Mennyit bír a processzor?

Sziasztok!
Nemrég láttam HardverAprón egy félkonfigot, amiben 2 db AMD Opteron 4170HE processzor van és azt szeretném megtudni, hogy mekkora videókártyát bírna el?

Heyo!

1050Ti elég lesz mellé, szerintem a 1060 már kicsit Bottleneck lenne. (Vagy ha nem 1050Ti akkor hasonló teljesítményű AMD RX kártya)

Már ha ez a viszonyítási alap:
Dual AMD opt.: https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Opteron+4170+HE&id=1565&cpuCount=2
Single Intel i5-7600: http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-7600+%40+3.50GHz&id=2920

De amúgy mi történt hogy több ember aki kérdezgetett ilyeneket, mindenki szerver processzorokat használ? (Intel Xeon/AMD Opteron) Ezeket alapvetően nem játékra találták ki, nyilván lehet arra is használni… de nekem fura :smiley:

Mivel régiek, így most olcsóak, és kb ugyanolyan teljesítményt nyújtanak, mint egy i5/i7… :smiley:

Na igen, csak háromszor annyit fogyaszt és csak ott parti képes ahol nem probléma hogy a két processzor a chipseten / alaplapon keresztül kommunikál egymással.

1 kedvelés

Köszi
Leginkább azért, amit @kristof12222 mondott és kíváncsiságból :stuck_out_tongue:

Hol probléma és hol nem?

Mivel nem procin belül kommunikálnak, hanem alaplapon keresztül, így ugye lassabb az adatátviteli sebesség, és romlik a teljesítmény.
Én is nézegettem, hogy egy ilyen konfigot össze kellene rakni, de tényleg sokat esznek, és igaz, hogy több pénzből, de korszerűbb procit tudok venni ami kevesebbet fogyaszt és ugye kissé erősebb is, szóval hiába drágább, emellett döntöttem én is :smiley: Ha nem érdekelne, hogy mennyit fogyaszt, akkor már itt lenne a szobámban a Xeon… :smiley:

Amit én néztem csak 65w-t fogyaszt, igaz 2x65…

Hát igen, itt kezdődnek a gondok, ami meg fejlettebb proci, pl egy Ryzen R5 1600 is 65W-ot eszik 6mag/12szállal… :smiley:
Erről beszéltem :slight_smile:

Csak jóval drágábban… :confused:

Az új technológiát mindig is meg kellett fizetni… :smiley:
Ez ilyen… :smiley:

Sajnos
Most a g4560-nal szemezgetek vagy egy 3. vagy 4. generációs i3/i5-tel

i3-mat felejtsd el olyan szinten, a g4560 egy rohadt jó proci, de nagyon kihordták őket, szóval ha azt szeretnél venni akkor sok sikert a kereséshez… :\
i3-i5 szinten pedig igazából 6.-7. generációt ajánlom csak, régebbi lapokba nem nagyon érdemes már beleölni pénzt :
Esetleg úgy, ha van alaplapod, ramod hozzá, és csak proci kell bele meg egy vidikari ami kb mindegyikbe jó.

Értem én csak diákként elég nehéz egy kaby lake konfigot összedobni a 0-ról :confused:

Ami időzítés érzékeny vagy gond a cross CPU cache elérés ott gond, ami erre nem érzékeny szoftver ott nem gond. :smiley:

Nem tudom mennyit akarsz elkölteni erre a projektre, de egész fasza 3-4. generációs i5-ös DELL/HP irodai gépeket kapni elérhető áron.

i5-3550 + 8GB RAM-os irodai gépet kapsz 70e Ft-ért garival, belecsapsz egy 1TB-os WD Blue-t meg egy GTX 1050/1050 Ti-tt és kabát. VGA kártyához talán még tápegységgel sem kell bűvészkedni.

Persze azzal is csak az a gond hogy sokkal tovább nagyon már nem lehet bővíteni a jövőbe, illetve max. ilyen life-support jelleggel: SSD, még RAM, eggyel nagyobb VGA, de az már tápegység cserés játékos.

Hát eredetileg 150 ezret lőttem be, de nem biztos hogy meglesz és a helyzet az hogy házam már van (bár még továbbpasszolhatom). Az miért jobb ha “félkonfigban” veszem meg az előző generációt, mintha én külön kb ugyanannyiért?

Nagy teljesítmény ugrások nem igazán voltak Intel fronton, szóval egy 3. generációs i5-el azért még mindig jobban állsz mint egy G4560-al teszem azt.

Amít írtam irodai gép az komplett és használható, annyit hogy alapból nincs benne dedikált videókártya hanem a prociba integrált GPU-t használja a rendszer. Illetve nem túl acélos 250GB-os merevlemez van benne.

A régi gépedből mit akarsz megtartani? Ház? Merevlemez, stb.?

Laptopról váltanék ezért mondtam hogy 0-ról csak vettem egy házat mert tetszett és úgy gondoltam jó árban van :smiley:
Ha nagyon akarom a HDD-t kivehetem innen

Hát igen, azt megértem :\ de 150k-ból raknék én is össze diákként, én is most váltottam, ott hagytam az egyetemet stb…
150k-ból én a g4560-as konfigot néztem ki magamnak, de azt a procit sajnos keresni kell nagyon :\ esetleg ha van +10-15ezred kb, akkor egy i3 6100/7100 az kb egy szinten van vele. Vagy talán ha vársz még a konfiggal egy darabig, megvárhatod milyen lesz a Ryzen R3-mas kiszerelés, ugye az 4mag/4szálas lesz, mint az i5, elvileg i3-mas áron fogják adni, kíváncsi leszek rá, jónak tűnik :smiley:
De ha most kellene venni 150-170es keretből, akkor lehet, hogy belesűrítenék egy i5-6500at valahogy, és gyengébb vga, vagy a jelenlegivel szenvedni még 1 hónapot stb., de ha kell kompletten, akkor elsősorban G4560-as proci, ha nincs akkor i3-6100/7100.

Én 16 éves diák vagyok úgyhogy munka terén még kevesebb lehetőség :stuck_out_tongue: Én inkább vennék Ryzent i5 helyett… Szerintem most az AMD jól odapörkölt az intelnek.
Jelenleg most egy egyszerű, olcsó i3 4160 + gtx 760 kombóval szemezek. Igazából nem játszom én olyan hatalmas gépigényű játékokkal. Kezdetnek nekem a csgo, lol, overwatch megteszi ha fut játszhatóan. Aztán lesz ami lesz