Mi a különbség az eredeti illetve a tört Windows között?


#21

Nem mertem venni arról az oldalról! Helyette innen vettem: https://www.hrkgame.com/games/product/windows-10-professional-oem-pc-cd-key/

Ugyan annyibe kerül, és működik! :slight_smile:


#22

Ugyanaz mint az előző, csak itt kevesebb kód nem működik… :smirk:
https://www.trustpilot.com/review/hrkgame.com?utm_medium=Trustbox&utm_source=MiniCarousel&languages=en&stars=1

Tökmindegy honnan veszitek/vesszük. Nekem jó az eredetileg linkelt is.

Előbbihez írták:
“Most megvettem a
W10 pro retailt. G2A-nak megy a pénz, ha ez számit valakinek.”

Gondolom mindkét oldal g2a-s szóval nem kizárt, hogy lopott bankártyáról vették a kulcsokat és azért nem müxik mind. :stuck_out_tongue:


#23

Lopott vagy sem, én kettőt vettem, mind kettő jó! Ez rendes boltban 80 rugó lett volna… Nem szép dolog, de hát na…


#24

Szerintem tok felesleges ezen rágódni hol olcsóbb fillérekel meg honnan származik :slight_smile: működik örüljünk eredeti . Amúgy officet is tudok 3500 forintért ha valakinek kell :slight_smile:


#25

Én anno amikor lehetett ingyen a Windows 10-re frissíteni ráfrissítettem a tört Win 7-emre. De most nekem eredetim van akkor? Vagy ez így nem számít annak?


#26

Elvileg eredeti amíg aktiv :slight_smile:


#27

Nem fogok álszentkedni, nem mondják honnan van és egyszerűbb, mint pico-val. Engem az zavar, hogy az előbbi oldalon megduplázták az árat… :smiley:


#28

Mivel közel 90 látogatták meg az oldalt csak innen, ha csak a fele vásárolt megértem az emelést :slight_smile:


#29

Nem dupláztak meg, akciós ár volt, ami lejárt. De írták is alul… Amugy a 4k még mindig nem drága szerintem. A tizede a bolti árnak!


#30

Részletesen kifejtem: Az egyik eredeti, a másik tört :slight_smile:


#31

Én most vettem egy laptopot és win10szeretnéks rá. Ezek az oem kulcsok tényleg müködnek ? Megéri megprobálni?


#32

Itt olvasgass, sokan leírták már tapasztalataikat és a véleményüket. :slight_smile:


#33

Ahogy @holy_seat is mondja ha megveszed es fizetsz azert a katyvaszert gerinctelen vagy picit hisz elismered, hogy ugyanannyit kernek egy full licence-ert pl. Magyarorszagon mint Amerikaba vagy Angliaba…a kulonbseg persze az, hogy itt az csak egy par oranyi munkaber…ott meg a havi fizu szamottevo szazaleka…


#34

Attól még, hogy nincs 100E forintod(frissen kihozott operációs rendszer általában e fölött indul, mikor a win 10 kijött, volt 140E is az ára, néhol) csak azért, hogy megvedd eredetiben az oprendszert, hanem inkább torrent-ezed, nem leszel gerinctelen. A linux, totál ingyenes, vagyis ha nincs lehetőséged ingyen beszerezni a windows-t akkor se esik el a Microsoft semmitől, mert akik torrenteznek, azok majd leszedik a linuxot. Vagyis ezzel egy fillért se vesz ki senki a Microsoft zsebéből, mert azt az összeget akkor se látnák, ha nem lehetne tört windows-t venni.
Én is a torrent bázist erősítem, mert azt a kb 40E-t inkább költöm 2 játékra, mint 1 oprendszerre.


#35

Valamint a frissítés se teljesen igaz. Tört windows 8.1-em volt, és a maga a Microsoft frissítette fel a gépemet win10-re. ugyan úgy megjönnek a frissítések erre is, mint a tiétekre. Megkaptam az anniversary frissítést, meg az összeset, már a megjelenéskor.


#36

Maga a Windows biztos nem okozott gondot (hacsak nem valami worm-okkel teli Orosz verziot raktal fel)

Ez az egesz “Az eredeti sokkal stabilabb meg jobban megy” csak PLACEBO egyeseknel. NINCS KULONBSEG. SEMMI.

A nem legalisan aktivalt windows nincs crackelve…nem egy modositot *.exe-n keresztul fut… minden ugyanaz es ugyanugy mukodik benne mint a legalis verzioban egyetlen egy dolog kivetelevel. Az aktivator megvaltoztatja a helyet ahonnan az oprendszer az aktivalashoz szukseges megerositest varja.

DE meg tovabb megyek…meg a frissitesek is ugyanazok mint az eredetin mert (es ez durva lessz…kapaszkodjatok) a Microsoft rendszererol tolti es telepiti fel oket.


#37

Ez így van. Egyébként én úgy vettem észre, hogy a tört Windows használata a legálissal szemben egyeseknél inkább kényszer mint sem választási lehetőség. Most már lustaságra nem lehet fogni mivel az Internetről pár kattintással megvásárolható letölthető.

Valaki amúgy tudja mi a helyzet az OEM Windows-ok újratelepíthetőségével és újra eladhatóságával kapcsolatban. Rengeteg “cicaharcot” látok ezzel interneten és utalást, hogy lehet máshol pedig, hogy nem. Például itt egy 2012-es Microsoft Support szerint nem lehet. Hiába az EU-s rendelet.
https://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/windows_7-windows_install/oem-újraaktiválás-alaplap-csere/7f443518-c523-4aae-88f7-6a1d19320650?auth=1


#38

Ez is igy igaz.

En tobbszor kijatszottam mar siman egy Clonezilla backup-al amit rogton friss install utan csinaltam ugyfeleknek. Ezt akar teljesen uj gepre is visszadobhatod Windows 7-top errefele es azon kivul, hogy ellessz egy 5 percig mig mindennek a megfelelo drivert felrakja meg ujrakonfiguralja a display-t meg stb, TOKELETESEN megy, es nem ker ujra aktivalast :wink:

Amugy regen egy telefonnal a Microsoft-hoz meg egy: “Alaplapot kellett cserelnem mert a regi elromlott, de a gep ugyanaz csak en ujrainstallaltam a Windowst es most miert nem megy?” - Eleg volt, hogy ha kicsit megertobb ugyfelszolgalatost fogott ki az ember (10-bol 9x) es ujra aktivalta.


#39

Egyik oldalon sincs már fent :confused:


#40

A pénztárcád vastagsága :smiley: