Milyen asztali számítógépet vegyek?

Sziasztok! Asztali számítógépet szeretnék venni. Fotósnak tanulok ezért a szakmámból adódóan, olyan gépre lenne szükségem, amin szerkesztő programokat tudok használni pl. Photoshopot, Lightroom, Indesign, Videószerkesztő… stb
Egy gyárilag összeszerelt gépre gondoltam ( gép szó alatt azt értem, hogy maga a házat szeretném összerakni egyenlőre, de ha tudnátok ilyen célra monitort is ajánlani megköszönném)
:heavy_minus_sign: Keret: 300 000 Ft
Lány létemre kicsit analfabéta vagyok ilyen téren ezért bocsánat ha valamit érthetetlenül írtam le.
Köszönöm előre is a segítséget, szép napot!

Szia! Előre összeállított gépet sose vegyél. Első körben olvasd végig a build ajánlót:

Válaszd ki a keretednek megfelelő gépet, ha Adobe programokat használsz, azok jobban szeretik az Intel videókártyákat. Emellett érdemes minél több (2x8 de inkább 2x16 GB) RAM-ot tenni bele. Háttértárakhoz sem muszáj ragaszkodni, ha tudod mire van szükséged, elég lehet egy 1-2 terrás Samsung QVO.

Ha egy helyről rendelsz mindent, tudsz kérni összeszerelést.

7 Likes

What ? :smiley: akarom mondani , ha Intel procira gondolt a művész és használja az integrált videokártyát akkor nemszóltam.

Természetesen Intel procira gondolt a retardált művész, de most már nem írja át, virítson csak ott.

6 Likes

xdd

1 Like

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget :blush:
Szép estét

Előre összerakott gépet ne vegyél. 300 ezerből már elég szép configot lehet összepakolni. Ha csak fotószerkesztésre használnád, talán nem is kell ennyit költeni rá. De ha mondjuk videót is vágnál alap szinten( gondolom nem egyből 4-5K-s anyagokkal dolgoznál), vagy esetleg játszanál is, akkor ahhoz már több kell. A monitor kérdéshez annyira nem tudok hozzászólni, a neten rengeteg infót találasz azzal kapcsolatban hogy mit érdemes venni fotó szerkesztésre, grafikai munkákra.