Mi a véleményetek erről a konfigról/buildről?

Egy gépre gyűjtök, ez lenne a legelső és megmondom őszintén kicsit el vagyok még veszve. Némi kutatás után egy ilyen konfigot raktam össze, főképp játékokra használnám.

Nem rossz terv alapvetően, de vannak benne hibák is. Pl Ram, SSD, alaplapból is MSI MAX szériás lapjait nézném inkább, azok garantáltan támogaták a 3. gen Ryzent out of the box.

Javaslom:

Monitorból pedig a G2U-t, amint érkezik szállítmány. Sokkal jobb mint a G1.

3 kedvelés

Alaplapot az Msi b450 Tomahawk Max -ra érdemes cserélni, SSD-ből Mx500 . Ram ból pedig a Curcial Ballistix .A többi rendben van

2 kedvelés


Ez a lap BIOS frissites nélkül tudná fogadni a Ryzen 5 3600at?

Igen, viszont elég gyenge minőségű.

2 kedvelés

Hasonló árkategóriában egy valamivel jobb minőségű lapot tudtok ajánlani, ami szintén nem igényel BIOS frissítést?

Elvileg mennie kéne de nem ajánlom mert nincs rajta VRM hűtő borda. Megéri azt a plusz kiadást egy rendes alaplap, esetlet ki lehet venni a HDD-t és akkor kijön egy jobb lap aztán később lehet könnyen pótolni a HDD-t . Ha mindenképpen mini lap kell akkor Msi ből a B450M MORTAR MAX de attól nem sokkal több a Tomahawk Max.

2 kedvelés

Ne tegyél már ilyen buildbe egy laminált deszkadarabot pls :smiley:

Talán a legolcsóbb megbízható lap:

egyébként ez a jelenlegi úgymond ár/érték bajnok:

1 kedvelés

Vagy elérhetőbb árban B450M Mortar MAX

1 kedvelés

Már miért lenne gyenge minőségű? Egy 3600 alá bőven overkill még ez is.

A B450-A Prora mindent mondanék, csak azt, hogy gyenge minőségű nem… :smiley:


Elnézést, közben látom B450M-A Pro… :smiley:

Mitől lenne a B450M A-pro overkill ? Nekem nagyon nem tűnik annak .

1 kedvelés

VRM-re céloztam. De egyébként simán vehető, ha később nem tervezel bele 12-16 magos procit.

VRM Over kill ? Hűtőborda nélkül ? Valahogy nekem ez 2 dolog kizárja egymást .

1 kedvelés

Miért?

Mondok egy egyszerű példát:

Fogsz egy 16 phase VRM-es alaplapot, leveszed róla a bordát, simán fog menni benne egy 3950X full teljesítményen. Mert egyszerűen azok az alkatrészek alig termelnek hőt, ha nincsenek megterhelve.

A 3600 65W-ot eszik, azt gyakorlatilag 2 jó minőségű fázis is elbírja.

Nem azt mondtam hogy nem fog működni a gép, hanem hogy gyenge minőségű. 3600-nál erősebbet te sem bíznál rá. Hát nézz már rá szerencsétlenre :smiley:

1 kedvelés

Így van, ettől még ha 3600 a terv, nyugodtan meg lehet venni. Gyakorlatilag fele annyi mint egy Tomahawk, amibe szintén nem fog tudni beletenni pl 4. gen Ryzent. Ergo simán megspórolhatja/másra költheti azt a plusz pénzt.

Hát persze. De szerintem félreértettél, egy szóval se mondtam hogy ne vegye. Egyébként ha a kérdező akarna később egy 12-16 magos procit, ahogy te is írtad, arra például pont jó lenne egy Tomahawk.

Szerintem mire szükség lesz 12-16 magra gamingre és hasonló “átlag” felhasználásra, a Tomahawk is bőven elavul.

Nincs PCIe 4.0, addigra lesz DDR5, USB 4 stb.

Én egyébként 1070-et sem vennék már, ez a kártya már 3 éves.

Ha használtan veszel, egyáltalán nem érdemes garancia nélkülit venni, az élet olyan, hogy ha nem számítassz rá, akkor fog jönni a baj. Aki meg ezeket eladná az úgyis próbálja rádtukmálni, hogy “de ha ezt nem cseszed szét akkor örök életű!!”, de nem szabad ennek bedőlni, mert lehet, hogy “örök életű” volt 3 évig, majd nálad 2 hónap alatt tönkre fog menni, és bumm oda 70k.

Szélsőséges eset, de bármikor bármi megtörténhet. A VGA meg szinte az összes hardver közül a leghamarabb elavuló, elromló alkatrész.

Márpedig garanciás 1070-et nem fogsz találni. Ha lentebb adsz a teljesítményből, ekkora keretből mondjuk kijön egy MSI 1650 Super Gaming X, újonnan, 3 év garanciával.

2 kedvelés