Melyik procihűtőt vegyem?

Sziasztok, két procihűtő között vacilálok és nem tudom eldönteni, hogy melyiket vegyem. Ebben kérném a segítségeteket.

I5 10400f-et hűtene.

Mind a kettő 15 ezer forint lenne 3év garival.

SilentiumPC Fortis 3 EVO ARGB 140mm (SPC278)

vagy

SilentiumPC Fera 3 EVO ARGB 120mm (SPC281)

Fortis 3, ha ezek közül kell választani.

1 Like

Ezek amúgy már megvannak?

Nem, miért?

Akkor inkább engedd el a dolgokat.

Erre tessék:

Lehet direkt nem akar Arctic freezert venni, és azért nézte ki ezeket a hűtőket, mert ezek világítanak. Proci hűtőben nem sok választást ad a build ajánló, ami érthető, mert az arcticnak az a hűtője mindent visz abban az árkategóriában, de ennek ellenére lehet mást is venni nem csak arcticot.

Ehhez a kérdéshez meg tudni kéne hogy milyen házad van, mert elképzelhető hogy nem fér bele, akkor viszont marad a fera.

Úgy néz ki akkor nem jött le, de nem a hűtő miatt van linkelve a build ajánló :wink: :smiley:
Direkt azért másoltam be, hogy ne a fent soroltakat vegye.
Nem az arctic volt a lényeg, a lényegi kérdésre szerintem már fentebb választ kapott a kérdezőnk.

Akkor viszont szerintem ő is félreértett téged, mert szerintem a procija már megvan és a hűtőkre gondolt, hogy megvan-e, de ez csak az én véleményem. Ha intelt akar vegye, azt a procit úgyis olcsóbban kapja meg, mint azt az amd-t ami felveszi vele jelenleg a versenyt (gondolok itt fps-re, nem pedig fejleszthetőségre és/vagy bármilyen más munkára (én is amd-t veszek majd, de itt most nem a processzor volt a kérdés))

1 Like

Úgy tudom, hogy AMD fronton a következő gen már AM5 foglalattal érkezik, így oda is új lap kell majd. Nekem 10400 van és eddig nincs okom panaszra. Elég sok grafikus munka mellett is tökéletesen dolgozik. Jó jó, nem egy 10900K, de nekem egy I5-7400-at váltott így nagy a fejlődés nekem. Intelnél még tud majd egyet lépni Rocket felé (bár nem tudom mennyire éri meg). Szerintem annak aki nem hardcore gamer és nem upgradel fél évente, annak tökéletes lehet ár/érték arányban.
Visszatérve a témához, még mindig kérdéses, hogy milyen házba raknád.

1 Like

SilentiumPC Signum SG1V EVO TG ARGB (SPC248)

Mindenféleképpen ez a két hűtő közül választanék, csak mivel ugyanolyan árban vannak, így nem tudom melyiket érdemesebb megvenni.

Ha tényleg ugyanannyi, akkor Fortis 3. Nagyobb, halkabb, ha procit fejlesztesz valószínű ahhoz is elég lesz.

1 Like

Rendben köszönöm a segítséget. Csak játékra használnám, gyári beállításokkal (oc-hoz nem értek). Szerintem arra bőven elég lesz, akkor a Fortis 3.