TheVR Fórum

Magyar játék fejlesztő cégek, Magyar játékipar alakulása

Sziasztok!

Nagyon régóta foglalkoztat a téma, milyen jelenleg a magyarországi játékfejlesztői ipar. Milyen minőségű játékokat fejlesztettünk fejlesztünk jelenleg és ki mit gondol ennek fejlődési lehetőségéről. Kik a magyar játékfejlesztő ipar meghatározó alakjai, cégei.

Üdv: M6nd0s

Jó a téma. Szerintem a jelenlegi legnagyobb magyarországi fejlesztő cég a “The Incredible Adventures of Van Helsing” készítői a NeocoreGames. Ha tévedek, javítsatok ki.

Crysis:slight_smile:

A magyar crytek nem tudom, hogy működik-e még. Talán némi leépítéssel. Ugye az egész crytek elég szarul áll sajnos :S

Nem…

BlackHole még jó volt, de sajna ő nekik is annyi már egy ideje, degenerált Ubisoft jól kihasználta őket…

Így van sajnos. Pedig szerintem és talán sok más ember szerint is a Heroes 6 volt az egyik legjobb Heroes a sorozatban, talán mondhatom, hogy legalább volt olyan jó mint a 3. rész. Legalábbis rengeteg újítást, és taktikai lehetőséget hozott a korábbi Heroes-okhoz képest, ami nem ment a játékélmény rovására. Akik megvették és tudtak is vele játszani, többnyire ezt hangoztatták, viszont az Ubisoft trehányságának köszönhetően, sokan el sem tudták indítani a játékot, mert kötelezték a játékost, hogy az Ubisoft szerverekre csatlakozzon a játék, ami nélkül nem lehetett játszani vele, és az Ubisoft szerverek meg többnyire elérhetetlenek voltak. Javarészt ezért bukott be és ment is csődbe az egyik legjobb magyar játékfejlesztő csoport a BlackHole :S

Legjobb tudomásom szerint a BlackHole egy része tovább folytatta a Primal Game Studio-nál, Budapesten. A tegnap megjelent (YT) videó sorozat “A Munka Hősei:” folytatásaként érdemes lenne felkeresni őket, hátha kaphatóak egy hasonló bemutatkozásra.

1 Like

Mindenki azt hitte hogy kijön magától viszont ezt kő keményen nem támogatták elegen.
Nagyon jó lenne ha újra lehetne élesztenünk hogy ne menjen kárba a projekt.Csak pár nevet projektböl.
Fonyódi Tibor,Szélesi Sándor,Nemere István,Királyházi Csaba,
A közösség szerintem elég nagy ahhoz hogy össze szedjen egy ilyen játékra valót.http://overonstation.com/hu/

https://neocoregames.com

2 Likes

Én kb egy éve hallottam először erről a játékról. Utána elolvastam az alapjául szolgáló regényt.

Ha nem csal az emlékezetem ez volt az:
image

A könyvet is jó szívvel ajánlom mindenkinek. Én remélem hogy jó lesz a játék, nagyon kíváncsi vagyok rá. :slight_smile:

Én is kiváncsi lennék rá mivel a kickstarter projekt nem érte el a célját.De akkor lehet lemaradtam valamiről.

A Zen Studios is elég nagy :smile:

Na,arról meg én nem hallottam,vagy így, most nem ugrik beee…

Esetleg ha Janiék felvennék a fejlesztőkkel a kapcsolatot, találkoznának és ők is úgy látnák, hogy van értelme, akkor talán ők tudnának segíteni, hisz több száz ezer embert érnek el minden nap.

1 Like

Igen ez nagyon jó lenne.Ha van rá ötleted hogy érhetnénk azt el kérlek tedd meg én támogatom.

Ez a kérdés felmerül bennem, bár lehet hülye ötlet, de attól még megirom :slight_smile:

Olyan projektbe bele lehetne vágni, hogy akár itt TheVR fórumon vagy máshol megkeresunk olyan embereket, akik játékfejlesztessel szeretnének foglalkozni, de nem úgy hogy mindent azaz egy ember csinál, hanem Magyarországon megkene találni azokat, akik tényleg ilyenekkel foglalkoznak és össze kéne őket szedni egy csoportba (hogyha nem dolgoznak máshol) és egy nagyon jó játék tervezésbe kéne bele kezdeni!

Tegyük fel, a legjobb grafika, a legjobb irányíthatósag mindent megkene csinálni, de egy olyan játékot kéne fejleszteni, ami tényleg iszonyat jó a sztorija, a grafika (mondjuk nem muszáj 1000% extra graf., de szerintem manapság már úgy élvezhetők a gamek…)

Viszont lennének dizájnerek, akik a játék borítóját csináljak meg, akik a weboldalt csináljak meg… És ezek közül kéne megtalalni a TheVR fórumon a legjobbakat (nem aegjobbakat, de akik értenek hozzá és lenne is kedvük ilywnhez)

Mondjuk én örülnék neki, hogyha támogatnánk egy páran ezt a témát… Bár remélem érthetően fogalmaztam és jól :slight_smile: (0:00-kor írom ezt :joy: szóval nem biztos hogy vannak olyan helyek, ahol érthető voltam, de remélem a legjobbakat :))

Minden tippet meghallgatok! :slight_smile:

Ez azért egyrészt sokkal bonyolultabb annál mint amit leírtál, másrészt iszonyatosan drága.

Amit leírtál az kb egy AAA játék, aminek a költségvetése minimum 10 milliós tétel, dollárban.

Másrészt semmi értelme a Magyarország kitételnek. Ez pont az a fajta munka, aminél lényegtelen hogy valaki magyar, vagy piréz, csak értsen ahhoz amit csinálni kell.

2 Likes

Tisztába vagyok vele és megértem, csak felvetodott bennem ez a kérdés és gondoltam megoszton ebbe a topicba :slight_smile:

Igazából konkrétan kérdést nem tettél fel :smiley: Inkább csak leírtad hogy szerinted ez hogy működik, a valóságban viszont nagyon máshogy :slight_smile: