Erdekes, hogy a tobbseg mennyire soteten latja a dolgokat. 
Szerintem jo lenne ha eljutnank, kezdesnek nem is kellene terraformalni, lehetne kupolak alatt is elni, novenyeket termeszteni, dolgozni, kutatni, stb. majd kesobb ha ugy allunk, akkor kezdhetunk terraformalni.
azzal sem ertek egyet, hogy ne csinaljuk, mer ebben a pillanatban gazdasagilag nem eri meg, meg nincs hatter. az szerintem alakul majd. Az elso autok gyartasanal meg nem volt futoszalag, de par evvel kesobb az is lett.
Ez szerintem itt is boven alakulhatna igy.
“Az ilyen elképzeléseket az emberi ego és persze felfedezésvágy szüli de én jobban örülnék ha ezt az energiát inkább saját bolygónk és társadalmunk további felfedezésére, jobbítására fordítanánk.”
szerintem ha ebbol indultak volna ki az oseink, akkor ma majd minden kontinensunk elszigetelten elne, mer boszen el lenne foglalva azzal, hogy felfedezze a sajat teruleteit.
Az strategiai jatekokban sem mukodik…
@mgperx_hun ertem a problemakat, amiket felvetsz, de menjunk vegig sorban:
- 7+ milliard ember el a foldon, biztosan akadnak, akiket nelkulozni tudnank, hogy urkutatast, esetleg kolonizalast vegezzenek a Marson pl.
- fuh itt tobb problema van egyben. Ehezok voltak regebben is, csak kevesebben voltunk magan a bolygon, plusz internet es media hijan kevesbe jutottak el hozzank az infok. viszont ezzel a nepesseg novekedes miatt nehez is mit kezdeni szerintem. nagyjabol ugyanez all a vizre is, bar az biztos, hogy tulsagosan pazarloan hasznaljuk… Viszont kotve hiszem, hogy attol, hogy nem kezdjuk el kolonizalni a Marsot lesz toke szennyvizelvezetest kiepiteni mondjuk Uj Delhiben…
- kornyezetszennyezes. itt is kozrejatszik szerintem a nepesseg szama, viszont honnan tudod, hogy nem epp a Marson talalnak meg a tokeletes ujrahasznositasi modszereket? Hisz ra lennenek kenyszeritve, hogy ne alljon hegyekben a hulladek…
@meteoric87 kosz, erre ranezek majd mindenkepp. Szerintem nagyon erdekes ez a tema…