Milyen gépet vegyek 1080p full hd vágáshoz? (Adobe Premiere)

Sziasztok!

Szeretnék egy vágó munkaállomást összerakni magamnak, viszont számítógép témában sajnos a lehető leglaikusabb vagyok, ezért kérném a ti segítségeteket, amit előre is köszönök!

1080p-ben vágnék videókat, 4K-ban még nem gondolkodnék. Adobe Premiere Pro-val dolgozok.
Nagyon régen volt már asztali számítógépem, ezért semmilyen alkatrészem sincs, mindent újonnan szeretnék beszerezni. 2 monitorban gondolkodok, de ha nem fér bele ebbe az árba, akkor 1 is elég lesz kezdetnek.

Első lépésként minimum 400.000,-, maximum 500.000,- forintot szánnék erre a dologra, de az árakat elnézve valószínűleg ezzel is alálövök a dolgoknak. Főleg, hogy két monitoros állomásban gondolkodok.

Márkához nem ragaszkodom a laikusságom miatt. Fogalmam sincs, hogy melyik márkánál kéne kezdeni. Őszintén, azon is gondolkodtam, hogy emiatt hobbi\meló miatt Mac gép kellene, de azt sem fogok szerezni 500 ezer forint alatt, jól gondolom, ugye?

Köszönöm a válaszaitokat!

Annyira nem karcsu az a keret 1080p vágásra, habár a GPU ára még mindig magas. Nézd meg a Build ajánlót az segít elindulni. 2 jobb monitor már necces de 27-29 collos IPS paneles beleférhet és az már lehet elég.

Mac is szóba jöhet az új M1-es procival szerelt akár macbook air is a nagyobb tárhelyel, de akkor már inkább a Final Cut-ot használd és rendben leszel.

2 Likes