Milyen ARGB ventilátort vegyek a gépházamba?

Sziasztok! A-Rgb ventillátor vásárlásan gondolkozom a gépházamban, előle vagy 3db 120mm és fér el vagy 2db 140es illetve a hűtő radiátorra 2db valamint hátra 1db 120mm és kellene. Nyilván az ember minnél olcsóbbán próbálja meg megúszni a dolgot,de olyat szeretnék ami elég csendes tud lenni.
Jelenleg amit néztem az az artic p12 Pat,ez jó vagy ebbe az árkategóriában esetleg találhatok jobbat is ?

Szia!

Nem, az Arctic-nál nem igazán találsz olcsóbbat, ha jó és ARGB-s ventit keresel. A többiek 5e forint/db fölött vannak. Még a SilentiumPC HP ARGB 120 PWM ami 4200Ft/db és jó minőségű, de inkább az Arctic P12 PWM PST ARGB-t javasolom.

Hátra egyértelmű, hogy 120-as megy és kifelé fúj, nincs is kérdés.

Hogy milyen házban vagyunk azt jó lenne tudni, és az alaplapod pontos típusát, no meg az AIO típusát is oszd meg velünk.

Arra készülj fel, hogy mindenképp be kell állítgatni szépen alaposan a ventiket vezérlő szoftvert, hogy meglegyen a túlnyomás a házban. (mivel 3 fújó és 3 szívó ventink van, azonos légköbméter szállítással, ami 48.8 CFM / 82.91 m³/h per 1db 120mm-es venti, VAGY talán szerencsésebb lenne 2db 140mm-es P14-es, mert azok 68.9 CFM/ 117.06 m³/h -t tudnak padlón)

3 kedvelés

Szia! A gépházam típusa MSI mag forge 100r
Az alaplapok pedig MSI mag B460 Tomahawk.
Igen én is gondolkoztam 2db 140 és ventin csak az öszhang miatt lehet szebb lenne a 3db 120as

Ha neked az tetszene jobban, akkor úgy lesz. :slight_smile: Te építetted a gépet? Hogyan vannak jelenleg bekötve a ventik az alaplapra? Hány van sorba kötve, melyik csatira megy, ilyesmi.

Nem feltétlen ragaszkodom hozzá, még én is nézeleődöm.én épitettem a gépet, 3 pines az RGB csatija,így még csak maga á gépházhoz adott RGB vezérlőbe csatlakozik.

És a többi? A ventik tápja? Ennél a háznál is folyamatos sebességen mennek SATA-ról, nem csatlakoznak PWM-el az alaplaphoz külön-külön? Óóó, kenyér… :smiley:

huh,bocsánat hülyeséget irtam. maga az rgb a ház álltal eláttott rgb vezérlőbe megy, a ventillátorok pedig az alaplapra vannak kötve, 4 pinesek de hogy pwm esek e azt nem tudom mert nem nagyon változtatja a hangját. ezért is szereném cserélni hogy halkabb legyen.

1 kedvelés

Értem-értem. Ha 4 pin-es, akkor PWM, a 3 pin-es a DC. (bár attól, hogy 4 vezetéke van, működhet hagyományosan is) Vélhetőleg olcsó, gagyi ventik kis légszállítással, nagy sebességen pörögve. Sajnos a házakhoz ilyeneket adnak, ha nem gyárt a gyártója hűtőrendszereket is. :confused: (mondjuk akkor is a legolcsóbbat teszik bele… be quiet!, Cooler Master, etc.)

Tehát jelenleg van 5db venti a gépben:

  • 2db ARGB elől, amit a házhoz adott ARGB vezérlő működtet, ami fényt illeti, a PWM csatlakozójuk az alaplap melyik csatijára van kötve?
  • 1db sima hátul, szintén nem tudom, hogy hova van kötve (esetleg a három házhoz járt ventilátor láncba van kötve és csak 1db PWM csatit kellett az alaplapra dugnod? pl. CHA_FAN1-re?)
  • 2db az AIO-nak, ha jól értettem, ezt is a házhoz járt ARGB vezérlő működteti, ill. a tápot a CPU_FAN-ről kapják (vagy CPU_FAN és CPU_OPT?)