TheVR Fórum

Mi a véleményetek a mostani magyar youtube-ról?

Mondtátok párszor hogy egyszer szeretnétek a magyar youtube-ról is beszélni, hogy hova fejlődik és milyen tartalmat gyártanak a magyarok. Felütötte a fejét az úgynevezett “rant” műfaly is, valamint a klikkesedés (ami annyit jelent hogy bizonyos mainstream videósoknál előfordul az, hogy ha valaki szeretne írni neki egy negatív kritikát [ami nem abból áll hogy 16 káromkodás írok le egymás után] akkor az őt védő nézők azonnal lehurrogják és kérdőre vonják, hogy te hogy tehetsz ilyet stb…) Valamint vannak itt Iphone-t turmixoló emberek, meg 16 videón kersztül csak kihívás videót gyártó youtube-rek, és azok az emberek akik a kiskorúakat felhasználva jutnak pénzhez, valamint a sok trash-t gyártó youtube-rek.(Neveket nem szeretnék mondani, de mindenki tudja hogy kikre gondolok.)

Én úgy látom személy szerint, vannak olyan magyar videósok, akik közel sem érdemlik meg azt, hogy annyi feliratkozójuk legyen, mint amennyi jelenleg van. Itt arra gondolok hogy 2hetente felrak egy 5 perces videót, az sem épp a legminőségibb tartalom, hanem ilyen butaságok, de ebbe nem akarnék belebonyolódni most.
Kíváncsi lennék én is a fiúk véleményére, már ha érdekli őket ez a téma. :slight_smile:

3 Likes

Én személy szerint kb. két éve kezdtem úgy tényleg napi szinten nézni a Youtube ot, amióta a srácokat is nézem. És hihetetlen mennyi szemetet gyártó magyar Youtuber van! És ez a téma tényleg nagyon érdekes, de a srácok beszéltek már hasonló témáról és elmondták a véleményüket erről az egészről. Abban teljesen igazad van hogy nem érdemlik meg de ha ez az emberiség igénye és idáig fajult a világ a srácok ezen nem tudnak változtatni. Én is csak csodálkozom hogy a kihívás videókat mennyi ember nézi… Semmi egyedi ötlet és az ilyenek a híresek. Aki pedig értelmes, és elkezdene videózni és kreatív az meg le van sz*rva.

1 Like

Én is adom az egészet! :smiley:
Sok olyan videós van, akik olyan dolgokat töltenek fel, hogy inkább a körmömmel kaparnám le az arcomról a bőrt! :smiley: És az a probléma, hogy a sok tinédzser őket követi, s sajnos köztük a húgom is :frowning: Egyszer néztem az egyik adásból 10 percet, s ennyi volt: Srácok már csak ennyi, meg annyi Like kell az xy-hoz nyomjátok, osszátok a Streamet, stb… :confused:

Aztán, másnap kirak egy videót, amihez kb nem kell semmit csinálni, csak beül a gép elé, beüt a googleba valami random idióta oldalt, s azon elvan, majd kiadja :smiley: De a személyes kedvencem: A róluk készül Memeket nézegetik, s csinálnak reakció videót :smiley: Arról, hogy azon “nevetnek” hogy az adott kép mennyire “vicces” :smiley:

De egy szó mint száz…Ennek a hsznek a lényege, hogy sajnos egyre több a main stream bullshit, s ha valaki valami egyedit mutat, utána egy bizonyos nézőszám után Ő is ilyen main stream bullshit dolgokkal bombázza a nézőit, vagy átalakul egy olyan személyiséggé, aki később nézhetetlenné válik…sajnos :confused:

6 Likes

Megérdemli-nem érdemli, erre van - mint látod - elég nagy igény.

Örüljünk, hogy a prankek már kimentek a divatból…

Egy pár “feliratkozószámotmegnemérdemlő” csati linket dobjanak már be a bátrabbak, vagy privibe tolják át. Köszi. :slight_smile:

Szerintem ez eléggé erős kifejezés hogy nem érdemli meg hogy annyi feliratkozója van. Mert az adott személy azért követi a csatornáját mert neki az a tartalom tetszik. A fiatalabb generációk nagyobb része most az ilyen videókat/videósokat részesítik előnyben.
Ha valakinek nem tetszik akkor nem nézi és ennyi. Magamból kiindulva, van pár olyan tartalom gyártó akikre az itteniek is fel vannak iratkozva és mondják hogy milyen jó, én meg nem bírom megnézni egy videójukat sem.
Mindenkinek más az érdeklődése, inger küszöbe.

1 Like

Ezzel teljesen egyett tudok érteni veled, viszont azt valjuk be, hogy nagyon sok olyan magyar youtuber van, aki (ahogy te mondtad a fiatalabb generációt) kihasználva jut nagyobb nézettséghez, és azok a videósok akik próbálnak valami egyedit vinni a magyar youtube-ba azokat nem veszik észre, hisz azt gondolják, hogy aki bedarálja a telóját az az egy sokkal jampib gyerek, mind az aki mondjuk összeszedetten tud kritikát mondani pl. egy mozifilmről.

1 Like

Teljesen egyett tudok érteni veled, és ebben az a legszomorúbb, hogy aki mondjuk 4 héten keresztül csak próbálj meg nem nevetni ,meg oreót nyalni kihívást készített és egyszer meglát mondjuk egy komolyabb témát (pl. Kék bálna) és látja hogy mennyien megnézték egy csatornán, akkor ő is akar csinálni egy véleménykifejtő videót róla, mert azt látja hogy az adott csatornán megnézték pl.20000-en, akkor úgy gondolja hogy egy ilyet neki is csinálnia kell. És az az a pillanat amikor az egész videó elveszíti a hitelességét, hisz szerintem akinek a csatornája abból áll, hogy mindenen röhög, az ne akarjon egy ilyen komoly témáról beszélni.(Mindez a saját véleményem.)

