Milyen kontrollert vegyek pc-hez?


#1

Sziasztok
Sose voltam konzolos és nem is igazán értek a kontrollerekhez, ezért érdekel ki mit ajánlana.
A lényeg, hogy az otthoni egyik gamer PC/TV párosítást szeretném film nézés és twitch mellett játékra is használni mintha az csak egy konzol lenne. Mivel kb 3-4m távolságból is szeretném használni, gondolom vezetékes verziók kilőve, tehát inkább vezeték nélküli típus kellene.
Milyen kontrollerek a leg megbízhatóbbak? Xbox? PS? Ezeken belül is melyik típus?
Esetleg más gyártó?


#2

Ezt neked kell tudni. Ha szereted a Dualshock stílusát, és kényelmes hogy lent van mind a két kar, akkor azt vedd. Ha az Xbox kontrollerek a kényelmesebbek neked, akkor azt (abból is “S” verziót). Vezeték nélküli adaptert pedig 6-7e forintért tudsz venni, vagy Bluetooth-al tudod csatlakoztatni, ha a géped támogatja.


#3

Én az Xbox controllert jobban ajánlanám, mert ugye a Microsoft gyártja a Windows-t meg az Xbox-ot is ezért egy Xbox controllernek sokkal nagyobb támogatása van játékok szerint. [tudtommal] Hallottam, hogy a Dualshock controllerek nem támogatnak annyi mindent, meg bugos is néhány játéknal, mondom, hogy ezek lehet nem igazak, csak hallottam. De amúgy is preferencia.


#4

Köszi, valószínűleg Xbox lesz, viszont akkor még külön adaptert is kell vennem? Nem jár a kontroller mellé semmi, amivel csatlakoztathatom a géphez? (tudom, hülye kérdés de fogalmam sincs)


#5

Alapból nem jár hozzá. De veszel egy akármilyen bluetooth 4.0 vagy jobb adaptert, ha a gépedben nincs bluetooth és használod. Nem egy nagy összeg.


#6

Khm… xbox360 és one os kontrollerből is van olyan verzió amihez alapból jár egy usb-s wireless vevő. :slight_smile:


#7

Van, de talán a One S kontroller plusz bluetooth kombóval jön ki a legolcsóbban. De fontos, hogy ne sima One kontroller legyen, mert az nem tudja a bluetooth csatlakozást. Oda tényleg kell a wireless vevő, vagy egy micro USB kábel.


#8

Ez a legjobb választás, én is ezt vettem év elején egy másik kontroller társaságában. Tökéletesen működik, két gombnyomás a párosítás. Plusz, ez az adapter akár 8 kontrollert is tud kezelni egyszerre.


#9

Ebbe a kontrollerben van bluetooth, 13k ft:
És még veszel egy bluetooth adaptert, ami meg max 3000 forint.


#10

Igen, még véletlenül se költsön rá 1,5k-val többet, hogy a gyári adaptere legyen.


#11

Köszi a tippeket. Már ki is néztem amit linkeltél medvemacko, csak Amazonrol lesz, mert UK-ban vagyok. Elég húzós ára van 50£ az adapterrel + még egy ugyan ilyen 40£-ért. De ha kell, akkor kell :smiley:


#12

Ha van a gépedben bluetooth akkor nem kell külön adapter.De ha esetleg nem akarsz egyben ennyit kiadni érte akkor átmenetileg kábelen is használhatod, egy sima micro usb csati van rajta.


#13

Az alaplapom legalább 5 éves már, még USB 3.0 sem támogat :smiley: tuti nincs benne Bluetooth.
Másrészt a kábel nem elég hosszú ha mondjuk 4m-röl akarok játszani


#14

Hát nem tudom, de 13.000 forint és 18.300 forint között nem 1.500 forint különbség van.


#15

13000 a kontroller a legolcsóbb boltban. Azt írtad 3000 a bluetooth adapter. Nekem az 16 összesen. Amit linkeltem az egy One S kontroller és egy Xbox bluetooth adapter 17500-ért a legalacsonyabb áron.

Javítok: most a legalacsonyabb az 18300, akkor 2300 forint a különbség.


#16

Ja, bocsi az adaptert nem néztem, sry :smiley:


#17

Akkor minden meg lett tárgyalva :smile:
Egyébként ezekben a kontrollerekben már aksi van vagy elem? Ha aksis, tölteni kapok hozzá kábelt? Máshogy nehéz lesz :smile:


#18

Elemesek, de lehet hozzájuk venni akksit. Play and charge kit a neve, 1 akksit meg egy jó hosszú (talán 2m?) kábelt tartalmaz.


#19

bocsánat hogy ide pofátlankodok de kontrollerrel kapcsolatos téma, ugye barátnőmmel mk10-eztem de csak az egyik ps4 kontrollert ismerte fel a másikat nem… valaki valami helpet tudna dobni ? csak mert én nemtudom mi lehet a probléma és hogy miért csak 1 kontrollert ismert fel mert úgy hogy 1ikünk billen másik meg ps4 kontrollerrel az úgy annyira nemjó mind a ketten ps4 kontrolleren szeretnénk játszani
JAV : leszedtem a ds4 progit és megoldódott a probléma ! :slight_smile: