Melyik Billentyűzetet vegyem meg?


#1

Adott két fajta billentyűzet amik közül nem tudok dönteni.

Tesoro Gram Spectrum

Asus Cerberus Mech RGB

30k alatt szeretnék egy újat , RGB fontos , membránról váltok . és hazai webshop jöhet szóba.

A Build ajánlóban szereplők nem tetszenek… és csak is magyar kiosztás jöhet szóba!.. köszi!


#2

Ozone strike battle spectra:

Mechanikus, RGB, magyar kiosztás, nem tudom pontosan milyen switchek vannak benne, annyira nem néztem utána, egyébként nagyon kompakt, teljesen fémből van, szerintem jól is néz ki, de ez szubjektív.


#3

Akkor már inkább tegyen hozzá egy kicsit és ott a Logitech G Pro.

US kiosztás, de ahogy elnézem az Ozone sem igazán magyar, ettől függetlenül lehet mindkettővel magyarul gépelni. A Logitech is mechanikus, tournament verzió mint az Ozone, RGB-s, nagyon jó szerintem a szoftvere, ugyanis én ezt használom, és nekem kényelmes a Romer-G Tactile switch, főleg FPS játékoknál nagyon jó, de akár gépelésnél is. Ha pedig hurcolni kell véletlen valami miatt, akkor a kábel kicsatlakoztatható belőle, így kisebb az esélye mondjuk a kábeltörésnek.


#4

Numpados kell nem a core verziók :slight_smile:


#5

Hát, nem tudom mitől ér ez akár 1 forinttal többet, mint az ozone, de te tudod. :smiley:
Az ozone magyar kiosztás, azon pár RGB billentyűzet egyike, amelyik kapható magyar kiosztással, mint ahogy az ozone összes billentyűzete.


#6

Én Cherry switcheset vennék mindenképp azok a legmegbízhatóbbak, magyar kiosztású rgb alumínium ház, ez elég jónak tűnik. Ha van rá pénz ez jobban megéri mint a másik kettő.


#7

Ez tényleg nem tűnik rossznak, bár én nem ismerem egyáltalán, csak így ránézésre :slight_smile: :smiley:


#8

Nézz utána, hogy például a profi e-sport játékosok közül hányan használnak G-Prot, vagy olyan Logitechet, amiben ugyanez a fajta switch van, meg hányan használják az Ozone Strike Battle Spectrat, és az talán elárulhat valamit, hogy a Logitech miért ér akár 1 forinttal is többet és miért mertem én ajánlani.

De lényegében mindegy is, mert emberünknek egyik sem felel meg, mert numpadosra van szüksége. Viszont én mint márkát is ajánlom a Logitechet, mert szerintem jó cuccaik vannak, van numpados mechanikus billje is (pl.: G413 ami 30k alatt van), szét kell nézni.


#9

Ha cinikus ge*i akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy azért, mert a Logitech tud érte fizetni és meg is teszi. :slight_smile:

Nekem egy G413-am és egy Brwwn switches HyperX Alloy Fps-em van. Utóbbit kb. 2 hónapja, előbbit valamivel több mint egy éve használom. A HyperX-et (gondolom a switch miatt elsősorban) sokkal jobbnak, simábbnak és minőségibbnek érzem mint a RomerG-s G413-at. Bár azt is szeretem egyébként, de a HyperX óta lefokoztam irodai billentyűzetnek.


#10

Lehetséges, hogy benne van ez is, de ettől függetlenül még szerintem jók a termékeik. Meg plusz információ, hogy nagyon jó a supportjuk is, kedvesek, segítőkészek, ha magyarul írsz nekik, akkor magyarul válaszolnak (gyorsan), van velük tapasztalatom.


#11

Nem fogunk ezen összeveszni, az egerem is Logitech. :slight_smile:


#12

Így működik a marketing, ahogy rajtad is. LEHET jobb a Logitech, de alapvetően bármelyik esportoló azért használ bármit, mert az adott céggel kötött szerződést a csapata/ő, pénzért.


