Microstutter minden játékban

Sziasztok!

Az elmúlt 2 hónapban újítottam a gépem, először mindent újítottam videó kártyán kívül, majd kb 1 hónappal ezelőtt sikerült egy MSI RTX 2070 Gaming Z-t is beszereznem, hogy teljes legyen a kép.

Körülbelül 4-5 napja vettem észre igazán (bár megmondom őszintén lehet korábban is csinálta a gépem csak nem figyeltem fel rá annyira), hogy mikroszaggatásaim vannak minden játékban legyen ez bármilyen megterhelő a gép számára. Hogy felhozzak pár példát :

-Rainbow Six Siege
-Call of Duty Black Ops 4
-Enter The Gungeon

Főként ezeket nyüstöltem mostanában és ezekben is nézem, hogy elérek-e bármilyen javulást ilyen-olyan fix alkalmazásával, hisz ez a 3 játék lényegesen eltér gépigény szempontjából.

Gép újítás során új ssd/hdd került a buildembe természetesen tiszta rendszerrel.
A probléma tulajdonképpen abból áll hogy teljesen véletlenszerű intervallumokban mikroszaggatások vannak, nem életbe vágó de az a “pont idegesítő” fajta amikor pl Siegeben tűzharc kellős közepén beszaggat. Nem nagyon gyakori, van hogy egész meccs alatt csinálja 2x van hogy 5x. Néha előfordul, hogy a szaggatás pillanatában a hang is megszűnik egy pillanatra. Pár miliszekundumos szaggatásokra kell gondolni nem pedig szabályos “befagyásokra”. Túlhevülés nem probléma semmilyen komponensnél. Frissen lett pasztázva.

Számtalan mennyiségű fixet néztem már a neten mind hiába, közéjük tartoznak a következők amik hirtelen eszembe jutnak, hogy soroljak párat:
-Turbo boostot kikapcsoltam biosban processzoromból
-GPU gyári overclockot kikapcsoltam
-Vezérlőpultban értesítési beállításokat kikapcsoltam
-Nvidia vezérlőpultban amit kellett beállítottam max teljesítmény előnyben részesítésére.
-Előző Nvidia driverre visszaálltam
-Shadowplay funkciót kikapcsoltam (abszolút nem jelenik meg az interfész nem csupán az azonnali visszajátszás van kikapcsolva)
-Vírusírtót lefuttattam részletes kereséssel (AVG)
-Játékot hdd-ről ssd-re áttettem
-Letöröltem az elmúlt időben felrakott programokat/játékokat

A jelenlegi buildem :

GPU - MSI RTX 2070 Gaming Z 8GB
CPU - I5 8600k 3,6ghz
CPU hűtő - Cooler Master Hyper TX3 EVO - Univerzális
RAM - 2x8GB Kingston DDR4 2400 HyperX Fury CL15
Alaplap - Asus TUF B360-M-E Gaming
SSD - Kingston A400 240GB [2.5"/SATA3]
HDD - Seagate BarraCuda 2TB 4Kn [3.5"/64MB/7200/SATA3]
PSU - FSP Raider II 750W
Monitor - Samsung S24D300 60hz

Sajnos eljutottam arra a pontra hogy úgy érzem minden létező fixet megpróbáltam már és semmi sem működött szóval teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mégis mit tegyek…
Több helyen olvastam olyat, hogy a hdmi kábel okozhat számos problémát, (nem tudom mennyi igazság van az állítás mögött) de én is gpu-m miatt kénytelen voltam átállni DVI kábelről HDMIre ugyanis a kártya már nem rendelkezik olyan csatlakozóval, a monitorom viszont nem rendelkezik Display port csatlakozóval szóval HDMIhez vagyok kötve.

Ha bármilyen jellegű segítséget tudtok nyújtani előre is köszönöm szépen.

Ha nem húztad újra a wint vga csere után, az előző drivert DDU-val lepucoltad? Ha nem, akkor tedd meg.
Kapcsolj ki minden felesleges háttérben futó programot, ideiglenesen a vírusírtót esetleg antimalware-t is, ccleanert stb.
Ha van feltéve msi afterburner, azt is letörölném próbaképp ha az előzőek nem segítettek, nálam pl az okozott hasonlót overclocktól függetlenül, ha volt ha nem.

Még esetleg azt megpróbálhatnád hogy bemész a feladatkezelőbe, és az Indítás fül alatt kikapcsolsz mindent amire nincs szükséged egyből amikor bekapcsolod a gépet. Így jelentősen csökkenhet a proci kihasználtsága, bár kétlem hogy ez a hiba, de egy próbát megér

Letöröltem az előző drivert igen. Vírusírtót, ccleanert vizsgálat után letöröltem, windows defendert is kikapcsoltam. Dragon Center van fent msi afterburner nincs, de letörlöm hátha javulást eredményez.

Megtörtént már ez is sajnos, csak azok a dolgok indulnak amikről tudom, hogy mik (összesen 4-5 [pl steam, realtek])