Melyik laptop éri meg a legjobban?


#1

Sziasztok!

Éppen laptop vásárlás előtt állok, viszont nincs tapasztalatom velük, nem dolgoztam eddig egyel sem, a szerelésen kívül. Mivel értek az informatikához ezért a hardver-eket be tudom kategorizálni, viszont tapasztalat híján nem tudom, hogy melyik márka melyik sorozata milyen, mert egy gépnél főleg, ha cipelni akarod nem csak a hardvere számít, fontos a kiépítés, apám SAMSUNG laptopja a napi hordás miatt 1 évig bírta a strapát. Én nézegettem már és 3-on akadtam meg, mindegyik másik márkájú és mivel nincs megfelelő tapasztalatom a következőt szeretném kérdezni: A három laptop közül melyik éri meg a legjobban:
HP ENVY x360 15
ASUS ZenBook 15
Acer Aspire 7
A választás fő szempontjai: Hordozhatóság, Videókártya és NumPad. Grafikus feladatokhoz is szükségem lesz a gépre, illetve hamár ennyit rászánok örülnék ha vinné a blendert, a photoshopot és a Sony vegas-t. A hordozhatóság azért fontos, mert tömegközlekedést kell használnom szinte napi szinten pár órát. A numerikus pad pedig azért, mert már megszoktam és sokkal több kényelmet ad mint a felső számsor. A ZenBook NumPad kialakítása kifejezetten tetszik.
Ha valakinek van véleménye és/vagy tapasztalata azok véleményét szívesen várom, illetve ha hasonló kategóriában tudtok gépet ami megfelelne az elvárásaimnak azokat is szívesen várom. Ha valaki használt már MX150-es kártyát meg tudná mondani, hogy milyen munkát végez a fent említett programokkal? Interneten azt olvastam, hogy nem okoz neki különösebben gondot, de azért jó lenne ha itt is alátámasztaná, vagy még most felvilágosítana. A válaszokat előre is köszönöm.