TheVR Fórum

Melyik monitort válasszam? rtx 3090 + ps5

Sziasztok!

Olyan monitort keresek, ami jó lenne mindenre(játék,meló), rtx 3090 pc-hez, illetve ps5-höz is használnám néha.

Néztem az Alienware 2721D-t, de az PS5-ön nem tudja a 2K-t, így az kiesett. Az Acer-gigabyteok panel problémásak így azokat is kilőttem.

Három monitorra szűkítettem a listát több review alapján. Melyik lehet a jobb választás?

27:
ASUS PG279QM IPS 240hz 1440p

ASUS ROG Strix IPS 27” 2K HDR 270hz Gaming Monitor (XG27AQM)

A XG27AQM response timeja 0.5, de arra azt mondták, hogy parasztvakítás. + konzol kompatibilis, de gondolom a PG279QM is, csak nincs odaírva + a pg279qm-be rendes nvidia g sync processzor van, és nem csak g sync compatible, mint a Strix.

32 "
PG329Q 175hz 1440p

Néztem még ezt is, de játékra kevésbé ajánlják a 32"-t(bár ez HDR600).

Elvileg A PG27QM a legjobb 1440p monitor több review alapján is ( hardware unboxed) + nvidia g-sync proci van benne, ami a többibe nincs.

A válaszokat előre is köszönöm!

Szia!

Ha Linus-ék szinte minden esetben a PG27QM-et használják teszteknél (oké, nagyon sok esetben), akkor nem lehet rossz. :slight_smile:
Azonban érdemes lenne megkérdezned az Oázis-t, hogy ők mit javasolnak/mi a tapasztalatuk róla. (monitort csak tőlük)

3 Likes

+1 az Oázisra, az én PG279Q-m is tőlük van, és az elmúlt 3 évben se pixelhibája, se más baja nem volt.

3 Likes

Köszi a választ! írtam nekik. Ezt a normál / prémium kalibrálást te kérted annak idején? Van értelme?

1 Like

Nem feltétlenül fontos, mivel inkább a színhűséget kalibrálják és inkább grafikusoknak, fotósoknak kell. Én is kalibráltattam egy Dell-t és két Asus-t náluk, de utána az egyiket pl. totál átállítottam, mert az én szememnek nem volt megfelelő, a színhűség pedig játéknál nem fontos.
De mivel nem egy nagy összeg és legalább kalibrálás közben esetleg ők is észrevehetnek valami hibát, akkor már megérte. :slight_smile:

1 Like

Igen, anno kértem prémium kalibrálást és pixelgaranciát is, mert “biztos-ami-biztosra” akartam menni, hogy lehetőleg hibátlan monitort küldjenek. Ahogy @Error is mondta, az előbbi inkább grafikusoknak, fotósoknak kellhet, de én inkább rászántam egy kicsivel többet erre is - én mondjuk azóta is a kalibrált profillal használom a monitort, TN panel után az IPS képe nekem mindenhogyan szebb még pár év után is :slight_smile:

2 Likes

3090 és ps5 mellé számításba se vennék 1440p monitort, kizárólag 4kt. Ott pedig valami új HDMI 2.1-es monitort kéne nézni, mondjuk az LG 27GP950-et, ami hamarosan érkezik. De ha nem competitíven játszol akkor egy LG OLED TV nyújtaná a legnagyobb élményt.

1 Like