TheVR Fórum

Meghekkelték a Twitchet, a tartalomgyártók bevételei és forráskódok is kiszivárogtak

Cikk

5 Likes

A The VR egészen előkelő, 629. helyen vannak, ők 270 449 dollárt, vagyis több mint 84 millió forintot kaptak a platformtól.

1 Like

Nem szeretem volna tudni, kár volt kitenni, mert ekkora összege matt sokaknál bekatan valami!
Örülök, hogy mindent visszaforgatnak és ezt látom is!

2 Likes

Nem értem ezeken a számokon hogy lepődik meg valaki, a legtöbb csatornánál nyilvános a sub count, az már alap támpont a nagyságrendi kifizetésekhez. És akkor ezekben nincsenek benne a streamlabson, paypalon meg egyéb felületen keresztüli donatek. Nyilván ezek adózatlan tételek, szóval egy jó részt azért le kell törni belőle. No meg csatornáktól függően, ehhez jöhet nulla vagy akár többszörös YT bevétel is, attól függően, hogy milyen tartalmat gyárt meg hogyan tudja monetizálni. Hasonlóan az elenyészőtől az elég vastag szponzori dealekkel is lehet akár számolni.

A pont az lenne, hogy ha ezeken “bekattan” valaki, akkor nem tudom milyen világban élt eddig, burokban, narniában vagy hol. És még akkor a ha megnézek más hasonló kaliberű vagy a listán magasabb/jóval magasabb helyen lévő streamereket, még mindig otthon egy szobából egy géppel meg jobb esetben nem egy nyomi webcammal nyomják. Pistiék meg ezekhez képest nagyságrendekkel többet jöttek az elmúlt években, a gaming mellett egyéb tartalmakkal, külön irodával, alkalmazottakkal. Pedig ez a ticcs számla meglehetne akár Jani régi szobájából is…

9 Likes

Tudtam, hogy ide kell jönnöm, felesleges áttúrni a 4chan-t. Ha az a 84M két évre szóló adat, akkor nagyon sovány. Emellé még bőven kell bevétel egy ekkora vállalkozásnak, nem véletlenül vannak a szponzorált tartalmak.

Azért egy torrent linket küldhet nekem valaki privátban.

6 Likes

Egyik reggeli műsorban mondta Pisti hogy pontos összegekről nem beszél de titok nincs. Azért is mondta el hogy Jani teslaval jár ő meg egy Ford raptorral. Ebben a műsorban mondta hogy fent van a cég infó meg lehet nézni. Én meg is néztem aztán persze ki kerekedtek a szemeim de nem rossz indulatból hanem azért mert végre ez a nagyon sok munka kezd megtérülni. Meg az is hogy fejlődnek egyre több embert foglalkoztatnak nagyon jó szerintem.
https://www.ceginformacio.hu/cr9310479310

7 Likes

Igaz is. És, ha optenen körül nézel, látható, hogy a Penta Media még ennél is jobban megy.

2 Likes

Teljesen irreleváns adatok (LTT-ről):

Cr1TiKaL said it best on twitter:
“Super weird to see people freak out about twitch income and act like it was some big secret when sub count is publicly available. Take that number and multiple by 2.5 or 3.5 and you’re there. I made a whole video on it; it’s not the krabby patty formula, it’s basic shit”

BTW, nem illő ez ide, szerintem törölhető lenne a topic. Én legalábbis nem vájkálok senki pénztárcájában és pont nem érdekel, hogy Jani és Pisti mennyit keres. Akármennyi is az, megérdemlik.

4 Likes
6 Likes

Akit nagyon érdekel, az megtalálhatja a csak magyarokat gyűjtő listát itt: https://tvicsiriccs.com/.