Melyik laptop éri meg jobban?

Nekem jelenleg egy elég potato Dell Inspiron 5558 Laptopom van, abból is az i3 mas változat. Nagyon szeretek játszani, és bár ez nem egy gamer laptop egyáltalán, mégis csomót játszok rajta, az AC 0riginst még elbírja low on 20-30fps el amin eléggé csodálkozok, a DS3 mat stabil 20fps el, mégis játszom mert imádom. A far cry 5 öt már sehogy sem tudja elbirni, és itt jött a döntés, hogy akkor új laptopot kell venni (laptopot, mert azt jobban szeretem, mint az asztali gépet). Az volt a kikötésem, hogy a legújabb játékokat legalább low on el tudja futtatni legalább 2 évig, mivel nem vagyunk valami gazdagok. Nem igazán értek a gépekhez, és ami nem intel, hanem amd akkor már bajban vagyok. Találtam ezt a laptopot MSI PL62 7RC, illetve találtam ezt ACER Nitro 5 AN515-42-R8VD (ami akciós most és mind a kettő sziinte ugyan abban az árban van itt jelenleg). A kérdésem az lenne, hogy melyik éri meg jobban, vagy az az Acer mennyivel jobb annál az MSI nél. Ha csak egy kicsivel akkor már hezitálok. Mind a kettő direkt gamer laptop

Nem tünik egyik sem gamer gépnek a spec alapján de mennyi a kereted rá?

Közbe találtam ezt ASUS X542UA-DM833 ami nem gamer de i7 es 8gb ram, SSD (256GB ami szintén nem tudom, hogy mit jelent az, hogy 256Gb os, szóval annyi van rajta?) Na ez a 3 közül melyik?

Nem sok, olyan 170 ezer körül ft ba átszámolva

Egyiket sem tudom ajánlani gaming felhasználasi célra, mindben gyenge a videókártya és vagy kevés a ram. Ebből a keretből nehezen lehet kihozni bármit, talán ha szóba jöhet a használt piac is akkor ott néznék körbe.

De nekem simán elég lenne az is, hogy a következő 2 évben megjelenő játékokat legalább low on el tudja futtatni 30fps el akár, ha ezzel a mostani laptoppal kibirtam, csak legalább menjen, nekem nincs nagy kikötésem csak játszak xd. Ha csak a ram kevés nem baj, mert mindbe bővíthető. Csak annyi, hogy melyik érné meg jobban ez a 3 közül. Melyik a legjobb, mert most mind 170 ezerbe kerülnek. Igazából ez a 3 mind drágább, az acer 250ezer, csak akciósok

Nekem az Acer tűnik a leg megérősebbnek, csak nem értek az AMD hez, és nem akarok hülyeséget csinálni

Ennyi pénzből simán kijön egy Xbox,meg egy monitor/TV. Game pass-l van vagy 100 játék. Nem vennék ennyiért “gamer” laptopot,meg a PC is jelentős kompromisszumokkal járna.

5 Likes

Ezek a gépek a jelenlegi gameket is neccesen vagy nem szolgálnák ki így 2 évre előre méginkább gondban lennél. Ne felejtsd el, hogy egyre több erőforrást igényelnek a jatékok ezért egy korábban vásárolt lapos teljesítményéből kiindulni ami korábban megjelent gameket futtatot nem a legjobb megközelítés vásárlásnál

1 Like

Rendben, akkor azt mondjátok meg, hogy nem éri e meg jobban ennyi pénzből mégis csak egy asztali gépet venni? És amikor elavulnak benne a dolgok, akkor utólag vásárolni bele ezt azt, meg bővíteni. Tv van, de konzol az nem kell.

Nézd át a build ajanlót a budget AMD vagy kis keretkitolással a budget plusz AMD is kijöhet a pénzedből és hs tudsz várni par hetet elérhetőek lesznek az AMD 3xxx procik meg az uj rx kártyák amik lenyomhatják a korábbiak árát. Az asztali pc a te utad szerintem és az AMD platform rugalmasabban fejleszthető

Mi a baj a konzolokkal? Szerintem baszó ötlet, hogy xbox + game pass. Ugyanazokkal a játékokkal közel ugyanolyan minőségben tudsz játszani, mint aki 500-600k-ért vesz gépet, meg még ennyit rá költ játékokra.
Eddig ugye az volt, hogy nyomott áron oda adták a konzolokat, aztán egy PC árát ráköltötted játékokra, de ez most megváltoztat mindent.
Ennyi pénzből laptop nagyon durván felejtős, PC is necces, és igazából tényleg nincs értelme PC-t venni, hogy laggolva, szar grafikán játsz. Értelmetlen.