Megmondom őszintén, azért nem szeretnék neked ilyen videósokat küldeni, mert ezek az emberek akik “trash” tartalmat gyártanak az minden ember szemében más lehet valamint nem akarok személyeskedni hiszen abból általában óriási háborúk szoktak kitörni.

Személy szerint az bosszant fel leginkább amikor hetente tesz fel 4 videót amiből minimum 3 szponzorált tartalom. Jó esetben megpróbál valami minőségi szponzorált videót összerakni, de általában csak berakja a videójában az adott terméket minden jót elmond róla és utána megkapja érte a “jól megérdemelt” pénzét.

A tartalom megjeleníti a feltöltőt és az visszavezethető az életkorára, hogy milyen videók kerülnek fel. Az is rettenetesen irritáló, hogy a 8-9 éves belevág ebbe, amiben az a szörnyűbb, hogy a szülő erről sem tud. Egy 8 éves milyen videót tud készíteni? Ismerj meg tag, mersz vagy mersz stb, aminek értelme nincs és a feltöltő korosztálya támogatja őt, hogy milyen jó, ne hagyja abba. Ami viszont számára negatív komment, azt törli a picsába. Sajnos ilyenekkel van tele a magyar YouTube…

1 Like

Jelenleg hányni tudnék attól, ami most folyik jelenleg a YouTube-on.Kihívás videók, reakció videók, bírd ki ezt-bírd ki azt videók.Én ezeket nem bírom végignézni anélkül, hogy ne húzzam fel magam.De ami a legeslegjobban zavar az a TheVR csatorna alatt lévő kommentszekció.Na az egyszerűen kész!Megy az értetlenkedés, a követelőzés(szó szerint!), az elégedetlenség.Láttam jó pár embert, akiket Twitchről ismerek,hogy próbálják kezelni a helyzetet(néha én is próbálkozom vele), de egyből jön a “fanboy”-nak titulálás.Én ezt nem értem.3 csatornát vezetnek a fiúk, mégis mindenki sír és fel van háborodva.Nem fogok csodálkozni, ha előbb-utóbb nem lesz a YouTube-on tovább tartalom.Egy kicsit se lepődnék meg.

5 Likes

Én nem is nézem már meg azt a videót, aminek a címében megtalálható az említett kifejezések :smiley:
Na a kommentszekció… fuuuuu ott én is próbáltam írni, hogy megértsenek néhány dolgot, de nem megy, mint a tegnapelőtti random bannolás topicnál is, úgyhogy elengedtem már a youtube-ot ilyen téren, de szerintem már a srácok is :smiley:

1 Like

Az a baj ezzel, hogy ez még rosszabb lesz ha “elengedik” :slight_smile:

1 Like

Értem mit mondasz, de valamilyen szinten meg tényleg unalmas és idegesítő minden nap azt olvasni, hogy mikor lesz ez, meg az…
A fanboykodással meg ne foglalkozz, az nem neked szól, mert te fangirl vagy :smiley: , és igenis vállald fel, hogy az vagy. Nem szégyen, szereted őket, meg amúgy is, kicsodák ők, hogy interneten keresztül próbálnak oltogatni valódi név és arc nélkül.

1 Like

Engem a magyar YouTube-ban szintén ugyanazok zavarnak, amiket említetek - a sok ugyanolyan videó, amelynek igazából konkrét célja nincs (bár az rosszabb, mikor komoly témát azért dolgoz fel valaki, mert az a menő, de közben utána se nézett rendesen, és inkább csak clickbaitnek használja, semmint jótékony céllal). Viszont megfigyeltem azt is - aztán javítsatok ki, ha tévedek -, de annyira szeret szurkálódni is néhány videós (mert nem általánosítunk), amivel önmagát próbálja próbálja felmagasztalni. Mindenki elfér végül is, elég nagy a youtube.

Persze azért vannak jó oldalai is. Például a TheVR (ha már itt vagyok, ez egyértelmű :slight_smile: ), illetve azok a videósok, akik valóban érdekes tartalmat szolgáltatnak, és látszik, hogy egy-egy videót azért csinálnak meg, mert érdekli őket, nem pedig a like-kért.

3 Likes

@dajka995 Igazad van. :slight_smile: Amúgy is unalmas, hogy csak ezt tudják mondogatni mindenkinek. :smile:

1 Like

Ez szerintem globális,nem csak Magyarországon probléma /hiba(ki hogy nevezi).Erről egyébként Shirin(ex OW) csinált egy nagyon Jó podcastet a csatornáján Pistivel,és Janival,ahol pont erről van szó!(Shiringaming a csat.neve,kb februárban csinálták,akit érdekel)
Sajnos az egész világon erre van igény.Ugyanez van a TV-ben is,csak ott ún. Celebek ontják a szarabbnál szarabb műsorokat,mégis azt nézi mindenki.
Szerintem egy csatorna már régen rossz,ha csak challenge/prank videók vannak,és semmi kreativitás,egyéni ötlet…De ezeknek a csatornáknak a követői 13-16 évesekkel van tele,akiknek ez az igényei úgy látszik (mindig tisztelet a kivételnek)

4 Likes

Itt egy jó podcast egy “prankster”-rel. Elmondja őszintén, hogy fake amit csinál és csak a pénzkeresés a célja, de mellette amúgy tök értelmes ember:


Látja, hogy mire van igény és azt csinálja, ebben van a pénz.

Ha ő nem csinálja, akkor más fogja, az igényeket és színvonalat nagyon nehéz megemelni sajnos. Vagy beletőrődsz vagy pénzt csinálsz belőle.

1 Like