Mechanikus billentyűzet GOMB vásárlása


#1

Sziasztok ,

Afelől érdeklődnék , hogyha véletlen egy mechanikus gombom felmondta a szolgálatot (Letört a összekötő ahol összekötöd a gombot és a foglalatot (egy kör amiben van egy + jel nah az tört szét))
hol tudok vásárolni új gombot. A mechanikus billentyűzet egy K70 LUX Mechanical Gaming Keyboard — Blue LED — CHERRY® MX Red, és a balra mutató nyílból tört le a összekötő.

Nézegettem amazonon aliexpressen és ebayen , illetve a hivatalos Corsair oldalon is , de általában csak WASD gombokat találok amiket cserélnek.

Azért mivel csak egy gombról beszélünk nem szeretnék 10000 forintokat rá költeni. Anno a VR is mondta hogy ez is egy jó előnye a mechanikus billentyűzet , hogy ha egy gombod tönkremegy könnyen tudod cserélni…

Ebben szeretnék tapasztaltabb embertől, segítséget kérni , hogy hol tudnék új BALRA mutató nyíl gombot vásárolni. (a Red Cherryvel semmi baj sincs)


#2

Először is tisztázzuk a dolgokat te NEM gombot hanem KEYCAP-et keresel.

Vagy rendelsz egy custom oldalról vagy egy csereset-et mert egyetlen darabot csupán nem fogsz a Corsair-tôl tudni vásárolni.

A full set-ek annyival jobbak, hogy azok double-shot PBT cap-ek amik tuti nem adják meg magukat mint az MK1-es K70 gyári cap-jei.

Én is cseréltem az MK1es K70 LUX-omon a cap-eket:

Corsair Gaming CH-9000235-WW PBT Double-Shot Keycaps Full 104/105-Keyset - Black https://www.amazon.co.uk/dp/B075QLZVB6/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_4ImgDb3D2XGBH


#3

Ha Xeno által javasolt megoldás mellett döntesz, alaposan járd körbe a dolgot és kérdezz rá az anyagára. Én is rendeltem full keycap szettet egy csak ezzel foglalkozó oldalról az USA-ból. Amikor megérkeztek felraktam őket és kiderült hogy keycap teljes felületét átvilágítja a switchek ledjei.
Ergo használhatatlanok. Azóta is a fiókban pihen, kidobott pénz volt.

Annyi hogy ez egy Razer Blackwidow Elite és ehhez nem olyan elterjedtek a keycap szettek mint egy cherry switches billentyűzethez. Lehet hogy ezért jártam így…


#4

Amit én linkeltem az a Corsair saját set-je double-shot PBT cap-ekből…ezek nagyon bírják a strapát ami sajnos az MK1-nél még problémás terület volt ami a gyári cap-eket illeti.

Az Mk2 K70-es már gyárilag a double-shot PBT cap-ekkel jön.


#5

http://www.wasdkeyboards.com/
Itt még te magad is össze tudod rakni, saját minta, szín stb…


#6

Nekem az Ű betű volt szar, lenyomtam és vagy 6 karaktert írt le. Eladtam szinte eredeti áron és vettem egy újat, ilyen egyszerű. Persze ehhez kell egy olyan ember akit nem érdekel ha szar, de aki használtan vásárol dolgokat az olyan is.
Persze a gyártótól még kaptam mellé egy teljesen újat is. :smiley:
Nézi a 10 éves a TheVR mehanikus billentyűzet videókat eltalálja h neki is kell szól az anyucinak, az anyuci meg beszerzi onnan ahonnan tudja :smiley: