TheVR Fórum

Mi a jó bitráta?

Nos én lemértem a speed.net segítségével hogy mennyi az upload speedem és 22mb ott írt ki a teszt végén. Nos az lenne a kérdésem hogy kb mennyi bitrátát írjak be az obs-be úgy hogy ugye legyen elég net a gamenek dc-nek meg a streamnek ?

Nos.
https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk01kZYO9tEJGhdsSPFF6l4oV7SoFnw%3A1588069236433&ei=dAOoXsSAGsb66QTI3J_gBA&q=optimal+bitrate+for+streaming&oq=optimal+bitrate+for&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAxgBMgIIADIFCAAQywEyBQgAEMsBMgUIABDLATIFCAAQywEyBQgAEMsBMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB46BAgAEEc6BAgjECc6BQgAEIMBOgQIABBDOgcIABCDARBDOgcIIxDqAhAnOgcIABAKEMsBOgUIIRCgAToECAAQDToGCAAQDRAeULDqAVjmoQJg-K4CaAZwAngAgAF8iAGUFZIBBDI1LjSYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6sAEK&sclient=psy-ab

6000kb/s, hogyha nem vagy affiliate vagy partner Twitch-en (Youtube-on nem tudom hogy van) akkor nem fog többet fogadni a Twitch.

Plusz a nézői oldalt is figyelembe kell venni.
Pl hiába tudnál nagyon magas bitrátával feltölteni, sok helyen még mindig csak puruttya net van, max 10 megabites letöltési sebességgel.
Az ilyen helyeken ha még osztoznak is ezen a sávszélességen, egy 6k plusszos bitrate is akadásokhoz vezethez a lejátszásban.
Szerintem 6k fölé nemigen érdemes menni.
A stream minőséggel kell játszani, hogy mit bír a géped maxon, amivel a stream és a játék is a legjobb minőségben megy. Proci kódolással több lehetōséged van erre, ha bírja a gép, nvenc-vel meg kb olyan lesz amilyen, de kevesebb erőforrásba kerül (nvidia kártya esetén).

1 Like

Rendben ! Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget !