Milyen cpu cooler vásaroljak, hogy a mostani(i5-4460) és a vásárolandó(ryzen 3600) is kompatibilis legyen?


#1

Sziasztok. Igazabol a kerdesben minden leirtam. Szoval egy Intel socket 1150 ès AMD AM4 processzor foglalatu hűtot szeretnek. Azert fontos, hogy mind a kettőre kompatibilis legyen mert a mostani gépemet még 2 hónapig szeretnek hasznalni és a mostani cooler tönkrement. Egy Arctic freezer 34-t neztem ki ezzel a céllal, de kivancsi vagyok a velemenyetekre.


#2

Szerintem teljesen jó, viszont 3600-at még egy-két hónapig ne vegyél, vagy egyáltalán, ha 1080p-nél nagyobb felbontást tervezel


#3

Leírta hogy még 2 hónapig nem akar venni :wink:

@LoginRs Jó az Arctic freezer is, de 2-3 ezer forintot ha hozzáteszel kapsz Be Quiet Shadow Rock slimet is, ami bár kevésbé designos, de nagyon jó és halk hűtő.


#4

Oh rendben. Igazaból szamomra a design nem nagyon számit csak az, hogy minél jobban hűtsön.


#5

Mind az Arctic mind a BQ bőven sok a 3600-hoz, mármint az nem egy különösebben melegedős proci. 65W TDP-vel rendelkezik, az Actic 2 ventis verziója tud valami 210-et a BQ 1 ventise meg 160-at, szóval egyikkel sem lezs gond.


#6

Még neztem a CM hyper 212x-t is. Ez ezeknel jobb vagy inkabb ebből a 2ből válasszak?


#7

Sokan használják, vizsonylag olcsó, de gyengébb mint az említettek.

Egyébként még mindig nem tudom miért akarsz drága hűtőt venni. A mostani procid úgyis eladod, a gyári ventit fillérekért dobálják, a Ryzenhez meg úgyis kapsz egy jó gyárit.


#8

Ha bitang ventit akarsz akkor Noctua, nem olcsó de van benne nafta és 10 évig kitart.


#9

Minek egy Noctua egy R5 3600-ra?? A venti árát hozzátéve vehetne 1-2-vel erősebb procit.

High end hűtőt csak high end procira éri meg venni, amíg az nincs meg, érdemes erősebb procira lépni.


#10

Sima 3600-ra meg az említett i5-re untig elég egy CM 212 Blak Ed. vagy a Freezer 34, utóbbiból akár fapados verzió is. 212BE-ből viszont a fekete Silencio ventis változ

Noctua termékek nagyon minőség, de szerintem első körben mikor a gép épül nem feltétlen éri meg drága coolerbe invesztálni. A gyári hűtő is elég kellene legyen bőségesen normál használat és alap órajelek mellett, így azt pénzt érdemesebb bármi másra költeni.


#11

Shadow rock 2 mennyivel rossz/jobb, mint egy shadow rock slim ? Csak mert ahonnan vásárolni akarok ott pont nem kapható a slimes változat.


#12

Én egy Hyper 212 Black Editiont vennék. Az bőségesen elég.


#13

Az is nagyon jó hűtő, csak arra kell figyelni hogy elég böszme széles, tehát meg kell nézni hogy a kiválasztott ram elfér e alatta.


#14

AM4-es lefogato ahhoz szerintem nincs és nem tudom lehet-e egyáltalán igényelni.