiaomi és a realme telók lehetnek még nyerők android terén ebben az árkategóriában.

1 kedvelés

Szia! Egyik telefon téren sem lesz olyan amire ne kellene majd költeni ennyi idő alatt, egy akku csere legalábbis mindenképp fog kellene.

Egy Redmi Note 11 amit eltudok képzelni, de nem lesz nagy élmény használni 3-4 év múlva

Köszönöm a tippeket.
Igazából nem várom el, hogy akkut ne kelljen cserélni rajta, vagy hogy élmény legyen használni, élmény szinten a mostani Huawei Y6 II Compactom is tökéletesen megtenné, csak már a szerencsétlen Lidl appot se tudom rá telepíteni.
Amit keresek az egy olyan telefon amire remélhetőleg a 3-4 év múlva megjelenő appok is felmennek, minden más ami érdekelne azt ez a mostani is tudja :).
Persze ha irreálisak az elvárásaim azt is meg tudom érteni, csak reménykedem, hogy létezik ilyen telefon.

Nem tudom hogy sikerült e már megvásárolni a telefont.
Viszont ha nem akkor szeretném ajánlani Tech2 Laci YouTube csatornáját .
Sok tesztje van ami hasznos lehet számodra is.
Másrészt tudom hosszabb távra tervezel épp ezért ajánlanám hogy nem sokat de olyan 100 körülre próbálj meg kiegèsziteni.Ott már abban az ár kategóriában sokkal jobbat kapsz mint a belépő szintűek.:blush::blush:

https://www.youtube.com/c/Tech2hu

Amúgy itt az is problémát jelent, hogy a ma kiadott készülékekről senki sem tudja, hogy 2év múlva hogy fognak szuperálni. Most még mind csili-vili, de ki tudja, hogy hogyan öregszenek és amortizálódnak a használatuk során.
pl.: én egy Samsung Galaxy A3 (2018)-at használok és azon kívül, hogy kevés a memória és folyton kifogyok a belső tárhelyből, nincs vele probléma (na jó… a rezgő motorja már nem funkcionál… azaz néha zizzen egyet, de annyi), 1-3 napot kibír az akuja, úgy hogy még nem lett cserélve, persze használattól függően. Nincs rajta karc sem (azaz az első héten az autóba berepült valahová az üléshez és a sín csinált egy kis vágást a tokon és az aluminium oldalszegélyén, de azóta bírja rendületlenül (PokémonGO-zni nem kell rajta, mert a 2GB ram és a 4magos CPU már nem elég egy ilyen játéknak :roll_eyes:)
Amikor megvettem ezt a telefont, azt hittem, hogy 2év után ki fogom dobni, mert totál széttöröm, vagy valami, de nem sikerült szerencsére!

Szóval nem hiszem, hogy egy frissen kidobott eszközről bárki képes lenne megmondani, hogy a jövőben megállja-e majd a helyét vagy sem.

Amúgy a Samsungok A és S kategóriáiban még nem csalódtam. Az “1+” márkáról nem hallottam rosszakat még (a munkahelyemen orvostanhallgatóknak vannak ilyenjeik és azt mondják, hogy pár év használat után is tökéletesen működik nekik). A Xiaomi gyártó az elmúlt években nagyon sokat tudott fejleszteni, de pár felhasználótól hallottam, hogy az operációsrendszer valahogy nem olyan kényelmes bennük. A Huawei kicsit kiesett az emberek látóteréből az amcsi botrány óta, pedig az ő felhasználóik mindíg dícsérték a termékeket.

Az atom biztos márka a CAT → az bírja a fizikai behatásokat, cserébe fos a hardver az eszközeikben.

Dehogynem. Vegyél iPhonet. Megjelenés + 5-7 évig simán bírja.

1 kedvelés

iPhone-t… :smiley: Nokia 3210-et kell venni, az megjelenés + koporsóig bírja.

1 kedvelés

De az eredetit, nem pedig a felújítottat! :wink: :joy::rofl:

Szolgáltatónál ingyen kihozni?
Telekomnál 2 hónapja váltottam csomagot. Hűséget kellett hosszabbítani és 0 forintért hozzámvégtak egy samsungot.
2 évente ezt eljátszva tiszta happy.
(Legalább lett tartalék teló)

2 kedvelés