Megszakadozik a net

Sziasztok
Adott egy 120 megás net thompson modem amit a szolgáltató adott. Néha gondol egyet a net és megszakad de csak az én gépemen kb olyan 5-10 másodpercre nincs net. Raktam már újra a gépet net kábelt is cseréltem nem tudom mi lehet még. Vezetékes kapcsolatnál számit h mennyire vagy messze a modemtől?

Elég gagyi modem az sajnos. Nem feltétlen probléma, de mindenképp érdemes szólni a szolgáltatónak, hogy cseréljék ha ilyeneket csinál. Ha eldobálja a vezetékes kapcsolatot érdemes tudniuk erről.
(Van tapasztalatom ezzel a Thomson-al. Nekem is sok bajom volt a kapcsolattal…)

Milyen szolgáltató ez, hogy még ilyeneket ad?

HWR Hajdúdorog. És érdemes nekem modemet vennem v addig járjak rájuk mig megnem oldódik ez a gond? És köszi a választ

Nekem még anno az Invitel adott ilyet. Annyi, hogy szólsz nekik, hogy nem jó és elvileg ki kéne menniük cserélni. Vagy mond nekik, hogy cseréljék, ha maguktól nem jut eszükbe. Nálam azonnal jöttek és cserélték legalábbis.

3 kedvelés

Értem köszi a gyors választ

1 kedvelés

Thomson modemmel már régen nem találkoztam. Amúgy nem voltak problémások a Motorola és Scientific Atlanta (Cisco company) mellett, bár azok még Docsis 2-esek voltak (max 30 Mbit)
Nem feltétlenül a modem lehet csak a hibás, alacsony (esetleg magas) jelszint is okozhatja, rossz elosztó (pl belevág egyes frekvenciákba), rossz kábelezés, esetenként földhurok, bár ez utóbbi nem néhány másodperces megszakadást okoz inkább, illetve amit magad is orvosolni tudsz, hogy meghúzod a csatlakozókat fogóval. Kontakthiba is okoz ilyet akár. De ha nem boldogulsz, mindenképp a szolgáltatót keresd. Amúgy elvben a modemet tőlük kapod, nem a tiéd, nem tudsz a modemboltban másikat venni, idehgen eszközként nem engedi be a szolgáltató.

1 kedvelés