Megéri váltani Pocophone F1-re?


#1

Sziasztok!

Tudom van egy pár Pocophone F1-el poszt, de nem hiszem, hogy ilyen jellegű.
Jelenleg egy Samsung Galaxy S8 tulajdonosa vagyok és a napokban/hetekben már megfordult a fejemben, hogy lecserélném egy Pocophone F1-re, bár nem tudom, hogy ilyen árértékben jön-e még a közeljövőben telefon, ami ekkora hardverrel van megáldva, szóval szívesen elfogadok információkat, ha van :slight_smile:
Nos ami erre a lépésemre vezetett az nem más mint, hogy már lassan 1 éve megvan az S8, ez idő alatt elkezdett irgalmasan/drasztikusan rosszabb lenni. (rosszabb alatt azt értem, hogy az akkumulátora nem bírja már addig, mint amíg bírnia kéne, hardverével nem tudom mi lett, mert míg az elején gyors volt, mostanra nagyon leromlott, stb…)
Tudom tudom mondanak mindent a Pocophone F1-re, hogy viszonylag rossz a kamerája, műanyag hátlappal rendelkezik, nincs benne NFC, de én számomra ezek nem hatalmas problémák. Fotózni nem igazán szoktam, inkább a hardverre mennék rá.

Szóval itt jön a kérdés felétek, hogy szerintetek mennyire érdemes lecserélnem a Samsung Galaxy S8-at egy Pocophone F1-re?

Válaszokat és tanácsokat előre is köszönöm!
További szép napot mindenkinek! :blush:


#2

Az s8 egy egész jól sikerült széria volt a samsungtól, inkább annak néznék utána miért produkálja az általad tapasztalt tüneteket. Megjelenés után egy hónappal vettem egyet és még mindig tökéletesen működik a családban. Kérdésedre válaszolva én csak akkor cserélném ha nem gyógyítható az s8…


#3

Az is nagy probléma nálam, hogy ugyebár ez az első lekerekített kijelzős készülékem (S6-ról váltottam erre) és ennyi idő után rájöttem, hogy számomra teljesen felesleges ez. Jobban mondva inkább hátráltat is rengetegszer. Nem tudom, hogy nálam van csak ez a probléma, de pl mikor valaki kiposztol valamit valamelyik social felületre és a szélére kezd el írni, akkor azt a telefon már nem látja, vagyis el se tudom normálisan olvasni se. Nem vagyok megelégedve ezzel a telefonnal jelenleg, de ez csak az én véleményem. Más másra használja, mert én inkább játékokra, hírek olvasására, beszélgetések, videók nézésére. (Játék alatt is inkább Pokemon GO-ról lenne szó)


#4

Én S8 -ról tuti nem váltanék az F1 -re, inkább utána kéne járni, hogy miért van ez, ami.
Ha meg váltanál mégis, mert valami nem orvosolható a telefonnal, akkor pedig Mi 8.


#5

Amiket írtál arra tökéletesen alkalmas az S8 és a kiválasztott modell visszalépés lenne hozzá képest minden szinten. A poszt szélére írást nem igazán értem mire gondolsz :slight_smile: ha tudsz csinálj egy képernyőmentést róla… Nem cseréltem volna le év elején én ezt a telót csak kaptam egy S9-et ingyen…


#6

Nálunk kb a megjelenés óta van 2 S8, mindkettő napi 8 órában használva (teszteszközök), semmi gond nincs egyikkel sem, akksiidőkkel sem.

Megfelelően töltötted? (sem 90% fölé, sem 30-40% alá nem hagytad merülni?)
Persze ha folyamatosan használva van, és naponta többször is töltve, az az akksi elhasználódásához vezet, ez nem készülékfüggű hanem egyszerűen az akkumulátor technológiából fakad.


#7

Ments le mindent a telefonról, aztán factory reset. Ez szerintem segít a lassúságon. Talán az akkuidő is jobb lesz. Nem tudom mennyi alkalmazásod van, de némelyik tudja zabálni az akkut.


#8

Kérdés még, ugye frissítgetted az oprendszert?


