Mechanikus billenytűzet vásárlás előtt

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e segiteni, hogy milyem mechanikus billentyuzetet érdemes venni?
Nem csak játékra kellene, hanem munka miatt is. A switch igazaból mindegy is.
A limit olyan 50-60K maximum.

Köszönöm a segitségeteket! :slight_smile:

Szvsz a mechanikus billentyűzetben a switch a legfontosabb rész, így nagyon nem mindegy.

Nem írtad hogy magyar billentyűzet kell e.

Egyébként azt tudom javasolni mielőtt ilyen nagyobb összeget elköltesz, menj be valahova ahol van választék, és személyesen nyomkodd végig, nézd meg milyenek a különböző switchek, melyik mennyire hangos stb, mivel egy ilyen akár 10+ évet is kihúzhat, ezért hosszú távú befektetés.

Igazából a kék-piros és a zöld (razer) között gondolkodok. Elsődlegesen magyar kiosztásúra gondoltam, de nem baj ha angol. De amit a Corsair hasznal uj switch is bejön. ( Ha jól emlékszek akkor speed mx a neve)

@Xeno a mechanikus billentyűzetek nagy tudója, hátha mond valami jót ebben az árkategóriában :slight_smile:

Meg azt kifelejtettem, hogy numerikus rész az mindenféleképpen legyen rajta :slight_smile:

Szia!
Itt lehet rendesen böngészni: https://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php
Itt pedig akár te is tudod személyre szabni, hogy hogyan nézzen ki a tasztatúra: http://www.wasdkeyboards.com/

Razert ne vegyél inkább…elég kétes mostanában a minőségük… inkább maradj a Cherry MX switch-eknél (razer ugye még mindíg inkább a saját switch-eit nyomatja…)
Coirsair-t személyesen tudom ajánlani a K70 Lux Mk2 egy remek billentyűzet gyárilag már double-shot PBT cap-ekkel jön (az Mk1-nél 1,5-2 és után volt akinek voltak problémái a keycap-ekkel amik sima abs/pvc cap-ek voltak) Full alu felsőlap van a billentyűzeten a switch-ek alatt ami atombiztossá teszi…embert lehetne ölni vele és meg se nyekkenne.
Asus-t én nem ajánlom az árazás miatt…TÚL DRÁGA ugyanazért (vagy esetenként) rosszabb minőségért mint a konkurencia.
CoolerMaster vagy HyperX is akárcsak a Logitech jó mechanikusokat gyárt azokat is csak ajánlani tudom.
Ami nagyon NAGYON eltudja dönteni az a software amit hasznélni kell velük, hogy midnen funkciót elérj… A Corsair itt megint szerintem a legerősebb a piacon jelenleg… De a Logitech-nek is jó a progija és a saját Omron által gyártot Romer-G switch-eik is jók.
1 Like

Hát szerintem először is menj be egy boltba ahol kipróbálgathatod a különböző switcheket, mert addig nem sokat tudunk segíteni, és gondolom te sem akarnál 50K-t feleslegesen kidobni az ablakon. Az is jó ha csak a kiállított billentyűzeteket végignyomogatod (pl. Media Markt-ban) vagy a kifejezetten perifériákkal foglalkozó boltokban (pl. Pixel) szokott lenni egy ilyen tesztelő is:

Corsairbol melyiet tudod meg ajanlani? :slight_smile: Am a Hypery Alloy-t neztem.

Nekem 2 Corsair K70 LUX-om is van… egy Mk1 és egy Mk2 úgyhogy ez az amit én KONKRÉTAN ajánlani tudok mivel ezt napi szinten használom már 2 éve és semmi pénzért nem cserélném másra. Nekem mind a 2 Brown switch-es mivel nekem ez jön be a leginkább. A K95 ennek a “nagytesója” nagyjából annyi a különbség, hogy azon vannak plussz macro gombok amiket én amúgysem használnék ki mivel van egy Strem Deck-em is és inkább azt szeretem használni macro-knak… plussz nem szeretem a túlontúl nagy billentyűzeteket.

Azt megkérdezhetem, hogy hol vetted mert a legtöbb helydn csak piros switches van.

Angliában élek és az Amazon-ról rendeltem :stuck_out_tongue:

1 Like

Itthon is van mindenféle switchel:

És ez mind csak RED Led-es :smile: ami csak kicsit beragadt modell…az a K70 LUX Mk1 előtt jött ki. Ha jól tudom idén a gyártást is leállították és már csak a készleteket árulják… viszont ezek nem double shot PBT CAP-esek mint az Mk2

Személyes tapasztalatom és összehasonlításom Logitech g413 és Brown switches Hyperx Alloy-al van. Mindkettő jó cucc, maximálisan megérik az árukat, a Hyperx switchei azonban lényehesen jobban tetszenek. Mindkettő remek élmény és érzés játék és gépelés során egyaránt. Ezek azonban lényegesen olcsóbbak mint a kereted, ha nekem a pénz nem számított volna, Corsair vagy Cooler Master lett volna.

Még egy kérdésem lenne, hogy a K70 Rapidfire az jó? Mert egesz jokat olvastam rola.

Azt CSAK TE tudod eldönteni, hogy neked mi a jó a switch-ek közül. A Rapidfire a Cherry MX Speed switch-eit haszálja (speed --> rapidfire) ezek lineáris switch-ek egy rövidebb aktuálódási úttal ergó kevésbé kell megnyomni, hogy érzékelje… Kb úgy képzeld el mint az MX Red switcheket szteroidon…:stuck_out_tongue:
Én inkább a taktilis visszajelzést szeretem és őszintén szeretem a hangját is a brown-oknak így és ezt hasznélom…meg blue switcheket néha.
Ha csak tudod fogadd el a fentebb már kapott tanácsot és ha csak lehet előbb menj be egy üzletbe és nyomkodj meg pár különböző switch típust.