Mi a véleményetek erről a konfigról?(még csak tervezés)

Sziasztok!

Hosszú idő után eljutottam oda hogy újítok egy kicsit a gépemen,munka mellett mindennap játszok de csak napi 2-3órát szoktam,valamint nem olyan játékokkal amihez egy “b*szó” gép kellene ezért se szeretnék egy “erőművet” összerakni. Én főleg Rainbow Six-et,League of Legends-et,Rust-ot,Forest-et,Stranded Deep-et,az öcsém pedig Minecraft-ot és Fortnite-ot szokott játszani rajta.

A keret rá az max 200e Ft (valószínűleg egy jó ideig nem szeretnék újítani/módosítani rajta ,mivel a mostani gépem is már nagyon régóta jól szolgált engem és nem éreztem eddig igényt rá hogy újítsak)
Az áraknak utánanéztem árukeresővel és nem láttam nagy eltéréseket az iPon-os árakhoz képest(csak kerestem egy gépösszerakós oldalt és talán az egyik streamernél is láttam ahogy reklámozta ezt az oldalt)+bejelöltem a gépösszerakást(4k) így jött ki a 173e Ft.

A mostani gépemből csak a KINGSTON SUV400s37240g SSD-t ,valamint a Samsung HD204UI 2TB-os merevlemezemet szeretném megtartani(már egyáltalán ha kompatibilis a képen látható dolgokkal és elférne-e a választott házba :man_shrugging: )
Van egy nem mai darab samsung syncmaster 2433bw 24"-os monitorunk amit szintén már egy jó ideje cserélni szeretnék és úgy gondolom ha már újabb lesz a gép akkor a monitor is legyen újabb hozzá de persze nem horror áron és hasonló mérettel,max 30e Ft-ért.

Mivel ez egy nagy lépés nekem mert saját pénzemből venném + nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz ezért gondoltam hogy megkérdezlek titeket hátha tud valaki segíteni hogy jó lesz-e ez így, vagy ha tudna valamit ajánlani monitor +hardver terén amin módosítanom kéne akkor min és miért? :grinning:

A válaszokat előre is köszönöm! :call_me_hand:
(Az eddigiek alapján itt a felújított verzió de lehet még nem a végleges)

Helló, először is ennyiért ne vegyél házat, másodszor az a 1030 nem sok mindenre lesz jó, legalább 1050est
memóriából is kapsz olcsóbbat vagy jobbat (crucial). Az a proci meg 6x ki hajtja a videókarid szóval nyugodtan vegyél ryzen 3at

1 Like

Hello. Szerintem egy ekkora videó kártya nem lesz elég a Rainhez mert gondolom azért szeretnéd 60 fps-t 1080p-be meglőni.

1 Like

itt nézelődj, le is írják a srácok hogy mik azok az alkatrészek amiket nem ajánlanak meg találsz előre összeállított konfigokat is.

1 Like

Szia Köszönöm!
Már változtattam is a 1050 TI-re ,a memóriánál 1db 8Gb elég lesz vagy legyen 2db?

Most 200e ből értelmes gépet játékra nem raksz össze , inkább spórolj még amúgy is most horror árak vannak , vagy egy konzol , ez a kinézett össze állítás kb csak pénz kidobás jelenleg .

Szerintem a 2 mostmár kell ha nem akarsz állandóan spórolgatni a memóriával. Egy idle állapotba böngészővel 5 gigát megesz a rendszer.

1 Like

Felsorolt játékokra szerintem bőven jó és nem kell több. Nem hardcore gamer ahogy élnézem és nem a legeslegújabb címekkel akar játszani arra meg nem tudom hova kell több.

1 Like

Azért is írtam le hogy kb mikkel szoktam játszani mert azok közül egyik se olyan gépzabáló amennyire én tudom :sweat_smile: ps4en meg ott van nekem az Ac,Gta meg ilyesmik.

1 Like

De ha meg nézed hogy közel fél-1 éve 200e ből egy sokkal jobb gépet raktál össze ami tovább kiszolgál , arról nem beszélve hogy ez úgy kezdődik hogy áá csak ezekkel játszok aztán na kipróbálom azt is hátha ellfut aztán elég csalódással teli amikor kiad közel 200e és alig fut rajta az újabb játék holott picitt többet kellet rászánni na meg várni pár hónapot. Arról nem is beszélve hogy említtem h most horror árak vannak tehát azért se érdemes .De nyilván ez csak 1 tanács , nekem ez a véleményem ,én is nagyon szerettem volna most gépet össze rakni már közel 1 éve erre vártam de inkább halasztom még mert felháborító árak vannak .

1 Like

Tény és való hogy magasak az árak de nem hiszem hogy várható közelben akkora esés hogy megérje. Én elfogadom hogy te ilyen fajta vagy és persze sokan szeretnek akkor már több játékot tolni. Én csak magamból indultam ki annó megvettem a Rainbow-t meg kaptam alapból valamihez a rakétás ligát és azóta se vágyok rá hogy nagyon mást játszak ezeket is van hogy előkapom, van hogy nem. Meg aztán ahogy írja van Ps4 szóval ha olyanra van igénye akkor küldheti azon. Szóval én el tudom képzelni, hogy vannak olyanok mint én és azért írtam, hogy erre lehet elengendő. Ugyan úgy ahogy régen a Gta 5öt még haverokkal képcsöves tv-n vittük ki és senkit nem zavart. Sokaknak ez felfoghatatlan manapság még sokszor az is hogy nem 4kba tolod hanem 1080p-be. Lehet, hogy az ő igényeit 4 évig ki fogja szolgálni.

1 Like

Értem és köszönöm a válaszod!
A mostani árakkal tény hogy nem vagyok tisztába hogy mi számít drágának,viszont ahogy írtam is hogy most ez csak egy “kis” upgrade számomra hogy a következő évekbe ne kelljen hozzányúlnom,ami meg már gépinyéges játék ahhoz ott a ps. :slight_smile:

A Kingston 400-as szériát messziről kerüld, ezesetben pedig cseréld. Nem jók, de nagyon nem. 1-2 év után nagyon sok kuka, de találkoztam már garanciással is, ami 3 hónapot bírt. Nem is értem, miért árulják egyáltalán.

4 Likes

Rendben köszönöm szépen!

XDD imádom. :smiley: :rofl: ez eddig a best.
Amúgy jó kérdés, egyébként valszeg pont azért, amiért rengetegen megveszik :wink: :smiley:

2 Likes