Melyik a legolcsóbb videókártya több monitor kezelésére?

Sziasztok! Videókártyát szeretnék vásárolni. Teljesítmény szempontjából szinte semmi igényem nincs. Adjon képet meg a FullHD-s videókat játsza le probléma nélkül. Viszont, ami fontos, hogy legalább 3 monitor kezelésére képes legyen, de minél több monitort képes kezelni annál jobb. Árban a legjobb lenne minél lejjebb menni. A válaszokat előre is köszönöm!

Szia!

Mire használnád? Mert rengeteg opció van, sőt az elmúlt évek videokártyáinak legtöbbje alapból 3 monitort tud kezelni. Általános felhasználásra a 3-4 monitoros kártyák a legelterjedtebbek.
(pl.: MSI GTX 1650 Super, vagy használtan GTX 1060 és társai)
Ill. milyen csatlakozással rendelkeznek a monitorok?

1 Like

Semmilyen GPU igényes feladatot nem lát el a számítógép gyakorilatilag. Tényleg csak arra van szükség, hogy képet adjon meg azért az 1080P-s videókat bírja el. Többnyire kódírásra van használva csak közben a háttérben még szétpakolgatok ezt-azt. Az egyik monitoron a háttérben menne film illetve videó, a másik monitorra meg ki akarom pakolni a csevegő szoftvereket. Illetve ha ennél több monitort is tudok rákötni azért jó, mert a kódokat össze tudom hasonlítani illetve tesztelésnél nem kell fel-le pakolgatni, minimalizálni és visszállítani az ablakokat hanem csak áthúzom a cursor-t a másik monitorra, szóval tényleg csak az számít hogy 3+ monitort tudjon kezelni meg a kis “filmjeimet” meg “videóimat” akadásmentesen tudjam nézni. Ja és igazából a csatlakozás tök mindegy, mert kábelt meg átalakítót még lehet venni. :smiley:

Értem. Hány monitorod van? Vagy azt később veszel? A csatlakozás végett. A legtöbb esetben 1 HDMI 3 DP vagy 2 HDMI 2 DP port amit nyújtanak a kártyák.
Ill., mennyi a keret rá?

Az átalakítókkal csak óvatosan, össze tudják kavarni a dolgokat, én maradnék nélkülük inkább.

4 HDMI-s olcsó cucc:

3 DP portos Quadro:

4 DP portos Quadro:

Ééés egyéb:

2 Likes

Köszönöm szépen a választ! A GT 730 tűnik a legoptimálisabb megoldásnak. Az mondjuk számomra érthetetlen, hogy miért van rajta 4 teljesen egyforma kimenet, amikor csak 3 kijelzőt képes kezelni. A monitorok jelenleg olyan helyzetben vannak, hogy jelenleg van 2 monitor, amit amúgy is tervezek lecserélni addig pedig átalakítóval használnám őket (már ha szükséges és a 4 HDMI kimenet miatt úgy néz ki szükséges lesz).

1 Like

Nem tudok tesztet vagy hasonlót, de adatlap szerint tudja a 4 monitort ez az Asus.

Kérdezz rá a forgalmazónál (vagy akár az Asus Magyarországnál), hogy mi az ábra és ha nem dolgozik majd nálad 4-esben, akkor meglesz az alapod, hogy visszaküld és cseréltesd.

Azonban ezért is mellékeltem inkább a Quadro-kat, azok a melóra való kártyák és ott nem hinném, hogy véletlenül is gond lenne a több képernyős megoldással.

1 Like

Ja megvan, mert én ugyan ennek a kártyának néztem az adatlapját csak elsiklottam felette, hogy mások a csatlakozók.
Én ezt néztem: ASUS GeForce® GT 730 2GB GDDR5 | Graphics Card | ASUS Global - Tech Specs

Remélem, hogy megfelelő lesz. Köszönöm a választ! Quadro kártyákat azért nem nagyon nézegettem, mert ahogy néztem szinte mind display port-os és eléggé kevés és drága olyan monitor, ami display port-os ott pedig ahogy olvastam valóban problémát okoznak az átalakítók és a többihez képest piszok drága is. 3-4 átalakító esetén meg annyiba kerülnének az átalakítók, mint jelen esetben ez a kártya. Köszönöm szépen a segítséget, remélem hogy ez a kártya valóban úgy fog szolgálni ahogy én azt szeretném! Ha rányomok a megoldás gombra le fogja zárni a topikot? Mert azért szeretném ha még hozzá lehetne szólni.

Igen, 8 órán belül.

1 Like