Miért így streameltek?


#1

Néztem a hardware specifikációkat és azt vettem észre, hogy Jani számítógépébe van több mint 7T tárhely, miközben a PC streamer gépben csak 500gb SSD szerepel. Ezt én úgy értelmezem hogy Jani játszik a saját gépén, a streamer gépen megy a stream, majd a videót vissza írja Jani gépére? Ha így van ez nem okoz némi terhelési problémát a hálózatban, vagy az 500gb elég 1 stream videójának tárolására és stream után átírja aztán törli a streamer gépről, vagy hogyan oldották meg a srácok?


#2

Van egy rendes és egy streamer gép. A rendes gépen játszol, a streamer gép encode-olja, streameli, és közben esetleg még fel is veszi és lementi arra a gépre. A rendes gép csak játékra van


#3

Csak azért voltam kíváncsi, hogy naponta ugye több stream is van és arra az 500gb-s ssd-re annyira nem sok óra videó fér rá, szerintem. De köszönöm szépen a választ


#4

Beszéltek a room tour-ban egy NAS rendszerről is, szerintem az már kiépítésre került.


#5

Nekem is a NAS jutott eszmbe akkor jól emlékeztem.
És úgy tudom hogy biztonsági mentésük is van mindenről mert egyszer elszállt Janinak.


#6

Amit le streamelnek twitch-re leszedi egy bot és feltölti yt-ra, nem feltétlen kell rögzíteni is. 2 gépes setup akkor kell, ha processzorral streamelsz nem a videokáártya dekodóló chip-jével, így “alacsonyabb” bitrátán is jó a kép. Az nvenc kódolás amit a videó kártya használ elég barbár, ezért pl ha pubg-vel játszol a fű például egy homoktengernek néz ki, ezen segít ha feltolod nagyon magasra a bitrátát, de ahhoz ilyan net is kell. Az x264-os pedig nagyon processzor igényes, ha egyazon gépen jáátszol mint amivel streamelsz akkor használhatatlan, talán egy lol-t elbír de komolyabb dolgoknál már nem bírja a terhelést. Lementeniük nas-ra raidban egy 10 gigás lanon pedig gyorsabb mintha hdd lenne a gépben, szóval lehet hogy nasra rögzítenek.


#7

Fuu elég nehéz volt elolvasni amit írtál, kicsit kusza, de legalább pontatlanság is van benne bőven.

A lokális rögzítés mindig jobb, főleg ha esetleg később vágni is akarnak belőle, mert mind a twitch mind a youtube jelentősen ront a minőségen, kompresszál.

Egy gépről is simán lehet processzor kódolást használni (persze nem a legjobbat), amennyiben megfelelő processzorral rendelkezik az illető. Egy 8 mag 16 szálas procinál simán oda lehet adni az OBS-nek fixen 2 magot ami általában elég egy Fast kódolásra 6000-es bitrate-tel (aminél magasabbat nem is enged a twitch ha jól emlékszem). Tehát egyáltalán nem használhatatlan.


Lezárva ekkor: #8