#9

Nem igazán értettem az aksikhoz az a baj, így sokszor megesett, hogy 90% fölé bőven töltöttem és 30-40% alá bőven.
A hetekben nem is 1x az is megtörtént, hogy még van 17% az aksiból és aztán elrakom olyan 3 percre és már azt látom, hogy 1% vagy épp már le is merült…
Nekem hatalmas nagy hátrány ennél a telefonnál, hogy lekerekített a szélei. Mint videóknál, mint játékoknál.
A Hardverével se vagyok megelégedve, mert nem 1x történt velem olyan, igazából folyamatosan ez van, hogy ha épp Pokemon GO-zok és lerakom “tálcára” és elindítom a Spotify-t, hogy berakjak magamnak zenét közben és visszalépnék a játékba akkor már szaggat/akad, lassul. Ráadásul ezek a lépések, hogy egy zenét raknék be és vissza a játékba kb. 10-20 mp-et vesz igénybe, mikor nem hinném, hogy ennyi ideig kéne, hogy tartson, hogy kilépek és vissza…

Amiket néztem róluk összehasonlítást, úgy találtam, hogy a Pocophone F1 sokkal erősebb és gyorsabb, mint a Samsung Galaxy s8. Javítsatok ki, ha tévednék, de ezek mind számomra tapasztalatok, hogy mégis mi áll a kezemre.

@johnny04 Számomra elengedhetetlen egy Jack csatlakozó a telefonokba, így kérdés nélkül inkább azt választanám amiben van. Árukban egy 10-20 ezerrel drágább is a mi 8, ahhoz képest, hogy hardverben inkább erősebb a Pocophone f1. Akkumulátor nagyon fontos nálam, mert nem igazán szeretek egy külön Power Bankot még magammal cipekedni, mikor haverokkal ismerősökkel kint vagyok és több órán keresztül Pokemon GO-zunk, így inkább a 4000 mAh-est választom egy 3400 mAh helyett.

Számomra ezek a legfőbb tényezők. Ráadásul ha épp eladnám a jelenlegi s8-omat akkor kijönne abból az árából egy vadonatúj jobb hardverrel rendelkező Pocophone F1.


#10

Mindig mikor kijön egy frissítés akkor mindenképp frissítem.


#11

Az app váltások sajnos a legtöbb készüléken így mennek, nem feltétlenül a hardver kevés hozzá, hanem a fejlesztők nem veszik figyelembe, hogy az ember esetleg ki-be-vissza lépne egy-egy appba.

Az hogy esetleg egy másik készülék hardverben erősebb, egyáltalán nem biztos hogy ezen segíteni fog, max nem 10-20 sec a szaggatás, hanem 9-19. Észre se veszed.

Persze ha a kijelző nem jön be, és jó eséllyel kinyírtad már az akksiját, azzal nincs mit kezdeni, cserélni kell.


#12

Bárki aki telefon forgalmazásra adja a fejét meg tudja venni azt a hardvert, amit szerinte a leginkább el lehet adni. Manapság a különbséget az egyes gyártói modellek között az optimalizálás jelenti és nagyon kétlem, hogy a pocaphone F1-nél nagyobb figyelmet kapott volna mint a Samsung-nál. A lekerekített széltől én is paráztam, de kb 1 óra volt megszoknom.
Kinyírt aksival esélyes, hogy jóval áron alul fogod tudni eladni a telót, de ebben az esetben cserélned kell vagy javíttatnod mindenképp.

Néz azért még szét a piacon mert ebben az árkategóriában vannak jó készülékek


#13

A pocophone-nál se fogod látni a storyk szélét, ugyanis nem a lekerekített kijelző okozza, hanem, hogy nem 16:9 a képarány és a fejlesztőket nem érdekli a dolog, mert a felhasználók nagy része úgy is iphone-t használ.

iPhone

LG G6

Huawei Mate 20 Pro


#14

Most értettem meg mire gondolt a szerző :slight_smile: Kösz! :slight_smile:


#15

Nem hinném, hogy tönkrement volna az aksija, mert ígyis kibírja azt a 3-4 óra Pokemon GO-zást. Itt nekem az a bajom, hogy nem mindegy, hogy 10%om marad mire hazaérek vele vagy 20-30%.
Nem tudom mennyire vagytok jártasak a Pokemon GO téren, de a játék igazán eszi az aksit, ha jó hosszú ideje nyomjátok.
A lekerekített széllel meg ahogy mondtam rengeteg problémám van. Mikor is egy kézzel szeretnék játszani, úgy meg is kell tartani a telefont és sokszor ahhoz vezet, hogy a lekerekített szél csak hátráltat. Mindenképp váltani szeretnék.
Az aksira visszatérve. Ha meg épp nem Pokémon GO-zásra használom a napokra, akkor lazán kibírja 1-1,5 napig a telefon, csak számomra fontos a minél nagyobb aksi és ahhoz minél jobb teljesítmény, gyorsaság és elengedhetetlen, hogy épp egy Pokemon GO-nál ne érezzem azt, hogy szaggat/akad és a cserélésénél gondolkodom.


