Milyen GPU-t vegyek?

Hamarosan tervezek új gépet venni de nem tudom milyen GPU legyen benne. Úgy terveztem hogy amd-s videokártyát veszek. Főként rx580-ban gondolkodtam, de nem tudom, hogy ez elég lenne e magasabb beállításokon játékra az elkövetkezendő jópár évig. Nem akarok túl drága videokártyát se, maximum 100000-ért akarok vásárolni.

Szia, ha talán még rá költenél 5-10 ezer forintot akkor 5600 XT ami bőven fogja bírni a későbbiekben is, ha mégsem akkor viszont rx 580,590.

2 Likes

Mi a teljes kereted a gépre?

Szervusz!

Gondolkodtál esetleg használtan?
Nyílván nem optimális, nekem pl. egy használt 1080ti van amin ventit cseréltem, fél éve kiszolgál, 130 ért vettem és csak úgy keni a blender rendereket. Ha csak játékra kellene akkor elég lenne egy 1660 is.

De inkább azt mondom, hogy újat vegyél.
Az 5600 XT 1080p-ben bírni fogja egy jó darabig. De az RX 590 is jó gpu, amit megspórolsz vele meg elköltheted másra. :slight_smile:

Aztán érdemes ennek a témának nekiugrani akkor is mikor már nyomnál a “megrendelem” gombra.

Hello
Köszi a választ! Legjobban nekem is az rx 590 tetszett, de az oldalon ahonnan venném a gépet(pcx) nem volt rx 590, külön meg nem lenne olyan jó, mert nem vagyok tapasztalt a gpuk beszerelésében. Rx 5600xt-n is gondolkodtam, de az már elég drága és nem hiszem, hogy nekem ilyen erős GPU kéne. Az rx 590 az elbírná 1080p-be a játékokat jó pár évig?

300000Ft

Köszi a válaszokat!
Az 5500xt az mire lenne elég? Hány évig bírná el a játékokat 1080p-be, lehetőleg magasabb beállításokon?

Mert azt láttam h az rx5600xt az 6gb-os, az rx 5500xt meg 8!

Ne agyald túl a dolgot. A build ajánlóból a Mainstream Plus AMD, vagy spórolsz még hozzá és egy jóval időtállóbb Performance AMD.
image
image

2 Likes

A játékokat elbírni biztos elbírná úgy 2-3 évig “maxon” szerintem. Illetve a gpu-t az az alkatrész amit nyugodtan vehetsz külön is.
Én az alzától rendeltem mindent, kivéve a procit meg a gpu-t, szimplán mert így olcsóbb volt a proci 20 ezerrel. A 1080ti meg rég nincs újonnan, és ebben a kategóriában elég horror az új kártyák ára.

Esetleg még azt mondanám, hogy egy használt rx590-et szerezz be, olyan 50k körül láttam őket 1 év garival. Akkor nem költesz most rá annyit és vársz, hogy mit hoz a jövő. Hardveraprón van egy pár többszáz eladásos felhasználó akik ebből élnek, tőlük nyugodtan vennék kártyát.

Látom nincs külön processzor hűtő csak a sima amd-s. Ez elég?

Ha nem oc-zod és jól szellőző a ház (az ajánlóban csak olyan van) akkor bőven. Akkor kellhet még másik, ha nagyon halkat szeretnél.

Ok Köszi