Magas processzor hőfok

Sziasztok!
A problémám a következő, vettem egy új processzort, I5-11400f-est. Nagyon melegszik, egy League of Legendstől 90 fokra felugrott, és nem tudom az okát, hogy mi okozza. Jelenleg a gyári Intel hűtő van rajta, ennyire rossz lenne?
Most tervezek venni hozzá egy Artic Freezer 34 Esports Duo-t, de nekem ez a magas hőfok aggasztó egy full új processzornál.

Szia!

Igen. Ki kell vágni a kukába. Az Arctic 34-essel és a mellékelt (Arctic MX4-es) pasztával más lesz a helyzet, nagyon. :slight_smile:

Viszont a ház szellőzése sem mindegy. Milyen a ház és a ventik benne? (ill. nekem szokásom megkérdezni, hogy milyen a tápegységed?)

4 Likes

Ahogy @Error írta, a hűtő kuka, és a ház szellőzése sem mindegy.

A proci hűfokának sok köze nincs ahhoz hogy új e vagy nem (hacsak a paszta meg nem szárad az évek alatt).

1 Like

Másik kérdés, hogy mennyi idő alatt ugrik 90-re? Az is lehet, hogy nem jól van lefogatva a hűtő. Intel hűtők amúgy is bénák, könnyű félre kapatni és nem fekszik fel rendesen.

Zalman S3 TG a gépház, nem sok Venti van benne, 1 darab jelenleg, de az előző processzoromnál ilyen nem történt, hogy egy 30-40 p játéktól ennyire felugorjon, ott maximum 75-80 fok volt, de ott azért használtam is erősebb játékra.
Tudom, most kapni fogom, ZM-600LXII tápom van.

Jó kis kemence a ház, a tápot meg … inkább nem is mondok rá semmit :smiley:

2 Likes

Milyet ajánlanál akkor? Meghallgatom, mert érdekel.

Tápból egy ilyet:

Házból:

3 Likes

Ámen. :smiley:

@csendi1205 Egyéb kérdés, óhaj-sóhaj? :slight_smile: (vaagy zárható?)