#16

Tudod, amúgy nagyon sokat segít, ha néha rányomsz az “összes bezárása” gombra ott alul, és nem hagysz benne minden szart a ramba… bár 6gb ramot nem tudom hogy lehet így megtölteni, hogy ez legyen, de tudod. Amúgy az F1 sokkal kevesebb funkcióval van ellátva, mint az S8, hardverben meg ugyanaz, ha nem erősebb az S8. Szóval neked így is úgy is visszalépés lenne.
A Mi 8 meg ugyanolyan erős, ha nem erősebb is, mint az F1, csak sokkal jobb a kamerája, sokkal minőségibb anyagokat használtak, és sokkal több funkciót kapott. Az F1 -en, nem tudom amúgy van-e jack.
Amúgy visszatérve, sokat segít, ha rendesen kiüríted a ramot, (bár továbbra se tudom hogy lehet 6-ot betölteni egy telefonon… :rofl:) és ha használod az eszköz karbantartása funkciót a belállításokban, a sok gyorsítótárazott adat, a sok fölösleges szemét fájl, és egyeb ilyenek rengeteget rontanak a teljesítményen, főleg ha (nem tudom neked melyik modell van) a tárhely amúgy is 80% fölött van. Mással nem tudom magyarázni mi lehet ez, egy ilyen hardver messze nem kéne gyenge legyen. Az akksit meg végképp nem értem, azt valószínű te ronthattad el, a töltés nagyon nem mindegy. De ha lusta vagy, (mint én) vagy nincs kedved figyelni a töltésre, akkor ne használj gyorstöltést. Használj helyette egy régebbi hálózati adaptert, mondjuk a 4 wattos alap Samsung töltőfejet, azzal biztos nem megy tönkre az akkumulátor. Azzal töltheted 100-ra is akár, nem fogja szétcseszni, mert nagyon gyenge. (Teny, hogy döglassú is…)


#17

Először is. Mióta van egy Samsung Galaxy S8-ban 6gb ram? 4gb ram van benne, ha nem tudnád :slight_smile: Ráadásul egy Snapdragon 845 sokkal erősebb, mint egy Exynos 8895 :slight_smile:
Az idióta hülyeségeket mellőzzük légyszíves. Hülye nem vagyok semelyik telefonhoz se. Előbb szerintem nézz utána mik is vannak a telefonokban aztán írj. Már bocsánat, de ez kiakasztott, hogy valaki boldogan kiröhogve írja a hülyeséget, mert hogy ő biztos jobban tudja :slight_smile:
Mindig használom az Eszköz karbantartás funkciót. Mindig azzal a gombbal zárom be az összes háttérben futó programot amiről beszélsz :slight_smile:
Hülyeségeket kérem mellőzzük egy építőjellegű kommentet várok aki akár mind a 2 telefont használta már vagy épp egy Pocophone F1 tulajdonosa és a véleményét mondja el :slight_smile:


#18

Minőségérzetre mindenképp visszalépés lesz az F1 az S8-hoz képest. Én egy Mi Mix 2S-t használok, azt inkább ajánlanám. Ráadásul fogalmam nincs mit csináltak a Xiaomi-nál, de brutál jól van optimalizálva az energiafelhasználás. Én ugyan nem játszok a telefonnal, munkaeszköznek használom (telefonálás, sms, facebook, gmail stb.), illetve esetenként Twitch, Youtube megy. Így nálam röhögve kibír 2 napot, lazább időszakban akár többet is. A kamerája is elég frankó. Jack az nincs - láttam írtad, hogy fontos -, viszont alapból jár hozzá átalakító (illetve egy jó minőségű kemény tok is). Szerintem megéri a plusz ráfordítást az F1-hez képest, én legalábbis nem bántam meg (egyébként iPhone-ról váltottam).

Viszont bárhogy is döntesz, azt mindenképp javasolnám, hogy próbálj ki vásárlás előtt egy MIUI-os telefont, bármilyet. Eléggé meg van variálva egy stock Android-hoz képest, szóval nem biztos, hogy tetszeni fog. Én mondjuk nagyon megszerettem.


#19

Korrekt kis teló egyébként ez a pocophone F1 ebben az árkategóriában, ha az S8-at cserélned kell egész jó választás…


#20

Köszönöm az értelmes kommentet.
VÉGRE :blush:
Mindenképp kipróbálom. Barátnőmnek jelenleg MIUI rendszerű telefonja van, szóval mindenképp próbára teszem. Köszönöm tippedet :blush:
MI MIX 2S-ről még nem hallottam. Utána fogok nézni és köszönöm ajánlásod