Mennyit számít a grafikus chip sebessége?

Sziasztok.Nemsokára akarok venni egy 3060Ti-t de nem tudom melyik verzió legyen…sok megbízható márka kártyáját néztem,de nem tudom eldönteni melyik a jobb,mert van ahol akár 100mhz+ a grafikus chip sebesség eltérés,ez mennyi FPS-t adna pluszba,vagy minuszba ha az adott kártyán kevesebb.

Szia!

A GPU azonos mindben, csak gyárilag tuningolt. Ami (régen, de elvileg most is) garancia arra, hogy jó minőségű a GPU amit rádobnak a kártyára.
Én személy szerint ebben a sorrendben ajánlom a márkákat: Asus ROG, MSI Ventus, Asus TUF, MSI Gaming Trio. Aztán jön a Gainward/Palit, Gigabyte, etc. (igen, a Gigabyte szépen aláásta magát a 20-as szériánál)
Viszont ezek szubjektív vélemények, EVGA-t is lehet venni. :smiley:

1 kedvelés

Igen,a palitot azt kerűlném eléggé meg a Gainwardot.Szóval akkor pl egy ROG vs MSI Ventus között aligha lenne különbség ? (Gondolom én is tudnék hozzá dobni +100mhz-et Afterburnerrel)

A Gainward és Palit (egy gyártó amúgy) pedig nem rossz, a 2060-as szériában a Giga Aorusa után a Palitnak (Gaming Pro OC) és a Gainwardnak (Phoenix GS) volt a 2 legjobban húzott kártyája.
Nekem a Gainward Poenix GS 2060 volt , azontúl, amennyire OC-zták gyárilag, adtak egy programot, ami méréssel ajánlott hozzá még + húzást (sosem húztam, csak kíváncsiságból mértem), nyáron 6, télen 7 %-ot ajánlott plusszba.
Az alap és OC között nyilván van különbség sebességben, de ahogy @Error is írta, inkább a chipek minőségében van differencia, ami miatt az OC-s “ajánlottabb”.
Csak sima matek: ha van egy játékod, ami mondjuk 40 FPS átlag. + 10 % = 44 FPS. +15 % = 46 FPS kb… egy Assassin’s Creednél ez nem sokat számít. Valami multi battleroyal fps játéknál van különbség csak.
De ha egy CSGO-t nézel, és 200 FPS + 10 % = 220 FPS. + 15% = 230 FPS.
Ott meg már annyira nem számít.
Kevés az olyan játék, ahol az a pár % sokat dobna. De ettől függetlenül lehet ilyen.
A minőség + a jobb hűtés miatt érdemes jobb kártyát venni.
A Giga valóban nem volt a 20-as szériában jó, kivéve az Aorust, de annak meg is kérték az árát.
Csak szimpla vélemény.

2 kedvelés

ROG/MSI-n gondolkodom de az Aorus is elég jó,meg a TUF is szerintem

Egyszerűsítsük a döntést.
Milyen alaplapod van?

Rog B460F Gaming,benne egy I5 10400f

Akkor vedd az Asus rog-ot.
Nem kell x+1-edik rgb vezérlő progi a gépre amik úgyis csak összeakadna.

5 kedvelés

Semmit nem jelent. Az Asus rog strix 1080ti-m nem bírt el +50mhzet sem tehát 1950mhz körül ment. Az evga 3080-am pedig bőven 2150mhz-en ment, ez közel +300mhzes tuningot jelent és a memória is ment +800mhzen. Kerüljük a hitetlenkedést, tudok mutatni 3dmark eredményeket is.

AMD oldalon se jelent semmit. Szintén az asus rog strix 6800xt-m a gyári 2300mhzh helyett 2650mhzen ment, az xfx-em viszont csak 2400on megy, igaz 1000mv-al…míg a strix 1150mv-el ment.

AMD esetén a gyári 2300mhz-es képest a 2600mhz +10-15fpst jelentett.

Hirtelen nem tudom van-e a 3060ból, de az evga ftw3 ultra nálam a 3080 esetében kiválóan teljesített. Mondjuk egy elég batár, robosztus kártya.

Almát hasonlítasz körtével.

Elég más a 1080Ti és a 3080. Teljesen más architectúra, gyártástechnológia, fogyasztás, hűtés. Semmit nem jelent hogy az egyik csak +50-et tudott, a másikból meg kifogtál egy olyat ami bírta a +300-at, azon kívül hogy a másodikkal nagyobb szerencséd volt, mint az elsővel.

AMD esetén ugyan ez. Szilikonlottó. Ha szerencséd van, olyan kártyába futsz ami a világból kimegy, ha peched, akkor meg a gyári órajelen fog.

1 kedvelés

Nekem már sikerült leszokni róla :grin: *Szilícium vagy silicon

3 kedvelés

A lényegen nem változtat, a gyártóknak is el kell valahogy adni a kártyát…és aki nem jártás a témában az megveszi azt amelyik +100mhzen megy a gyárihoz képest. Pedig egy olcsó, belépőkategóriás PNY vagy INNO3D is kimehet a világból.

A többségnek tök lényegtelen, hogy a full gyári órajelent, +100 vagy +300 mhz-en megy a GPU-ja.

  1. Nem ért hozzá
  2. Nem látja / nézi
  3. Ha nem épp GPU limiten van, akkor akár 0 különbség is lehet ezek között

Megveszi, és főleg manapság, örül hogy van egyáltalán GPU-ja.

2 kedvelés

/off
Hát igen régen a Szilikon völgy kalózai nagyot ment :rofl:

/on
Olyat vegyél amilyen márkájú alaplapod van.

1 kedvelés

8G, A8G vagy O8G volt?

+10-15 FPS az azért nem “semmi”. Nyilván nem sok, de több, mint a semmi.

1 kedvelés