Másodlagos monitor fekete kép

Sziasztok,

olyan probléma merült fel, hogy a másodlagos monitoromon csak fekete kép jelenik meg. Laptoppal van összekötve HDMI kábellel. Eddig működött, mára már nem… Maga a kábel jó, ki lett próbálva egy másik monitorral, és ugyan ezzel a laptoppal. Mikor egy másik laptopot kötök össze a monitorral, szintén fekete a kép. VGA kábellel is ki lett próbálva, azzal tökéletesen működik.

Valószínűnek tartom, hogy a monitor HDMI csatlakozása is jó, mert a laptom érzékeli, mint másodlagos monitor. Képernyő kiterjesztésre állítva tudok is áthúzni rá ablakokat, csak ugye nem látom.
(Monitoron forrásnak a HDMI van kiválaszva.)

Bízom benne, hogy valaki tud segíteni, mert már teljesen tanácstalan vagyok… :frowning:

Szia!

Ha jól értem, akkor bármilyen laposra kötöd a monitort HDMI-vel akkor fekete marad a kép? Kivéve a D-SUB csatival? Vélhetően elfáradt a monitor elektronikáján a digitális jellel kapcsolatos áramkör, mert a VGA (D-SUB) csati analóg jeles.
Azért én megpróbálnék egy másik HDMI kábelt is, ha akad kéznél.

Próbáltam egy másik HDMI-t is, de azzal se működik.

Ezzel a problémával, amit írtál lehet valamit kezdeni, esetleg szerelőhöz elvinni? Vagy ez nem orvosolható?
Nem olyan régi monitorról van szó.

Pontosan milyen monitor? Ha már nem garanciás, akkor nem lehet olyan új. Egyébként műszerész megnézheti, elképzelhető, hogy csak valami apróság ment benne tönkre.

Samsung S24D330

Háát, ez nem egy olyan monitor amire érdemes sokat áldozni. TN paneles, alsó kategóriás. Talán vegyél hozzá ez ilyen átalakítót és úgy tudod használni analóg módon (bár utálom az átalakítókat):

Először próbálj meg egy műszerészt, hátha. :slight_smile:

1 kedvelés

Köszi szépen a villámgyors segítséget!:grinning:

Igazán nincs mit. :wink: