Milyen laptopot vegyek grafikai munkához? Videó vágás, képszerkesztés?

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy milyen laptopot vegyek kisebb nagyobb grafikai munkákhoz? Első sorba videó vágásra, kép szerkesztésre lenne használva. Ezekre a munkákra adobe programokat használok. Alpvetően rövidebb videók szerkesztéséről lenne szó (TikTok, Instrgramm reals, 5-10 perces youtube videók), de nem szeretnék elzárkózni esetleges későbbi nagyobb munkák elöl sem. Elsődleges laptopokat nézegetek a mobilitás miatt, de nem feltétlen vagyok elzárkózva egy gép építés elöl sem.
Szerintetek milyen specifikációkra lenne szükséges figyelni ilyen felhasználás esetén? Milyen laptop lehet megfelelő erre? Illetve megéri laptopra költeni, vagy inkább egy gépet lenne érdemes összerakni?

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!!

Mennyi a keret?

Én egy Macbookra mennék rá, pénzmagtól függően (ma meg pont akciósak is az iStyleban)

600.000 körül lenne a keret elsődlegesen, de mivel csak jövő év elején lenne esedékes a vásárlás így akár ennél drágább laptopokat is meghallgatok.

Vagy erre mennék rá

Vagy ha belefér a keretbe:

Esetleg megvárni az M2 szériára épülő, M2 Pro és Max chippel szerelt darabokat, amik valószínűleg tavasszal jönnek majd.

1 kedvelés

Nagyon szépen köszönöm! Ez már egy nagyon jó kiindulási alap. :grinning:

+1 a MacBook-ra. Gyorsaság, üzemidő, szoftverek, megbízhatóság, reggelig lehetne sorolni

Egyébként mindent figyelembe kell venni ilyen feladathoz, nincs igazán olyan amiből elég a gyengébb is. A RAM talán ami kiemelten fontos, főleg hogy javarészt MacBookokban nem bővíthető

2 kedvelés

Igen, mind ramból, mind tárhelyből figyelni kell hogy mennyire van szükség, mert nem bővíthető. Grafikai munkára a 16GB ramot mindenképp minimumnak tekinteném.

3 kedvelés