Milyen CPU léghűtő legyen? (max 160mm a limit)

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, mert elakadtam ebben a lépésben.
Új házba költöztetem a jelenlegi PC-m, amiből a vízhűtést szeretném megszüntetni (CM Seidon 120M). Ezt szeretném lecserélni egy léghűtésre.

Az új ház egy PHANTEKS Eclipse P400 lesz, aminek a CPU hűtő max beépítési magassága 160mm. Processzorom egy i5-3570, amivel Solidworks-t használok, játszom, illetve minimális fotó szerkesztés és videóvágás amit végzek.

A kiszemeltem egy BE QUIET! Dark Rock 3 (160mm-es hűtőborda magasság), egy BE QUIET! Pure Rock (155mm-es hűtőborda magasság) és egy COOLERMASTER Hyper 212X (158mm-es hűtőborda magasság)

Főbb kérdésem: Melyik lenne a legalkalmasabb arra, hogy megfelelően hűtse ezt a processzort, esetleg későbbi update során is alkalmazható lehetne ( 7th generációs intelek i5 vagy i7) és ha a Dark Rock megfelelő lenne, akkor a pont 160-as beépítésű házba kényelmesen bele férne e?

Bocsánat, hogy egy kicsit bonyolultan fogalmaztam, de próbáltam mindent szem előtt tartani és megosztani veletek.

Szia!
A COOLERMASTER választanám, az az olcsóbb és a későbbiekben is jó lesz.

1 kedvelés

Köszönöm :slight_smile:

BeQuiet Pure Rock bőven elég a 3570-re, feltéve ha nem 3570K és nem szeretnél komolyabb tuningot applikálni rá.

1 kedvelés

Szia!

Legutóbb pont egy BE QUIET! Pure Rock hűtőt szereltem egy i5-7600K-ra egy Fractal Design Define Mini C típusú házba ami bár 170mm-ig fogadja a CPU hűtőket, mindegy is. A CPU teljesen jó hőmérsékleten működött masszív terhelés alatt szóval bátran merem ajánlani. A felfogatása véleményem szerint teljesen jó és átgondolt. Annyiban különcködik ez a hűtő, hogy gyárilag pasztázva van ami előny és hátrány is egyben de ami gyárilag rajta van minőségre szerintem teljesen megfelel. Szóval én ezt a hűtőt bátran merem javasolni neked!
( Felhasználónak nem volt tervében a tuning de a K-s verzió magasabb órajele miatt ragaszkodott hozzá)

A Dark Rock 3 hűtő borzasztóan jó de ha ha a ventilátor alá RAM modul kerül a CPU gyárilag megadott magassága megnő a bordázaton feljebb emelt ventilátor miatt. Szóval ehhez a házhoz én nem javasolnám ezt a típust.

2 kedvelés

Nem a K-s proci. Erre semmiféle tuningot nem szeretnék, későbbiekben is, szerintem megelégednék a gyári teljesítményekkel.

Köszönöm a részletes választ :slight_smile:

1 kedvelés

@lengyelb @sutyomatic @Drakeb Nagyon köszönöm a segítségeteket. Bizonytalan voltam a döntésben, de úgy látszik jó fele tapogatóztam. :slight_smile:

2 kedvelés