#13

Hozzátenném, nem azért vettem a G Prot, mert itt megtaláltam, hogy mennyien használják. Ezt az oldalt azután találtam miután megvettem az egérrel együtt, mert a G502-höz keresgéltem beállításokat, hogy mikkel érdemes próbálkozni, mert korábban nem volt ilyen kaliberű egerem. Azért vettem Logitechet, mert voltak már ezek előtt is régebben Logitech cuccaim és nem kellett csalódnom egyikben sem. De részemről itt le van zárva a téma, mert már nagyon átmentünk egymás kioktatásába.


#14

Nem kioktatásnak szántam, és persze, semmi gond nincs a Logitech-kel, nekem is volt több is, most épp nincs, de lehet majd lesz. Csak azt ne higyjük hogy valaki azért reklámoz valamit, mert jó, és nem azért, mert fizetnek neki. :wink:


#15

A másik pedig az, hogy az ozone csak néhány éve tevékenykedik, egy spanyol cég, MO -n, itt még csak 2 éve van kb. Még csak most kezd betörni a köztudatba, hogy “némmá, van ilyen h ozoneee láttadd??” ettől függetlenül tök jó, és szerintem minőségi cuccokat csinálnak, attól még, hogy nem hypeolják mindenhol, lehet jó. De ahogy @meteoric87 is leírta, nem attól lesz valami jó, hogy a tv-be, vagy hírességeknél, vagy jelen esetben esportolóknál azt látjuk. :slight_smile:
És bocs, ha kioktatásnak érződött, nem annak szántam :smiley: :smile:


#16

Néztem már mindkettőt :slight_smile: logi annyira nem tetszett, Alloy se rossz ,de ha még rgb-s is lenne instant lenne :smiley: pont barna switchest akarok , mivel alapos utána nézés után az hasonlít valamennyire a membránra :slight_smile: Kár ,hogy az Elite ennyire drága… Ipontól fogom venni , mivel az a hivatalos forgalmazója igy kaptam egy listát ami nagy enteres, de ezek az árak… HyperX link

UI: van a fórumon olyan topik ,hogy kinek milyen billentyűzete van ? :smiley:


#17

Na várj. Te most egy olyan mechanikus billentyűzetet keresel, ami olyan mintha membrános lenne? Annak meg mi az értelme?

De ha ilyesmi kell, és RGB, akkor nézz rá erre. Mechanikus hatású (legalábbis arra szeretne hajazni) membrános bill, nem is vészes áron, bónuszban egérrel:


#18

Nem! Csak szeretem ,hogy ha érződik mikor lenyomom a gombot :smiley: lehet puritán megfogalmazás volt :slight_smile: és ezért jött a barna kapcsoló eddig pirosban gondolkodtam :slight_smile:


#19

Ez az amiben a legtöbb membrános nem jó, a mechanikusok viszont igen :smiley: Szóval nem értem hogy jött ide a membrán.

Kb mindegyiknek van egy jók kivehető aktiválási pontja, a legfőbb különbség az ennek eléréséhez szükséges nyomás, nameg a klikk hangja/hangossága.


#20

Mindig is membránosom volt, és már ideje mechara váltani a fent szereplő Asus elvetettem mert, az a cerberus név irritálta a szememet, hogy annyira nagy és feltűnő
Így váltottam nézetet ,hogy ISO kiosztásban gondolkodok, ( nagy enter miatt ) ékezeteket meg nem fontos látnom , mivel iso-ban elvileg ugyan ott van minden ,de nincs feltüntetve :slight_smile: így talán több lehetőségem van a piacon. Rgb meg azért ,hogy ha már az egerem tudja ( Logitech G403 ) akkor a bill miért ne és már nem szeretek este vakoskodni ha gyorsan gépelek és elírok valamit…