Miért ilyen alacsony a GPU használat? [SW Jedi Fallen Order]


i7-4790 + GTX 1070 + 8GB RAM.

Nem vagy lockolva 60 fpsre?

2 kedvelés

Nem, a játék elején kb 80-90fps-em volt. De ott sem mindig 100-on ment a kártya. A képen lévő résznél mondjuk ha elfordulok balra 70-80%-on megy a kártya és 75-ig felmegy az fps. Nem lehet, hogy az 1x8GB ramom visszafogja a teljesítményt?

Az mindenképp visszafogja.

Ma veszek egy másikat ugyan olyat ami van nekem, hogy meglegyen a dual-channel. Kíváncsian várom a végeredményt :slight_smile: A dual-channelnek egyébként csak annyi a szerepe, hogy megoszlik a 2 memória között a terhelés, és megnő a sebesség mintha raid 0-ban lenne 2db ssd?

ne meg1 ugyanolyat vegyel, hanem egy 2x8-as kitet, ezt meg passzold el :slight_smile: bar furan hangzik, nem ugyanaz :smiley:

Tehát nem fog működni a dual-channel?

Működni fog, más kérdés hogy vagy megy a megadott órajelen, vagy csak kevesebben, vagy stabil lesz, vagy kifagyogat/bluescreen stb.

És erre eléggé sok az esély ugye? :frowning: Pedig a matrica ugyan az mind a kettőn :frowning:

A matrica lényegtelen, a chipek sosem lesznek egyformák.

Nem feltétlenül sok, de van. Van akinek gond nélkül megy van aki meg nem tudja mi a gond, mindenre gondol, csak erre nem.

https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/8gb-ddr3-1600mhz-hx316c9sr-8-p243498099/
Ez a ramom van egyébként. És ha mégis fent állna az, hogy bsod lesz, arra lenne megoldás? Mondjuk az időzítések sync-elése biosban stb?

Nem igazán, mivel ha gond van, ott általában inkább subtiming szinten jön elő, amit a legtöbb lapon vagy nem is lehet állítani, vagy nem mindet.

Kezdek félni :smiley: Már ma hozza a futár a memóriát :smiley:

Én úgy tudom a ddr3 annyira nem érzékeny mint a ddr4.

Megjött a RAM, CPU-Z azt írja megy a dual channel. Most ha AIDA64-ben indítok egy memória tesztet akkor előjön a hiba, ha van?

Valószínűleg igen.

1 kedvelés