Miért akad az egerem játék és Win alatt?

Szóval van egy Razer Viper Ultimate egerem és mostanság játék és Win alatt elkezd akadni mikor húzom.Újraindítás után is akad, de van olyan nap mikor tökéletesen működik. Eredeti a Win is!
Én az új headsetemre gyanakodom, mert ezt a próblémát azóta produkálja mióta rádugtam! (Asus Rog Centurion 7.1) ugye ez 2db USB-n csatlakozik a géphez, lehet túl sok áramot vesz fel ? Esetleg a Driverrel lenne a gond ?

Intel Core i7-9750H
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
16 GB RAM
2000 GB PCI EXPRESS - SSD

Laptopról van szó !

Válaszokat előre is köszönöm :slight_smile:

Ha az USB kontroller nem bírja, könnyen lehet hogy az a baj. Viszont gondolom csak az egyik USB-n megy a hang, a másik meg világítás vagy valami. Ha ez így van, csak húzd ki azt és próbáld meg.

2 kedvelés

Megpróbálom, jelentkezem ha jutottam valamire.

Egy eszelős kérdés : Valorant van a gépeden?

1 kedvelés

igen :smiley:

Már olyan próbléma is felütötte a fejét, hogy játékok alatt a processzorom 100%on megy… ez magyarázná az akadást. Már csak az a kérdés miért megy 100%-on ! Win Defenderrel már megnéztem, nem talált vírust . Az egyik hozzáértő ismerősöm megnézte az előbb… ő sem jött rá miért megy fullon a procim, de azt mondta mivel 3.0-ás és 3.1-es USBm van így nem lehet gond az áramellátással és a Laptopom tápja is elég erős hogy bírja a gyűrődést . Szóval marad az újratelepítés, remélem az megoldja a próblémát, de azért még várom a tanácsokat ha tudtok rá valami megoldást .

Amennyiben a probléma az, hogy az egér nem konkrétan megakad és megáll, hanem egyszer fluidan mozog, majd úgy tűnik, mintha leesne mondjuk 50 hz-re a kijelződ, akkor az a Valorant Vanguard miatt van.

Ha letörlöd a Vanguardot nem lesz ilyen probléma. Ha tényleg ez áll fenn, akkor gondolom azóta van jelen ez a probléma mióta letöltötted a Valorantot?

3 kedvelés

OFF

Totál nem vagyok képben ezzel az egész Valorant dologgal kapcsolatban (egy keveset olvastam róla, hiszen nehéz is lett volna elmenni mellette, csak nem mozgatott meg…), de olyan szinten változatos dolgokat produkál, hogy már meg kell néznem magamnak :smiley: A Windows-os egérmozgást befolyásolja, WHHHAAAT? …és még csak 2020-van :rofl:

Igazából nem a valorant hanem a riot anti cheatje produkálhat hasonlókat mert kernel szinten beépül a rendszerbe és állandóan fut. Az már mellékes, hogy szart se ér. :smiley:

3 kedvelés

Vagyis a megoldás: messze el kell kerülni azt a szart. Vagy ha valakinek ez megéri, akkor csöndben, összeszorított fogakkal tűrni kell, ahogy popón öklözik zsír nélkül.

2 kedvelés

És jön a lol alá is ugyan ez.

Végre sikerült belépnem, a gond megoldódott ! Az új headsetemnek a Driverrével volt a gond. Az akadást pedig az okozta, hogy az 1. és 2.mag a Procimban folyamat 100%on ment játékok alatt. Már csak azt nem értem, hogy közel 90 ezres headsetnek, hogy lehet ilyen pocsák drivert csinálni ? Mióta nincs fent a Driver és csináltam egy tiszta win10 újratelepítást tökéletesen működik. De azért köszönöm a segítő kommenteket ! :smiley:

1 kedvelés

Az ár nem minden. Tudsz venni egy szépen megcsinált alumínium darabot is alma logóval 300.000 forintért, de még mindig csak egy darab alumínium :slight_smile:

1 kedvelés

Azért ha már ennyi pénzt kiadsz valamiért… akkor már legyen normálisan megcsinálva !

Ugyanakkor az ASUS simán piacra dobott több különböző AMD RX kártyát is, változatos QC problémákkal, gyakorlatilag olyan szinten hogy a memória a kártyán GDDR6 specifikáción kívül volt, és megúszták annyival hogy kiadtak egy javított változatot, és az AMD-t hibáztatták mindenért. Ezért kell 90k-s árkategóriában minőségi fejhallgatót venni (pl Sennhessier). Ha csak azért veszel valamit mert ROG, nem biztos hogy jól jársz.

1 kedvelés

Ez egyébként már nem szükséges, le lehet állítani a folyamatot saját kézzel is.

1 kedvelés