TheVR Fórum

Magyar Fejlesztésű Játékok

A cím magáért beszél, ide jöhet minden jövőbeni vagy múlt kori magyar fejlesztésű játékról leírás, vélemény, link, bármi amit úgy gondoltok érdemes megosztani.

Kezdem a sort két készülő, nemsokára megjelenő projektel, mely mind2 mögött csak egy apró pár fős indie team áll.

https://store.steampowered.com/app/790360/WarriOrb/

https://store.steampowered.com/app/909660/

1 Like

Imperium Galactica-k, Hegemony, Swine jutnak így hirtelen eszembe.

2 Likes

Operencia: The Stolen Sun

Zen Studios által fejlesztett, magyar legendákból táplálkozó, belső nézetes dungeon crawler szerepjáték.
Ahogy elnézem egyelőre sajnos EPIC exkluzív :frowning:.

1 Like

Az Operencia volt amit bojkottáltak Pistiék a magyar felirat hiánya miatt?
Mondjuk valamilyen szinten jogos. Azért egy magyar fejlesztő ha más nem feliratot fordítson hozzá, ha esetleg angolul is írták meg. Főleg hogy az Operenciában azért nem millió sornyi szövegről van szó. Ettől függetlenül, bár még játszani nem játszottam vele, én bírom az ilyen stílusú játékokat.

1 Like

Nessaj végigjátszotta.

Szerintem egyébként nem kell hogy magyar fejlesztő mindenképp csináljon magyar feliratot/szinkront. Ez mind plusz befektetés, és a játékipar globális, ha itthon van mondjuk 100 potenciális vevőd, minek tölts vele időt.

Persze nem baj ha van, de azért “bojkottálni” valamit mert nincs magyar felirat, szerintem baromság.

1 Like

Amit linkeltem a kezdő postban 2. játékot, ott rengeteg a szöveg. Ott mondjuk megértem ha nem fordítják át magyarra, de az Operencia esetében szánhattak volna rá egy pici időt, de értem amit mondasz.

Mit fed itt a bojkottáltak egész pontosan? Nem emlékszem ilyen eseményre :smiley:.

Armies of Exigo

Egy nagyon igényes Fantasy RTS 2004-ből. Age of Empires és a Warcraft kombinációja volt a játék. Felszínen és felszín alatt is lehetett harcolni. Ha pl. volt egy csata egy nagyobb egységgel mögéjük is lehetett kerülni a barlangok segítségével. Változatos fajok és egységek voltak a játékban. És a grafikája emlékszem nagyon durván szép volt akkoriban.
Kapott egy Blizzard szintű előzetest is egy remek kis játék volt.

3 Likes

Szia.terep 2. Screamer 4x4 jut hirtelen eszembe.

3 Likes

Az Armies of Exigo nagy game volt annak idején. Kicsit warcraft/starcraft copy de mindenképpen jó játék.

2 Likes

Cross racing championship 2005 - Invictus fejlesztés

Ha jól emlékszem az autók fizikája egészen jó volt a maga korában, de számomra nem nyújtott valami egetverő játékélményt, már amire emlékszem belőle.

1 Like

FFFFÚÚÚÚÚÚÚÚ Mai napig nagy kedvenc. És volt belőle gyárilag magyar feliratos is :smiley:
És van benne sakk. Olyan, mint Harry Potteréknél a varázslósakk. Manapság ez mondjuk nem vág földhöz senkit, de na. Rég volt :disappointed_relieved:

2 Likes

A Vagrus - The Riven Realms nagyon jó, én támogattam őket anno Fig-en, így volt alkalmam kipróbálni az early accesst. A lore és a hangulat zseniális szerintem. A harcrendszeren van még mit csiszolni, de a következő nagy patch épp erről fog szólni.

És hogy a listához is hozzátegyek: King Arthur: The Role-Playing Wargame I és II

2 Likes

Hát én erről most hallok először.
Elképesztő az előzetes, rendesen meghozta a kedvem a játékhoz, közel sem túloztál amikor Blizzard szintű előzetesként írtad le :smiley:

2 Likes

Magyar syntwave-t kerestem volna de ez lett belöle egy rövid magyar szösszenet.:slight_smile:

1 Like

@fubenalvo játéka

Magyar fejlesztésű játék:

2 Likes

Smashed Potatoes
Saját fejlesztés, egyedül dolgozom rajta:

Még bőven készülőfélben van, de várom az építő jellegű kritikákat.
Az irányítást a játéka adatlapjáról lehet lelesni, a játékban egyelőre még nincs rá külön menüpont.
A játékban van magyar nyelv (bár sok szöveg a menükön kívül nem nagyon van…), amit a Settingsben lehet beállítani, sajnos egyelőre nem menti el a beállításokat, így ha kiléptek akkor utána újra be kell majd állítani.
Elérhető HTML5, Windows, Mac és Linux verzió is.

1 Like

Everreach: Project Eden - Story based sci-fi action-rpg

Egy 5 fős magyar fejlesztő csapattól (konkrétan 3 fő aki magyar közülük, mert a zeneszerző és a történet írója nem magyar) jelent meg ez a játék december elején, mely a Mass-Effecthez hasonló környezetet, 3rd person akciót és rpg elemeket kínál.

A játék Unreal Engine-ben készült, így a grafikája kifejezetten szép, a története érdekes, a hangulata egészen rendben van, és az rpg elemek is többnyire a helyükön vannak. Ami kifogásolható, hogy több bug is van a játékban, amit a magyar fejlesztők a megjelenés óta folyamatosan javítgatnak.

A játék kb 8 óra játékidőt kínál a fejlesztők szerint.

Részletes infót itt találtok:

1 Like

Elkezdődött 2020 és egyetlen még kimaradt:Nem készült szavazás az elmúlt évtized legjobb magyar játékairól! Szóval ezt most pótolnám és kezdhetitek is a szavazást: https://forms.gle/qf5P4X9YwwxiMYiy5

Egyszerre több játékra is szavazhattok - Szavazás után az állás megtekinthető - Utólagosan is tudtok módosítani a szavazatokon a határidő végéig: 2020.01.10. 20:00

A listán szereplő minden játéknak van adatlapja a http://hungame.blog/ oldalon. Így ha esetleg nem tudnátok valamiről, hogy micsoda-kicsoda, akkor ajánlom a kereső használatát. (megjegyzés: az ékezetes karakterekkel néha hadilábon áll!:smiley: )

2 Likes