Mégsem kombinált jack?!?!?


#1

Van egy Dell Inspiron 15 5000 szériás laptopom és a kombinált jack mikrofon részét nem nagyon érzékeli. Minden driver fent van. Valami ötlet?


#2

Szerintem venni kéne hozzá egy átalakítót mert valószínűleg a processzor nem elég erős.


#3

Következő topic: Kihajtja-e a processzorom a fülesemet?


#4

Milyen átalakítót? Egy külső USB-s hangkártyára gondolsz?


#7

Arra gondolsz hogy egy jack aljzatod van és ebbe dugtál egy headsetet aminek a mikije nem működik?

  • tényleg combo jack az aljzat a gépben?
  • működik a mikrofon egyébként? Nem kontaktos?

#8
  • Igen combo aljzat
  • Igen, telefonon működik.
    Valami a felismeréssel lehet.

#9

Szia! Szükséged lesz egy audio splitterre, igy néz ki: audio splitter

Nekem a régebbi laptopomnál megoldotta a problémát. Ha ezzel sem akar működni, akkor érdemes a laptop saját mikrofonját letiltani, az okozhat még zavart az erőben.


#10

Nem igazán hiszem hogy sikerült a kérdést megérteni. A headset kombinált jackes. Nincs külön mikrofon és füles jack. Ez megy be egy kombinált jack aljzatba, ami nem érzékeli a mikrofon pólusát.


#11

Ahogy előttem is mondták, én átnézném a Windows beállításokat, hogy a jack-es mikrofon van-e beállítva alapértelmezett felvevő eszköznek, mert általában a laposokban van beépített miki is.
Vagy esetleg nézd meg, hogy energiagazdálkodás néven nincs-e letiltva.


#12

ugyanez volt a problémám, asus laptopon kombó jack bemenettel, egy hp fejhallgatót akartam működésre bírni de a mikrofon része nem akart engedelmeskedni, a beépített maradt mindig alapértelmezve. mindent megpróbáltam, usb c - jack átalakítóval nem volt jó, pedig a telómmal úgy használom.

a megoldás: bedobozoltam a hp fejest, hogy majd visszaviszem mert pár napja vettem, be akartam cserélni egy usb-s fejesre, mondom ma este még kéne azért kockulni és bedugtam egy szintén kombó jackes agybadugós skullcandy fülest a laptop kombó jack csatlakozójába, hogy ha headsetem nincs is, legalább fülessel játsszak. (ekkor még meg volt nyitva a vezérlőpult legmélyebb bugyra 2 monitorra kiszórva és láttam a kis érzékelőkön hogy a mikrofon mekkora hangerővel veszi a jelet)
ettől hogy bedugtam a kis agybadugóst, letiltódott a beépített májk és érzékelte a kábel kis csiptetőjén lévő szutyok mikrofont. még 10x ellenőríztem hogy most álmodok-e 2 óra kutakodás és az összes driver újratelepítése után. na ez volt az a pont amikor ugrottam az új fejest reunboxingolni és ahogy kihúztam a skullcandyt és rádugtam a hp-t csoda történt, a hp fejes mikrofonja volt az alapértelmezett, a beépített laptop májk pedig néma maradt!