Megbízható laptop vásárlás

Sziasztok!

Tudom, van 200 ugyan ilyen topic, de most mást szeretnék kiemelni.
Adott két tulajdonságú laptop:
Dell:
i5-8300H
GTX 1050

Asus
Ryzen 5 3550H
GTX 1650

Ami közös
16GB RAM
1TB HDD
256GB SSD
300.000 Ft

Kérdésem, megérné-e az asust megvenni, ha a megbízhatóságra is szeretnék gondolni. Kevés szervizelés stb. Vagy inkább egy gyengébb teljesítményű Dellt vegyek, ugyan ennyiért?

1 Like

Nem hiszem, hogy meg lehetne jósolni, hogy melyik mikor romlik el.

Dell-es szervízzel nekem pocsék tapasztalatom van, szóval legrosszabb esetben az Asusé is ilyen lehet, ellenben a gép legalább erősebb.

Szóval én a kettő közül az Asust venném.

2 Likes

Volt osztálytársamnak Asus laptopja garancia idő alatt 4x volt szervizben. Egyetemi ismerősöm mesélte hogy akinek Asus laptopja volt azoknak mindig volt valami. Ellenben a DELLről nem hallottam negatív dolgot. Ha a szerviz tényleg rossz a DELLnél akkor csak annyi pozitív lehet a DELLnél hogy kevesebb eséllyel viszem szervizbe.

Az nem azt jelenti, hogy a tiéddel is baj lesz, szerintem ne ez alapján válassz.

2 Likes

Lehet igazad van, azért még várok vele egy kicsit

Mire lesz használva a gép?

Egyetemhez veszem koliba is meg útra is. Játékra, meg virtual gép is lesz rajta prog miatt.

Nekem meg egy 6 éves Asus laptopom is van (már más használja a családban), 0 gondom volt vele.

Szóval hibás termékbe mindig bele lehet futni, a laptopok eleve hajlamosabbak meghalni mint az asztali gépek/alkatrészek, ezzel nincs is annyira gond. Az hogy a szervíz egy hulladék a Dellnél, nagyobb gond.

Mondom, lehet Asusnál is az, ezt majd megmondja akinek volt gondja vele.

3 Likes

Amúgy nálunk is Asus van, még nem volt vele gond, csak dög lassú a HDD miatt :smiley:

Há váltsá’ már b+ :smiley: HDD menjen oda, SSD jöjjön ide.

2 Likes

áh, hamarabb vennék új laptopot, mert van vagy 7 éves :smiley:
A többi szarság meg a Windows miatt van, mert ugye akkor kell leszedni a legnagyobb Updatet, amikor épp kapcsolnám ki, meg épp lemerül az akkumlátor. Apropó akkumlátor ezekbe a laptopokba nincs túl nagy üzemidő :frowning: MacBookba meg videókártya nincs, szóval ezzel most én is bajban vagyok :smiley:
De amúgy valószínűleg nem is nagyon használnám, meg vagyok én asztali PC-vel :smiley:

Macbookhoz a külső GPU az egyetlen értelmes megoldás ha kell a grafikus teljesítmény és magát a gépet hordoznád is.

2 Likes

Három éve van Asus laptopom semmi gondom nem volt vele minden este 4-5 óra gamelés 86 C fokos CPU. Ha lehet és van kereted rá akkor 1660/1660ti verziót vegyél az 1050 picit kevés már. Érik már a PC build nálam is nem hiszem hogy 5 év után is stabilan tudja tartani a lépést.

1 Like

Asusnal 1650 van nem 1050, de igen a 1050 az már kevés. Megnézem mennyibe kerül 1660al de szerintem 320 körül nem lesz és már ezt is sokallom. Azért nem kevés pénz :smiley:

2 Likes

Ilyen célra én is az Asus-t mondanám, de mindkettő kompromisszumos választás, ha tudod told meg 40-50k-val, abban a kategóriában már léteznek sokkal izmosabb megoldások.

Hordozhatóság szempontból az ilyen gépek nem a legjobbak sajna, osztanom kell a macbook külső GPU megvalósítást, de az már egy másik árkategória.

2 Likes

Ezért írtam ha a kereted engedi :slight_smile: (bocsánat azt elnéztem 1650 jobb már az 1050-nel)

Nem rossz ötlet ez a külső GPU, felfedeztem a Blackmagic eGPU-t :smiley:
Hát igen, így már garantáltan az ember gatyája rámegy…

Mac ilyen téma, én 1 millió alatt nem kezdenék neki egy Macbook Pro + külső GPU konfig kiépítésének, sőt. Ha már külső GPU, akkor érdemes valami jobb féle külső monitor is, az LG-nek vannak Macekhez tervezett modelljeik, azok sem olcsóak, szóval lehet inkább 1,5 milla.

2 Likes

Elég hülye variációk vannak az ártól felfele, a legolcsóbb amiben több mint 8GB van, és legalább 1TB háttértár az 357k-tól van, de ez 1660Ti és 512-es SSD, ha nem erőltetnék a fél terra ssd-t biztos lenne kb 349k és ha sima 1660-nal lenne akkor 335k-ért már gondolkodnék rajta. Csak így fölöslegesnek érzem az ekkora SSD-t. Vidi kártya is szerintem fölös, mert nem igényem a max grafika, majdnem fél milliós pc-n se tudok mindenhol maxon ha kell a 60 fps (igaz itt 4k miatt) szóval igényből nem adnék le. Cyberpunk 2077 majd fusson rajta az bőven elég :smiley:

Macre térve, az igen drága mulatság, milliomos még nem vagyok :smiley:. Befektetésnek se feltétlen éri meg, majd ha munka miatt kell akkor gondolkodom rajta, de egyenlőre fölöslegesnek tartom a beruházást egy ilyenre.

Valószínű, hogy akkor maradok az eredeti asusnál, még nézek összehasonlítást mennyivel lenne jobb egy 1660TI mint a 1650 laptopban.