Melyik RX 580-as kártyát vegyem?

Üdv,

Lehetőségem van venni egy RX 580-ast elég olcsón, 2 féle verzió elérhető szinte ugyanannyiért: A Sapphire Nitro+ és a PowerColor Red Devil változatok (mindkettő 8GB-os).

Kérdésem annyi hogy melyiket éri meg jobban megvenni? Van köztük valami nagyobb eltérés? Ha jól emlékszem akkor a Red Devil-nek egy kicsit magasabb a memória órajele, de azon kívül nem tudom hogy van-e más különbség (talán a hűtés?).

A build amit a kártya mellé fogok haramosan összerakni:

  • Ryzen 5 2600X
  • Patriot Viper 4 2x4GB 3000MHz
  • MSI B450 Tomahawk
  • Corsair CX550 (vagy valami annál jobb)

Válaszokért előre is thanks.

szia!
én a powercolorban nem igazán bízok. ha a kettő közül kell, akkor a sapphire-t válastanám. a memória órajelét te is fentebb húzhatod majd, de az a pár 10 mhz nem számít. egyébként én a helyedben egy gigabyte-ot azért néznék. habár ha a sapphire-ra is megkapod u.a. a garancia időt akkor…

1 kedvelés

Powercolort inkább ne vegyél. Vegyél inkább Sapphiret vagy a többi nagyobb gyártótól ( Látom hogy Msi lapod van vegyél akkor Msi-t hogy egységesebb legyen. Én mindíg a lap márkájához veszek ugyan olyan márkájú karit, ez egy szokásom)

Sapphire.

Szvsz az utóbbi években Radeon vonalon mostanában Sapphire NITRO+ és XFX GTS / GTR vonalon érdemes mozogni, esetleg ASUS STRIX de az jellemzően túl árazott.

1 kedvelés