Magyar Posta a legrosszabb?


#1

Rendeltem az angol amazonról.
A csomagot tegnap elméletileg megpróbálták kiszállítani, egy biztos bedobták az értesítőt.
A csomag az értesítőn levélküldeményként van feltüntetve. de ezen nem akadtam fenn.
Ma bemegyek a postára és azt mondják, h a csomag nincs meg. zseniálisak.
A magyar posta még mindig a legrosszabb dolog amit a csomagoddal tehetsz.
Még az is jobb ha felbujtód, akkor legalább biztosan tudod mi van a csomagoddal, de így, most ezt el/lopták/hagyták/tüntették/csalták, összetörték, nem tudni, ami a full bizonytalanság, borzasztó.
Ami a végsőkig felidegelt, h azt mondta a magyar posta, h ok nincs meg a csomagom, amit már kifizettem
DE HA MEG IS TALÁLJÁK, AKKOR MOST MÁR VISSZAKÜLDIK A FELADÓNAK, ne hogy már megkapjam végül!


#2

Én akkor akadtam ki rájuk, amikor alliról rendelt csomagomat “hozták”. Pont rajtakaptam a postást, hogy dobja be az értesítőt…
Mondom jónapokat, esetleg egy kapucsengőt ha elengedne, de mindegy itt vagyok…
Azt mondja: -Ja a csomag nincs nálam, nem cipelem…
Mondom jó, nyelek egyet… -Akkor leszaladok érte a postára…
Hát azt nem tud, mert a papír nálam van, amivel át lehet venni, de én csak egy két-három óra múlva érek vissza a postára…
Szóval buktam az aznapi csomagot, mert kellett mennem dolgozni…
Hozzáteszem, egy 2x5x0,3 cm es konzolt rendeltem puska bipodhoz, 5 gramm volt az egész.


#3

Ilyen nekem is volt. :joy:
Aliról rendeltem én is, “multi” csomagot. Volt benne egy laptop(nagyszülőknek), egy egér egy billentyűzet(szintén nagyszülőknek :smile: ), illetve apróságok, meg autós dolgok.
Megyek haza, postás ott áll az ajtóban, éppen csönget valakihez. Megvárom, míg végez, átadja a csomagot, aztán kérdezem tőle, hogy az én csomagommal mi lesz?
Azt mondta, hogy ő próbált elérni, hívott(nem), és csengetett is. Ő nem tudja odaadni a csomagot, mert már bedobta az értesítő papírt. Bevágja a kocsijába a csomagot(!), és továbbmegy. Én meg állok mint f*sz a lakodalomban, gondolkodom, hogy most mi lesz. Még aznap bementem a postára, a nő ott is fél-egy óráig kereste a csomagot. :frowning:


#5

Itt Angliában volt, hogy kaptam SMS-t a mu kában,hogy nem találtam senkit otthin aki átvegye a csomagot ezért bem tudták kézbesíteni (kicsit nagy volt a levélbedobónak :slight_smile: )

Mikor megyek hazafele nyitnám az ajtót rohan a postásunk, jogy van egy csomagom, volt már vele itt korábban akkor nem volt senki itthon…de mivel úgyis itt megy visszafele a postára gondolta megpróbálja mégegyszer :stuck_out_tongue:

DPD meg ha szállít küldenek aznap egy SMS-t az aktuális kiszállító elérhetőségével és fel lehet hívni,hogy konkrét időpontot egyeztessek…az nagyon bejön mert máskülönben pont megtalálják azt a fél óra holtpontot mikor már és még senki nincs otthon a háztartásból…


#6

Tavaly is volt egy olyan cikkk, hogy a magyar posta 110%-ot teljesít az évben. Hát fel kell venni embereket a postára és nem lenne ilyen probléma. Meg lehet kicsit modernizálni kéne a rendszert.
Nálunk olyan probléma van mindig 10-11 körül jön a postás mikor mindenki dolgozik és akkor még munka után menjél el a postára és vedd át a levelet…


#7

Nekem is hasonló. Rendeltem valamit, de napokig nem jött semmi. Erre bementem a postára és közölték, hogy már át van véve. Gyakorlatilag az asztalra csapva mondtam, hogy addig sehová sem megyek el, amíg nem nézik meg tüzetesebben. De nem lett meg. Elúszott.


#8

Ha valamit a csodás Magyar Királyi hoz / szállít, vagy annak MPL szekciója, akkor ha lehet kérjétek csomagautómatába vagy rögtön posta pontra…

Ha otthon vagy egésznap, az sem számít. Az esetek 90%-ban a küldeményt ki sem adják kézbesítésre, a gyalogos kézbesítő bedobja neked az előre megírt értesítőt, mondván a paraszt úgyis elmegy a csomagjáért, mert kell neki. Ezt velem kétszer játszották el, azóta ha külföldről rendelek valamit akkor a céges telephelyre kérem, mert oda muszáj bejönnie az MPL-nek…

Ennél már csak az a jobb, mikor valahogy belekerülsz a maradék 10%-ba és a futárhoz kerül a csomagod, de időhiány miatt akkor is csak értesítőt kapsz, de ha megtalálod munka időben a papírt, akkor aznap már nem tudsz érte menni, hanem majd csak másnap 12 után, mert utazik a szépzöld VW Transporterben oda és vissza a szortírozó között.

@lengyelb Amazon csomagot vagy egyéb külföldi küldeményt, nem kéne hogy visszafordításák egyből (feltéve ha nem létező cím), ha kaptál róla értesítőt, lehet hogy még nem kapta meg a hivatal lásd kettes paragrafus.


#9

Az MPL teljesen korrekt, de szerintem az valahogy különbözik is a postától.


#10

Én eddig mindig postapontra kértem a csomagjaimat utánvétes fizetéssel, lehet paranoid vagyok, de a fentebb leírtakat tekintve kétlem :smiley: Meg tudom, hogy úgyse vagyok otthon mikor jönne a postás vagy a futár…aminek nem látom logikai értelmét hogy miért akkor szállítanak mikor az emberek 90%-a dolgozik vagy suliban van…
Eddig még így nem volt semmi gondom, se billentyűzettel, se videokártyával, se monitorral. Igaz a 24x6x10 cm-es videokártyás dobozt egy 40x40x40es kartonban volt tartósított zacskós levegővel párnázva felülről, így az alján csúszkált benne…:smiley: de az legalább nem a posta hibája, mert az Alza csomagolta.


#11

Kedvencem a Magyar Postánál, hogy mikor hoz egy aláírandó levelet, és te 3mp-en belül nem tudsz kimenni az ajtóig, akkor már megy is el.
Ezenkívül az értesítő cetlijüket el sem lehet olvasni, mert egyszerűen nem feltétel az olvasható kézírás a cégnél…
Ha lehet akkor nem választom a Magyar Postát és nem is ajánlom senkinek.