Mikrofon setup vélemény

Sziasztok!

Már Discordon is próbáltam jelezni, többekkel együtt, hogy mostanában sajnos egyre rosszabb a “hangélmény” a streamek alatt. Nem okoskodni akarok ezzel csak érdekelne a Ti véleményetek is ezzel kapcsolatban. Az új Shure mikrofon valóban nagyon magas hangminőséggel bír és gyönyörű tiszta hangot ad át, de amint egy kicsit elfordul akár Pisti akár Jani a mikrofontól máris hallhatóan halkabb. Ha mondjuk belenéztek az első Resident Evil 2 Remastered streambe ott is jelen van a dolog. Mikor Pisti megijed és beleordít a mikrofonba az elég fájdalmas… Egyebként meg nem hallani a játékot ha alacsonyabb hangerőn hallgatom. Nektek nem volt hasonló észrevételetek mostanában?
Egyre több youtube vod alatt is olvasni hasonló témájú kommenteket (tudom, nem kéne olvasgatnom), de ezek szerint vannak még akiket zavar. A gondot valószínűleg a mikrofon(ok) iránykarakterisztikája okozza.

Ez mindössze egy építő jellegű téma lenne, másra ne használja senki.

2 kedvelés

@Csiki91 látod még írtam is a kommentemben, hogy úgyis törölnj fogják amit írtam… Nem todom mi volt benne a sértő, vagy nem odaillő…de mindegy is :slight_smile:

Ha valaki is annyit ír, hogy “jaj nem tökéletes valami” az előbb utóbb törölve van :smiley:

(Valószínüleg ez a komment is arra a sorsra jut :smiley: )

1 kedvelés

@Xeno A topic létrehozója tett egy észrevételt, itt van még mindig, nem lett elküldve sehova, nem lett törölve.
A te hozzászólásod viszont semmit nem tett hozzá a témához. Csak a szokásos pesszimizmus.
Ebbe pedig nem kezdünk újfent bele, mert megint elterelsz olyan irányba egy témát aminek köze nincs a kiinduláshoz. :slight_smile:

@flashdragonvr1 Mostani streamekben is érzékeled ezt? Mert az említett stream talán már az új stúdióban volt, még az átköltözés elején. Azóta egyszer már tudom, hogy állítottak a hangon, mert jeleztek egy problémát.

Én semmilyen problémát nem érzékelek hangerő szinten. Telefonon sem, pedig nem maxon hallgatom. :thinking:

A téma a hang minőségéről szólt a sztreamekben.

Amit írtam, hogy egyetértek; vannak és voltak is problémák. Ez csatlakozik a témához…

Azt is nehéz tagadni, hogy a hangal kapcsolatos problémák a nézők NEM elhanyagolható részénél már jóideje jelen vannak/voltak szinte a streamelős korszak kezdete óta. Halk stream főleg a multban…de az egyenletlen hangerő is bejött újabban amit egy egyszerű kompressziós filterrel orvosolni lehetne.

Azt sem lehet tagadni, hogy a válasz egyöntetüen az volt a multban, hogy “a hiba az ön készülékében található” … mert a srácok nézőpontjából ők mindent jól csináltak.

Na most ebben nemtudom mi volt a pesszimista megjegyzés :stuck_out_tongue:

Az meg, hogy akinek nem tetszik és nem szokja meg jobb ha nem nézi az egy teljesen jogos megjegyzés…amit a srácok maguk is hangoztatnak szinte minden streamjükben.

Persze a cenzúra mindíg a “vezető szerv” kezében van :slight_smile:

1 kedvelés

:slight_smile:

@VizesNinjonKovacs
Énis azthittem, hogy atkoltozes miatt van. Tobbek kozt emiatt is vartam meg hatha jobb lesz.

Többiek: A srácok amúgy is nagyon sokat foglalkoznak a hanggal. Tudtommal a Sennhaiser hangmernokeivel allitottak be az uj studio hangsetupját. Odafigyelnek ra nyugi. Legfelljebb egy-ket troll miatt mondhattak ezt.

Ha mondjuk belehallgattok a Jani otthoni streamjeie tokeletes a hang!

Ezzel szemben (pl: Dead Space 2 vod) rendszeresen elhajol a mikrofon elol Pisti igy jo a jatek-Pisti hangero de amint visszafordul egybol sokkal hangosabb lesz a jatek hangjanal. Ez nyilvan olyan gond amit amikor beallitjak a hangerot nem jelentkezik csak akkor amikor visszafordul a jatekhoz es elkezdi a gameplayt.

Egyebkent az a Shure egy vocal mikrofon nembiztos, hogy ez a legmegfelelobb valasztas nekik, eleve a sok monitor miatt is.